VALIKKO
2.4.2019 20:45

Millainen bloggaaja olen? Vastaan teidän kysymyksiin!

 

Kysyin Snapchatissa, että millaisen blogipostauksen minun pitäisi tehdä ja suurin osa sanoi Q&A, joten nyt tehdään sellainen! Ajattelin toteuttaa blogiaiheisen kysymyksiin vastailun, koska monet varmasti haluavat saada bloggaamiseen vinkkejä ja kuulla millainen bloggaaja olen.

Mikä on sinulle tärkeintä bloggaamisessa?

Minulle on tärkeintä yhteisöllisyys bloggaajien kanssa ja hyvä vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Piristyn uusista kommenteista aina ja tunnen oloni onnistuneeksi, jos blogipostaus kerää paljon keskustelua. Parasta on teidän antama palaute, joka tuntuu erittäin hyvältä! Ootte parhaita! <3

Kuinka kauan yhden blogipostauksen kirjoittaminen kestää?

Riippuu blogipostauksesta. Minulla ei ole mitään tiettyä aikaa, että kauan teen yhtä blogipostausta. Jos teen ”minun päiväni” -tyylisen blogipostauksen, siihen menee luonnollisesti vuorokausi. Joskus saan lyhyen blogipostauksen tehtyä noin tunnissa. Kirjoitan blogipostausta niin kauan, kunnes olen tyytyväinen siihen.

Miten innostuit bloggaamisesta?

Innostuin bloggaamisesta jo vuonna 2013. Perustin silloin ensimmäisen blogini Bloggeriin, jossa puhuin lemmikeistä. En muista, että minkä takia innostuin bloggaamisesta, mutta todennäköisesti jo nuorempana olin kiinnostunut kirjoittamisesta.

Oletko joskus katunut jotakin omaa blogipostausta?

Kyllä. En kadu yhtäkään blogipostausta, jonka olen julkaissut Severijuhani.fi -blogiin, mutta edelliseen blogiin tuli kirjoitettua hieman negatiiviseen sävyyn asioita, joista en ole kovin tyytyväinen. Onneksi vanha blogini ei ole enää julkinen!

Miten blogilla saa yhteistöitä?

Lähettämällä yrityksille viestiä tai verkostoitumalla. Joskus yritykset saattavat lähettää viestiä sähköpostitse, että olisivat kiinnostuneita tekemään kanssani yhteistyötä. Aloittelevan bloggaajan ei kannata jäädä odottelemaan yhteydenottoja, vaan suosiolla kannattaa lähettää sähköpostia kiinnostaville yrityksille. Jos haluaa tienata rahaa helposti rekisteröitymällä ja nopeasti, suosittelen erilaisia affiliate-alustoja.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Minun tavoitteena on saada kirjoitettua yksi blogipostaus joka toinen päivä. Joskus saatan kirjoittaa useamman blogipostauksen muutamassa päivässä, kun taas välillä voi mennä viikkokin, että olen saanut uuden blogipostauksen kirjoitettua.

Riippuu hyvin paljon fiiliksestä, sillä en tahdo alkaa kirjoittamaan blogiini väkinäisesti mitään. Bloggaamiseen menettää aika nopeasti motivaation, jos täytyy väkipakolla kirjoittaa.

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Aloitan blogipostauksien kirjoittamisen yleensä yöllä, kun päivisin aikani menee verkostoni kehittämiseen. 🙂 Ennen aloitin kirjoittamisen aamulla ja sain blogipostauksen valmiiksi päivällä.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi?

Blogin ulkoasu ehdottomasti. Vaikka sisältö olisi hyvää, todennäköisesti minusta ei tulisi sitoutunutta lukijaa, jos ulkoasu ei miellytä. Usein Bloggerilla bloggaava ei tee mitään ulkoasun eteen ja sen takia siitä tulee ”liian geneerinen” blogi minulle. Haluan, että jokaisen blogin ulkoasussa olisi jotain omaa, jolla erottautua massasta! Kiinnitän huomioni myös blogien sisältöön, sillä tahdon blogeissa olevan muutakin kuin ”myday” -postauksia ja yleensä monipuolisella ja kiinnostavalla sisällöllä minut saa sitoutuneeksi lukijaksi.

Onko sinulla valmiita postauksia vai kirjoitatko yhden postauksen kerrallaan?

Välillä kirjoitan blogipostauksia valmiiksi ja ajastan ne. Tällä hetkellä minulla ei ole blogipostauksia valmiina, joten kirjoitan yhden postauksen kerrallaan ja julkaisen heti. Edellisessä blogissa minulla oli parhaimmillaan 12 valmiiksi kirjoitettua blogipostausta.

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Suurin osa tietää nykyään, sillä mainostan omassa Facebookissa blogiani. 🙂 Aikoinaan en halunnut kertoa kenellekään tutulle bloggaamisesta ja sen takia kirjoitin anonyymisti. Myönnän, että en edelleenkään kerro jokaiselle uudelle ihmiselle bloggaamisesta, mutta sen saa kuitenkin helposti selville somekanavistani.

Bloggaamisessa ei ole mitään hävettävää, mutta välillä sitä miettii muiden reaktioita. Tähän mennessä jokaiselta tuttavalta (joka on käynyt blogissani) olen saanut positiivista palautetta!


Tulen tekemään lisää blogiaiheisia Q&A -postauksia, koska tämän tekeminen oli yllättävän hauskaa. En ole aiemmin tykännyt Q&A -postauksista, koska niitä on liian paljon, mutta tämän blogipostauksien kirjoittamisen myötä, sain motivaatiota uusien Q&A -postauksien tekoon.

 

Kommentit

 • Ina

  Jees, hyvä blogipostaus! Turhan lyhyt vaan, kun sain minuutissa luettua tämän.. :/

   0
  • Anonyme

   Lyhyt? Tämähän on pitkä verrattuna esimerkiksi Sara Parikan blogipostauksiin jotka ovat usein 250 sanasia!

    0
   • Ina

    Se oli vain oma mielipiteeni, eikä sinun tarvitse siitä suuttua.. 😀 Tykkäsin kuitenkin tästä postauksesta joten…?

     0
    • Severi

     Välillä blogipostaukseni on pitkiä ja joskus lyhyitä. 🙂 Jotkut ihmiset tykkäävät lukea lyhyempiä blogipostauksia, kuin pitkiä ja sama toisinpäin.

      0
 • Sofia

  Ei vitsit, nyt oli mielenkiintoinen postaus – oli ihana lukee noita sun vastauksias!

   0
  • Severi

   Ihana kuulla! <3 Kiitos kommentista!

    0
 • Helmi

  Olisin halunnut saada vastauksen tähän myös: miten sait blogiisi lukijoita? 🙁 Minulla on ollut pitkään blogi, mutta sinne ei ole eksynyt lähes tulkoon yhtäkään lukijaa.. Oli mukava lukea sun vastauksia 🙂

   0
 • Toni

  Mielenkiintoinen postaus!

   0
  • Severi

   Kiitos paljon! <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.