VALIKKO
12.4.2019 21:00

Miksi aloitin bloggaamisen?

 

Aloin bloggaamaan ensimmäisen kerran 2013 marraskuussa, eli 13-vuotiaana. Silloin blogissani en kertonut, että kuka minä olen, vaan tein blogipostauksia minun lemmikeistä. En ole koskaan ollut kieliopillisesti hyvä kirjoittamaan, mutta silti olen aina nauttinut kirjoittamisesta. Mielestäni peruskoulussa oli parasta kirjoittaa tarinoita, sillä minulla on aina ollut hyvä mielikuvitus ja sain hetkessä kirjoitettua monta sivua. Tykkäsin nuorempana myös lukea kirjallisuutta ja nykyään yritän yhä lukea kirjallisuutta, mutta myönnän, että olen lukemisen korvannut melkein kokonaan bloggaamisella.

Blogi, jossa kirjoitin lemmikeistäni oli hyvin epäaktiivinen, sillä sain sinne kirjoitettua yhden blogipostauksen kuukaudessa. Blogi oli vielä elossa 2014 alussa, jonka jälkeen päätin sulkea sen. En heti perustanut uutta blogia, vaan tein itselleni Youtube-kanavan.

Kuva otettu Pixabaysta


Sain kanavalleni yli 2000 tilaajaa, mutta minua häiritsi siihen aikaan vielä oma R-vika, jonka takia lopetin nopeasti tubettamisen.

Tein kanavalleni pelivideoita ja välillä myös vlogeja. Päätin perustaa kanavalleni blogin 2014 toukokuussa, johon kirjoitin tubettamisesta ja elämästäni. Sinne kirjoitin monen kuukauden ajan aktiivisesti, mutta lopetettuani tubettamisen päätin jälleen kerran pistää blogin jäähylle. Sain kanavalleni yli 2000 tilaajaa, mutta minua häiritsi siihen aikaan vielä oma R-vika, jonka takia lopetin nopeasti tubettamisen. Melkein kukaan ei huomannut R-vikaani, koska vältin sen sanomista videoilla.

Tubettamisen jälkeen

Tubettamisen jälkeen minulla ei ollut enää mitään bloggaamiseen liittyviä suunnitelmia pitkään aikaan. Aloin kiinnostumaan Instagramista, johon aloin tekemään sisältöä – lähinnä postasin kuvia sinne itsestäni. Instagramin ansiosta aloin kiinnostumaan taas bloggaamisesta, mutta en saanut uutta blogiani julkaistua. Instagramin jälkeen siirryin Snapchatiin, johon aloin tekemään faktoja eri aiheista. Pidin Snapchatia pääalustana 3 vuotta, kunnes minusta tuli Faktatiedon ylläpitäjä Instagramissa 2017 helmikuuta.

Olin ollut Faktatiedon toiminnassa mukana yli vuoden, kun halusin taas perustaa blogin. Perustin Tseipi -nimisen blogin Bloggeriin 2018 maaliskuussa, johon kirjoitin kaikkea mitä kielen päälle tupsahti. Blogini pääsi nopeasti suosioon, koska sain mainostettua sitä monessa eri paikassa. Pidin Bloggeria itselleni huonona alustana, koska se tarjosi rajoitetusti ominaisuuksia, joten päätin siirtyä Weeblyyn 2018 syyskuussa. Melkein heti Weeblyyn siirtymiseen jälkeen erosin Faktatiedosta ja halusin alkaa itsenäisesti tekee hommia.

Kuva otettu Pixabaysta

Panostin Weebly-blogiini hyvin paljon rahallisesti, eli ostin kalliin mahdollisen kotisivupaketin + .com -domainin. Sain tehtyä hienon blogin Weeblyyn, mutta alustan ongelmat tuli nopeasti vastaan, sillä useat eivät pystyneet kommentoida juttuihini ja blogipostauksien kirjoittaminen oli erittäin hankalaa mobiililaitteella. Jouduin pitää blogiani Weeblyssä melkein 5 kuukautta, ennen kuin sain blogini siirrettyä WordPressiin. Päätin aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä, joten blogini nimeksi tuli Severijuhani.fi.


Yhteenveto

Olen aina rakastanut kirjoittamista, varsinkin jos olen saanut kirjoittaa aiheista, joista pidän. Ehkä tämä on se syy, jonka takia aikoinaan perustin blogin ensimmäisen kerran. Minulla on ollut vaikeuksia löytää se oikea blogialusta, mutta onneksi se on nyt löytynyt, nimittäin WordPress on paras mahdollinen alusta itselleni. Minulla meni monta vuotta miettimiseen, että mikä on minulle sopivin blogi aiheeltaan ja kaikkien vuosien jälkeen lifestyle-blogi on ollut se mieluisin minulle.

 

Kommentit

 • Inka

  Totuus on se että kirjoitat useita ammattibloggaajia paremmin 😀 tiedän monia jotka eivät hallitse kielioppia ja tienaa kuukausittain tuhansia euroja.. enemmän sillä sisällön mielenkiinnolla on väliä kuin kieliasulla

   0
 • Krista

  Monissa blogeissa on ongelmana, että ei osata luoda mielenkiintoista sisältöä ja kielioppi on mitä on. Sun kieliopissa ei ole mitään suurta ongelmaa ja osaat luoa mielenkiintoista sisältöä.

   0
 • Eveliina

  Minua häiritsi yksi asia blogipostauksessa, väite Bloggerista. Sanoit sen olevan rajoittunut ominaisuuksista, mutta todellisuudessa siinä on yhtä isot muokkausmahdollisuudet kuin WordPressissä, jos vain osaa. Muuten tämä oli hyvä blogipostau! 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.