VALIKKO
24.6.2019 11:46

Kuuta ei ole olemassa?

Internet on pullollaan omituisia asioita ja jos kirjoittaisin jokaisen omituisen asian tästä tulisi liian pitkä, jota kukaan ei jaksaisi lukea loppuun. Minulla on ollut viime aikoina paljon kiireitä, jonka takia en ole ehtinyt kirjoittaa blogipostauksia elämästäni ja markkinoinnista, mutta heinäkuussa yritän suunnitella itselleni aikataulun, jotta saisin sisältöä säännöllisesti myös noistakin aiheista.

Nyt kerron teille viisi omituisinta asiaa, jotka tuli minua vastaan internetin syövereissä!1. Kanada suunnitteli 1960-luvulla homotutkan, joka mittasi pupillin laajenemista reaktiona samaa sukupuolta esittäviin eroottisiin kuviin. Homotutkan ansiosta yli 400 miestä erotettiin Kanadan hallituksen palveluksesta.

2. Suuret tupakkayritykset yrittivät piilottaa todisteet siitä, että tupakointi on hengenvaarallista. 1950-luvulla tehtiin tutkimus, jonka seurauksena saatiin selville, että tupakoinnilla ja keuhkosyövällä on yhteys 1990-luvulla suuri savukevalmistaja Philip Morris myönsi tupakoinnin aiheuttavan ehkä syöpää.

3. Yhdysvaltain hallitus perusti Hiroshiman ja Nagasakin pommituksen jälkeen agenttiverkoston, joka etsisi vastikään menehtyneitä vauvoja ja lapsia. Ruumiit kerättiin ilman ilmoitusta tai yli 1500 surevan perheen lupaa. Ruumiiden avulla toteuttiin tutkimus, josa mitattiin ydinlaskeuman vaikutusta ihmiskehoon.

4. Abraham Lincoln on Amerikan kaikkien aikojen suosituin presidentti. Lincoln johti pohjoisen joukot sisällissodan voittoon. Tämä ei käynyt etelävaltioille, joten he perustivat kahdeksan henkisen salaliiton Abraham Lincolnia vastaan. Salaliiton jäsenet olivat etelävaltioille uskollisia henkilöitä. 14.4.1865 Washingtonin keskustassa sijaitsevassa Ford’s Theatrerissa Lincoln surmattiin näyttelijä John Wilkes Boothin toimesta.

5. Erään salaliittoteorian mukaan Kuu on mahdoton, koska mikään sen kokoinen ja painoinen kohde ei voisi pysyä Maan kiertoradalla. Kaksi kappaletta vetää toisiaan puoleensa voimalla, joka on suoraan verrannollinen niiden massojen tuloon ja kääntäen verrannollinen niiden etäisyyden neliöön. Tämän perusteella Kuu on mahdoton! Salaliittoteoreetikot väittävät, että Kuu, jonka me näemme taivaalla on heijastettu hologrammi.

Lähteet: Yle, RD ja IL

Parhaat fakta -aiheiset postaukset:

Karmivia faktoja

Maailman omituisimmat lait

Viisi julmaa kidutusvälinettä

Selvittämättömät murhat

Omituisia sairauksia

Faktoja Instagramista

15 faktaa ihmiskehosta

Omituisia faktoja

Mitä tykkäsit näistä omituisista asioista? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.