VALIKKO
29.5.2019 17:41

Palautuminen on tärkeää!

Tänään kerron teille, että mitkä on minun keinot palautumiseen. Ilman riittävää palautumista hyvinvointini on vaakalaudalla. Jos käyn jatkuvasti täysillä, suorituskykyni heikkenee, jonka seurauksena en saa mitään aikaiseksi.

On hyvä tarkkailla ja toimia, ennen kuin keho sanoo: boks! Minun aivot käy välillä ylikierroksilla, jos ajattelen liikaa jotain tiettyä asiaa. Palautumisen suurin avainsana on omasta mielestäni tauot. En usko, että hemmotteluhoidoilla saa pitkäaikaisia vaikutuksia, mutta uskon hoidon kuitenkin virkistävän. Jokainen ihminen tarvitsee silloin tällöin palautumisen – olet sitten työntekijä tai opiskelija, kaikilla on omanlaisensa kuormitustekijät.

Olen pitänyt nyt bloggaamisesta hieman taukoa, koska olen huomannut, että sisältöni ei ollut enää sellaista mitä toivoin, joten pidin noin viikon kestävän tauon. Nyt on taas virtaa kirjoittaa erilaisista asioista! Haluan alkaa kirjoittaa säännöllisemmin, mutta en ole vielä päättänyt, että miten säännöllisesti.

Miten minä palaudun?

1. Tämä taitaa tulla monelle yllätyksenä, mutta saunominen tarjoaa minulle mielenrauhaa. Saunon kolme-neljä kertaa viikossa. Saunassa saunotaan ja annetaan kehon nauttia lämmöstä. 🙂

2. Jos löydän hyvän videon, saatan unohtaa hetkeksi maallisen elämän. Tykkään nykyään erityisesti katsella murhamysteerejä, sillä niitä on kiva ratkoa omassa päässä ja miettiä omia teorioita tapauksille.

3. Käveleminen on minulle suuri intohimo. Tykkään kävellä paikkoihin, joissa en ole ennen käynyt. Nykyään en kävele yhtä paljon, kuin ennen, mutta se johtuu siitä, kun olen korvannut kävelemisen sähköpyörällä. Kesällä tulen varmasti kävelemään ja olisi ihanaa päästä kävelemään Jyväsjärven ympäri. Täytyy lähteä lähiaikoina katsomaan kaupasta sopivia kävelykenkiä!

4. Vapaapäivät lisää vireystasoa. Se on paras tunne, kun herää pitkien yöunien jälkeen auringonpaisteeseen ja menee tekemään itselle hyvän aamupalan. Päivän on vaikea mennä pilalle, jos aamu on lähtenyt hyvin käyntiin!

5. Ruoanlaitto on minulle myös asia, jolla saan mieleni virkeäksi. Ennen ruoanlaittto oli minulle velvollisuus, eikä se ollut rentouttavaa – nykyään se on toisinpäin! Paras asia ruonlaitossa on pilkkominen ja paloittelu. Fiilis nousee viimeistään siinä vaiheessa, kun pannulla alan paistaa sipulia ja se alkaa tuoksumaan. <3 Ainoa asia, jota vihaan kokkaamisessa on keittiön siivoaminen!

6. En tykännyt yläasteella kirjojen lukemisesta, koska minulla ei ollut koskaan ”aikaa” kirjojen lukemiseen. Se oli surkea tekosyy. Nykyään nautin kirjojen lukemisesta ja pystyn lukemisen aikana unohtaa kaiken maallisen. Nykyään kuuntelen paljon äänikirjoja, sillä pystyn samalla lepäämään ja kuuntelemaan mielenkiintoisia kirjoja!

Mitkä on sinun keinot palautumiseen?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.