VALIKKO
31.5.2019 09:00

Minun alkoholinjuonti

14-vuotiaana ajattelin, että heti kun minusta tulee aikuinen, käyn ostamassa kaupasta kaljaa. Kävinkö heti ostamassa? – En käynyt. Täytettyäni 18-vuotta olin laivalla, mutta en juonut mitään alkoholia siellä. Kävin silloin Viron puolella ja nautin matkustamisesta. Risteilyn jälkeen hain 24 kaljatölkkiä, jotka säilyivät melkein 5 kuukautta. Kaljaa kului ainoastaan saunassa, enkä koskaan jaksanut juoda loppuun saakka yhtäkään tölkkiä.

Ensimmäisen kerran join itseni humalaan 2019 maaliskuussa, kun olin jälleen laivalla ja silloin tajusin myös, ettei alkoholinjuonti ole minun juttuni. En ole koskaan pitänyt bilettämisestä ja alkoholinjuominen ei lisännyt ollenkaan bilehalua – enemmän minulle tuli fiilis, että joko voisi lähteä!

Se on mielestäni hieno saavutus, että join ensimmäisen kerran humalaan vasta 18-vuotiaana…

Juon välillä alkoholia, mutta mitä sitten? Olen täysi-ikäinen ja osaan päättää itse juomisestani. Yksin ei tule juotua, mutta seurassa tulee. Se on mielestäni hieno saavutus, että join ensimmäisen kerran humalaan vasta 18-vuotiaana, kun suurin osa kavereistani joi jo 14-vuotiaana ensikännit. Silloin jo ajattelin, että onko järkevää pilata nuoruutta liian aikaisella alkoholinjuonnilla ja nyt ihmettelen edelleen samaa, että eikö nuorilla ole muuta tapaa pitää hauskaa, kuin juomalla alkoholia. Mielestäni on erittäin vastuutonta, että aikuiset tietoisesti ostaa alkoholia nuorille.

Ihmettelen usein, että miten jotkut pystyy joka viikonloppu lähtee juomaan, koska itse olen pienenkin biletyksen jälkeen kaksi viikkoa ”koomassa”.  Ehkä joillakin on parempi sietokyky alkoholiin? Esimerkiksi en pysty käyttää yhtään nikotiini -tuotteita, sillä minulle tulee niistä saman tien pahoinvointia. Hyvä niin, koska en halua olla mihinkään päihteeseen koukussa. 🙂

En tuomitse kenenkään alkoholinjuontia, sillä jokainen täysi-ikäinen tehköön päätöksen itse, kunhan ei vain loukkaa toisia ihmisiä. Jos alkaa mokaamaan liikaa tai ulkopuoliset kärsii olisi silloin syytä harkita alkoholinjuonnin vähentämistä.

Millainen ihminen olen humalassa? Omasta mielestäni minusta tulee vielä rauhallisempi, joka nauraa tyhmillekin asioille. Myös minusta tulee huomattavasti sosiaalisempi! Valitettavasti alkoholi tekee joistakin ihmisistä agressiivisempia ja väliinpitämättömiä, jotka esimerkiksi lähtevät humalassa ajamaan autolla.

Kun ensimmäisen kerran join itseni humalaan (tämä tapahtui laivalla), mokasin yhden illan aikana paljon! Menetin täysin kontrollin, sillä kadotin ainakin viidesti hyttikortin, kaatuilin tuolilla ja taistelin ”sammumista” vastaan. Tämän takia juon enää korkeintaan pari tuoppia yhden illan aikana. En saanut mitään nautintoa humalassa olemisesta, seuraavana päivänä ainoastaan häpesin silmäni päästä, kun aloin muistelemaan viime illan tapahtumia. On hyvä välillä pitää ”hauskaa”, mutta siihen ei tarvitse aina kuulua alkoholi.

En ole elämäni aikana kärsinyt kertaakaan krapulasta. Olen juonut joka tuopin jälkeen pullollisen vettä, jonka uskon auttaneen. Baari-illan jälkeisenä päivänä saattaa olla vain pientä myötähäpeää omista sekoiluista, mutta onneksi häpeä menee nopeasti ohi, kun tajuaa ettei ne minun virheet mitään suuria ole.

Mitä tykkäsitte tällaisesta blogipostauksesta? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.