VALIKKO
12.7.2019 15:57

Onko sähköpyörä parempi vaihtoehto kuin auto?

Hei! Minulta kysytään melkein päivittäin Instagramissa, että kumpi on parempi valinta: sähköpyörä vai auto. Minun on vaikea antaa vastausta, koska en tiedä kenenkään teidän ajotarpeista. Jos sinulla on päivittäin pitkiä matkoja valitse auto, mutta jos sinulla on päivittäin lyhyitä matkoja valitse sähköpyörä. Minulla on harvoin pitkiä matkoja ja jos tulee sellainen paikka, johon en sähköpyörällä pääse niin hyödynnän julkista liikennettä tai sukulaisiani / ystäviäni. Jos olet huolissasi omasta hiilijalanjäljestä niin silloin sähköpyörä on erinomainen valinta!

Sähköpyörä on myös edullinen valinta, sillä et joudu maksamaan polttoaineita, vakuutuksia tai parkkimaksuja. Jos ostat sähköpyörän 3000€, tulet huomaamaan varmasti jo parissa kuukaudessa, että miten paljon säästöä tulee verrattuna autoiluun.

Sähköpyöräni kuulumiset:

Ylitin sähköpyörälläni yli 1000 kilometrin rajapyykin. Ajoja on ollut paljon, koska tykkään käydä ajelemassa uusissa paikoissa, sekä olen hoitanut kauppa-asiat sähköpyörälläni yllättävän helposti. Viikko sitten tilasin uusia tarvikkeita sähköpyörääni, joita olen tarvinnut jo pitkään, mutta en ole vain saanut aikaiseksi tilattua kyseisiä tarvikkeita.

Olen pitkään etsinyt sähköpyörälleni lokasuojia ja nyt tuli löydettyä SKS Fatboard -lokasuojat. Kiinnitys oli yllättävän helppoa, vaikka ensin oli vaikea ymmärtää, että mihin etulokasuoja menee, mutta lyhyen googlaillun tuloksena tajusin kiinnittää sen rungon alle. Lokasuojat pysyvät hyvin kiinni rungossa, vaikka onkin vain tarroilla kiinnitetty. Pystyn jo veikkaamaan, että miten nopeasti nuo lokasuojat tullaan varastamaan… 😀 Onneksi tämä lokasuojasetti ei ollut kovin kallis sijoitus, sillä maksoin tästä setistä 39,90€.


Toinen ostokseni oli Jack Wolfskin pyöräilyreppu. Olen pitkään etsinyt pyöräilyyn sopivaa reppua, sillä laukun kanssa oli jatkuvasti vaikeuksia, koska painoa oli aina toisella puolella enemmän ja tasapainoilu sähköpyörällä oli tämän takia haastavempaa.  Nyt paino jakautuu tasaisesti – kiitos uuden repun! Reppuun mahtuu paljon tavaroita, vaikka näyttää pieneltä. Ei ole pitkä aika, kun hain tolla repulla kaksi puolentoistalitran limpparipulloa. Maksoin repusta 49,90€ ja täytyy myöntää, että hintalaatusuhde on ollut erinomainen!

Ostin näiden tuotteiden lisäksi myös uuden pyörälukon. Aluksi minun piti ostaa U-lukko, mutta en oikein vakuuttunut U-lukoista, vaikka ne taitaa olla kaikista turvallisin lukkotyyppi. Tärkein kriteeri lukon valitsemissa oli vakuutusyhtiön hyväksyntä. Ostin AXA:n taittolukon, jota olen käyttänyt pari päivää ja olen tykännyt kovasti! Maksoin tästä lukosta vain 39,40€.

Käytätkö sitä polkupyörää pääasiallisena kulkuvälineenä? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.