VALIKKO
27.3.2019 15:00

Palautuminen

 

*Postauksen linkki on kaupallinen!Tänään kerron teille, että mitkä on minun keinot palautumiseen. Ilman riittävää palautumista hyvinvointi on vaakalaudalla. Jos käy jatkuvasti täysillä, suorituskyky heikkenee, jonka seurauksena on vaikea nauttia elämästä.

On hyvä tarkkailla ja toimia, ennen kuin keho sanoo: boks! Minun aivot käy välillä ylikierroksilla, jos ajattelen liikaa opiskelua. Opiskelusta puheen ollen, aloitan huhtikuussa aikuislukion! Tänään kävin viemässä paperit opintosihteerille ja samalla tuli valittua oppiaineet, joita lähden opiskelemaan. 🙂 Jos palataan taas blogipostauksen aiheeseen, palautumisen suurin avainsana on tauot. En usko, että hemmotteluhoidoilla saa pitkäaikaisia vaikutuksia, mutta uskon hoidon kuitenkin virkistävän. Jokainen ihminen tarvitsee silloin tällöin palautumisen – olet sitten työntekijä tai opiskelija, kaikilla on omanlaisensa kuormitustekijät.

Miten minä palaudun?

1. Tämä taitaa tulla monelle yllätyksenä, mutta saunominen tarjoaa minulle mielenrauhaa. Saunon kolme-neljä kertaa viikossa. Saunassa saunotaan ja annetaan kehon nauttia lämmöstä. 🙂

2. Jos löydän hyvän videon, saatan unohtaa hetkeksi maallisen elämän. Tykkään nykyään erityisesti katsella murhamysteerejä, sillä niitä on kiva ratkoa omassa päässä ja miettiä omia teorioita tapauksille.

3. Käveleminen on minulle suuri intohimo. Tykkään kävellä paikkoihin, joissa en ole ennen käynyt. Eilen kävelin hangilla, kun ne kestivät ja tänään kävelin keskustan läheisyydessä, kun olin viemässä lomakkeet aikuislukion opintosihteerille. 🙂 Tänään oli mahtava sää kävellä, kun aurinko lämmitti ja sen seurauksena aloin miettimään tulevaa kesää, että mitä kaikkea voisin kesällä tehdä. Kävelemisen jälkeen on mahtava palata kotiin, kun näkee millaisen matkan on kävellyt!

4. Vapaapäivät lisää vireystasoa. Se on paras tunne, kun herää pitkien yöunien jälkeen auringonpaisteeseen ja menee tekemään itselle hyvän aamupalan. Päivän on vaikea mennä pilalle, jos aamu on lähtenyt hyvin käyntiin!

5. Ruoanlaitto on minulle myös asia, jolla saan mieleni tyhjäksi. Ennen ruoanlaittto oli minulle velvollisuus, eikä se ollut rentouttavaa – nykyään se on toisinpäin! Paras asia ruonlaitossa on pilkkominen ja paloittelu. Fiilis nousee viimeistään siinä vaiheessa, kun pannulla alan paistaa sipulia ja se alkaa tuoksumaan. <3 Ainoa asia, jota vihaan kokkaamisessa on keittiön siivoaminen!

6. En tykännyt yläasteella kirjojen lukemisesta, koska minulla ei ollut koskaan ”aikaa” kirjojen lukemiseen. Se oli surkea tekosyy itselleni. Nykyään nautin kirjojen lukemisesta ja pystyn lukemisen aikana unohtaa kaiken maallisen. Elisa Kirja on tarjonnut ajanvietettä iltoihin, sillä sen kautta olen pystynyt lukemaan lempikirjoja, missä vain haluan. Tällä hetkellä luen Elisa Kirjasta Rottasankari -nimistä kirjaa, jonka päähenkilö on Komisario Koskinen. Voit tutustua Elisa Kirjan kuukausitilaukseen painamalla tästä – nyt ensimmäinen kuukausi 0€ (Tarjous voimassa 31.3.2019 asti).

Miten sinä palaudut?

