VALIKKO
3.2.2019 22:23

Myrskyn jälkeen

Tänään oli erittäin mielenkiintoinen päivä. Herättyäni 9:00 aikoihin, huomasin sähköjen olevan poissa. Soitin välittömästi vikapalveluun ja sieltä sanottiin sähköjen palaavan 12:00 aikoihin. Todellisuudessa sähköt palasivat vasta 14:00 aikoihin.

Herättyäni kunnolla päätin lähteä hakemaan ulkoa puita, jotta saataisiin takka sytytettyä. Ulkona oli todella huono sää ja lunta oli satanut yön aikana paljon. Lunta sataa edelleenkin ja kello on nyt kuitenkin 21:00, joten odotan innolla seuraavaa aamua, että miten paljon meidän pihassa on lunta. Sääennusteiden mukaan lunta pitäisi sataa koko yö. Voi olla, että aamulla täytyy tehdä hieman lumitöitä pihassa.

En ollut ladannut laitteitani yöllä, joten kaikista oli akku loppumaisillaan. Sen takia jouduin vähentämään älypuhelimen käyttöä, jotta akku riittäisi sähköjen palautumiseen saakka. Pienet vieroitusoireet iski, kun ei voinut 24/7 räplätä someja.

Minulta on kysytty usein, että mitä someja käytän. Minulla on Snapchat (Juhanite) ja Instagramiin hyväksyn vain tuttuja. Voi olla, että perustan jossain vaiheessa blogiini liittyvän Instagram-tilin. Snapchatissa julkaisen kaikkea mielenkiintoista, kuten kerron faktoja eri aiheista, vastailen kysymyksiin, kerron elämästäni ja paljon muuta!

Koirat eivät viihtyneet kauan ulkona, koska pelkäsivät myrskyä, joten ne otettiin melkein heti sisälle. Kissa käy vain silloin tällöin ulkona tarkistamassa tilanteen, että onko talven keskelle saapunut jo kesä. 🙂 Ei ole varmasti ulkokissojen herkkua tämä vuodenaika!

Sisälämpötila alkoi välittömästi laskemaan, kun sähköt lähtivät, joten kylmyys iski hyvin nopeasti. Onneksi takan ja saunan sytyttäminen lisäsi lämpötilaa, joten paleltumalta selvittiin. Meidän oli pakko lähteä kauppaan, joten koko matka pelättiin sitä, että milloin auto on ojassa. En muista nähneeni koskaan, että tiet olisi ollut yhtä huonossa kunnossa. Tiet oli täynnä lunta ja näkyvyys erittäin heikkoa. Nyt jälkikäteen mietin, että oliko järkevää edes lähteä ajamaan. No, ainakin saatiin kaikki tarpeellinen lähikaupasta.

Sähköt palasivat

Soitin matkalla vielä kerran vikapalveluun ja riemu oli suuri, kun selvisi ettei enää meillä päin ollut runkoverkossa häiriötä. Sähköt kuitenkin katkeili pitkin iltaa, mutta ei kuitenkaan lakannut kokonaan toimimasta – JES!

Matkan jälkeen aloin tekemään heti ruokaa. Tein ruoaksi spaghettia ja kanakastiketta. Oli todella herkullista, vaikka piti kiirehtiä, kun oli pelko sähkökatkoksesta. Ruoan jälkeen sytytettiin sauna ja loppu illan katsoin Netflixiä. Sen jälkeen aloin katsomaan Selviytyjät Suomea.

Sähkökatkoksien aikana tajuaa, että miten tärkeää sähkö on. Aamulla ei voinut juoda normaalisti kahvia, vaan etsittiin kattila ja siihen vähän vettä, joka sitten lämmitettiin kiukaassa. Vesi kaadettiin ”suodattimen” läpi ja siitä sitten syntyi kahvia. Oli muuten elämäni pahinta kahvia! Kitkerää ja kylmää.. Enkä voinut pelata, tehdä ruokaa tai yhtikäs mitään. Näinä päivinä toivoisin asuvan keskustassa, että ei tarvitsisi pelätä jatkuvasti sähköjen katkeamista.

Oliko teillä myrskyä?

Kommentit

 • Selina

  Kannattaa tosiaan muuttaa kaupunkiin 😉 täältä ei niin vaan sähköt katkee! Äidiltäni, joka asuu maalla, oli katkennut sähköt sunnuntai yöllä ja vasta kuulemma palasi!

   0
 • Aleksi

  järkytys oli suuri kun olin lähdössä autolla reissun päälle ja KAIKKIALLA OLI LUNTA! jouduin tekemään hirveästi lumitöitä että pääsin autolla liikkeelle 😀

   0
 • s4hik4inen

  Jos teillä on jo noin usein sähköt poikki niin odottakee vaa kun lumet alkaa sulaa nii lumikuorma alkaa painaa ja oksat hajottaa sähkölinjat 😛

   0
 • Kehitysidea

  Kehitysidea uutiskirjeeseen liittyen: blogipostauksesi ovat kiinnostavia, mutta se on hieman häiritsevää, kun joka blogipostauksen jälkeen tulee ilmoitus uudesta postauksesta. 🙂 Mielestäni olisi järkevämpää, jos kertoisit kerran viikossa uudet blogipostauksesi. Ehkä näin olisi parempi?

   0
  • Henrik

   Itse taas haluan saada ilmoituksen jokaisesta uudesta blogipostauksesta enkä kerran viikossa.!

    0
 • Ella

  Selviytyjät Suomi on hyvä esimerkki siitä, että miten hyvin jotkut ihmiset pystyvät pärjäämään ilman sähköä. Minusta ei olisi siihen, koska pidän älypuhelinta myös jatkuvasti kädessä. Jos sähöt ovat pari minuuttiakin poissa niin vieroitusoireet iskevät.

   0
 • Sirijuusto

  Ei ole sähköt katkenneet, mutta lunta on tullut paljon 🙂

   0
 • Ina

  täällä päin lunta varmaan satoi 15-30 cm 😀

   0
 • Koskani

  tuo on truu että ku soittaa vikapalveluun nii sieltä sanotaa aina että 15:00 palautuu sähköt, sit 15:00 aikaa sanotaa että 16:00 palaa ja niin edelleen, sit ne lopulta palautuu

   0
 • Kinos

  Luin Iltasanomista juuri, että se lumimyrsky on peruttu :3

   0
 • Sara

  Siis sun blogi on niin mahtava! *_* Tulee jotenkin aina tosi hyvälle mielelle kun tätä lukee, jatka samaan malliin!

   0
 • Kiiwi

  Täällä päin on ollut mielestäni aivan tavallinen myrsky

   0
 • Jonkku

  Meiltä lähti äsken sähköt eikä oo tullut takas 🙁

   0
 • Leevi

  Kaupungilla näitä ongelmia ei ole 😉 tiet aurataan ja sähköt pysyvät

   0
 • Benjamin

  ”Vesi kaadettiin “suodattimen” läpi ja siitä sitten syntyi kahvia. Oli muuten elämäni pahinta kahvia!”

  Olipas hauskasti kerrottu kahvin syntytarina. 😀 Ei mikään ihme, jos maistui pahalta, kun se kahvi ei ehtinyt hautoa.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.