Tänään oli erinomainen päivä! Ulkona oli kiva kävellä, pääsin opiskelemaan aikuislukioon, kotona tein hyvän makaroonilaatikon, suunnittelin verkostolleni kotisivuja, pelasin Xbox Onella ja illalla katsoin Salkkareita. 🙂 Olen alkanut tuottamaan Snapchatiin aktiivisesti materiaalia, joten jos elämäni tai faktat eri aiheista kiinnostaa, kannattaa minun Snapchat-tilini ottaa haltuun: @tseipimedia.

 

Kommentit

 • Eevi

  Hei Severi!

  Kiitoksia näistä palautumisvinkeistä. Itse rakastan myös kävelyä ja kirjojen lukemista. Kävin tarttumassa tuohon Elisan tarjoukseen, joten kiitoksia siitä. Kiitoksia myös tästä kivasta postauksesta ja hyvää kevättä! 🙂

   0
  • Severi

   Hei! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta! <3

    0
 • Kevät

  ihanan keväisiä valokuvia, millä kuvaat nämä kuvasi?

   0
  • Severi

   Kiva, että pidät valokuvista. <3 Valokuvat on otettu iPhone XS Maxilla! 🙂

    0
 • Meeri

  Onnea aikuislukioon. Pystyn samaistumaan moneen asiaan, mutta itselleni se kaikkein paras ”palautuminen” on harrastukset. Sählyä pelatessa unohtuu aivan kaikki asiat, kun täytyy keskittyä siihen pelaamiseen. Toivotan sinulle aurinkoista kevättä!

   0
  • Severi

   Kiitoksia! 🙂 Kiva, että harrastukset on sinulle se paras keino palautua ”arjesta”. Hyvää kevättä myös sinulle!

    0
 • Viikate

  Aikatauluttomuus on paras keino palautumiseen ☺️

   0
  • Joonas

   Olen samaa mieltä Viikate -kommentoijan kanssa, että paras avainsana palautumiselle on aikatauluttomuus. Vihaan sitä, kun pitää luoda etukäteen suunnitelmia kahden viikon päähän, kun itse rakastan sellaisia päiviä, kun saa levätä ilman mitään aikatauluja.

    0
  • Severi

   Totta, sen olisin voinut myös mainita tossa blogipostauksessa, koska arvostan itsekin aikatauluttomuutta. 🙂

    0
 • Lukumato

  Nyt oli pakko käydä tukemassa sinua liittymällä ton linkin kautta Elisa Kirjaan! Monesti miettinyt, että pitäisikö kokeilla tota Elisa hommelia, mutta nyt päätin pistää kokeiluun! 🙂

   0
  • Severi

   Jee! Toivottavasti pidät siitä! 🙂

    0
 • Ella

  En oo näköjään sitten ainut, joka katselee murhamysteerejä ja miettii omia teorioita murhille. 😀 Hyvä niin! Saanen kysyä, että mitä murhasarjoja katsot?

   0
  • Severi

   Kaikkea, mitä Netflixistä ja Viaplaysta löytyy. 🙂 Valitettavasti nimiä en muista tähän hätään.

    0
 • Severi

  Kokkaaminen on aina kivaa, varsinkin uusien ruokien tekeminen resepteistä. 🙂 Toivottavasti pääset vielä haluamallesi työpaikalle! <3

   0
 • Severi

  Kiva kuulla – kiitos! <3

   0
 • Väinö

  Stressasin aina lukiossa koeviikkoja ja pakko myöntää että kävin aika useasti äärirajoillakin.. 😀 Mutta sitten aloin relaamaan ja luomaan itselleni palautumisvinkkejä, niin henkinen paino putosi heti

   0
  • Severi

   Hyvä, että sait tilanteen haltuun! 🙂 Hyvää kevättä sinulle!

    0
 • Severi

  Ihana kuulla! <3 Kiitos kovasti! 🙂

   0
 • Severi

  Mahtavaa! <3 Kiitoksia palautteesta!

   0
 • Severi

  Voi eih.. Toivottavasti ei käynyt pahasti.. 🙁 Tsemppiä ja paranemisia.. <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.