VALIKKO
18.1.2019 14:49

Parhaat opiskeluvinkit

​Olipa kyseessä peruskoulun koe tai korkeakoulun tentti, opiskelu on aina suuri urakka. Niin paljon kuin haluaisimme ajatella, että nauttisimme opiskelusta, niin todellisuudessa opiskelu ei ole melkein kenenkään suosikki. Välillä opiskellaan niin paljon, että unohdamme, keitä me olemme! Jos haluat varmistaa, että miten oppia uusia asioita tehokkaasti, niin lue muutamat vinkit alhaalta, jotka auttavat sinua tehokkaaseen opiskeluun!

Käy kävelyllä

Ennen kuin alat opiskelemaan, on hyvä käydä kävelemässä. Kävely lähipuistossa on hyvä tapa saada mieli virkeäksi ja selvittää päässä tulevaa koealuetta. Kävelyn ansiosta mieli alkaa virtaamaan ja saatat saada mieleesi asioita kävelyn aikana, jotka kuuluvat koealueeseen. 

Lue ääneen

Tämän saatat tietää jo oppimisesta, mutta kerron tämän silti: sinun kannattaa lukea ääneen mielummin kuin lukea mielessäsi. Kun luemme mielessä, emme saa samaa informaatiotasoa, koska aivomme eivät tarvitse käsitellä tietoja kovin paljon, mutta kun luemme ääneen, aivomme tulkitsevat sanoja ja tallentavat ne paremmin muistiin.

Kuuntele

Jos todella kamppailet tietyn aiheen kanssa ja sinusta tuntuu siltä, ettei asiat jää mitenkään mieleen, voit tallentaa äänesi, jossa luet koealueen. Tallennettuasi äänen, voit kuunnella sitä nukkuessasi. Kun nukumme ja kuuntelemme puhetta, aivot käsittelevät tietoisesti tiedostamattomasti – ja tämän ansiosta se antaa meille mahdollisuuden jatkaa oppimista nukkuessa.

Opiskele verkossa

Verkossa on paljon tehtäviä, jotka saattavat liittyä tulevaan kokeeseen/tenttiin. Jos haluat parhaan opiskeluaikataulun, voit suunnitella sen internetissä ja vierailla erilaisissa sivustoilla tekemässä testejä. Harva tykkää istua pöydällä lukemassa kokeisiin tuntikausia – joillekin vaan tehtävien teko on paras tapa oppia.

Syö suklaata

Kyllä. Luit oikein! Suklaa on paras syötävä ennen kuin lähdet tenttiin tai suorittamaan koetta, suklaan sisältämien kemikaalien takia. Suklaa nostaa mielialaasi ja tekee sinusta rauhallisen – suklaan ansiosta aivosi aktivoituvat ja saatat saada enemmän tietoa muistiin. Myös tutkijat ovat huomanneet, että syömällä suklaata tuntia ennen koetta voi olla suuri ero suorituskykyyn.

Pidä taukoja

Älä koskaan opiskele yli tunnin ajan ilman taukoa. Vaikka luulet jaksavasi enemmän kuin tunnin, olet todennäköisesti tekemässä virheen. Aivomme tarvitsevat aikaa tietojen käsittelyyn ja tämän seurauksena meidän on pidettävä taukoja säännöllisesti. Jos haluamme säilyttää tiedot oikein, sinun täytyy tunnin välein rentoutua ainakin 5-10 minuuttia. 

Opeta

Jos haluat muistaa asiat paremmin, etsi henkilö jolle opetat koealueen. Jos he ymmärtävät mistä puhut, se tarkoittaa, että olet opettanut tiedon oikein ja samalla sinäkin saat itsevarmuutta tulevaan kokeeseen. Käske vielä kaverisi kysymään sinulta kysymyksiä liittyen koealueeseen, jotta voisit oppia enemmän! 

Tee kaikkea

Kuten äsken mainitsin, viimeinen virhe, jonka voisit tehdä, on kuluttaa 3 tuntia istuen tuijottaen pelkkää kirjaa. Sinun kannattaa opiskella tunti, jonka jälkeen menisit siivoomaan huoneen ja opiskelisit taas tunnin, jonka jälkeen lähtisit lounaalle. Voit tehdä opiskelusta normaalin osan päivästäsi, mutta älä anna opiskelun viedä koko päivääsi.

Pelaa pelejä

Jos haluat oppia hauskemmalla tavalla, voit pelata tietokilpailuja ja videopelejä (joissa on hieman koealueen sisältöä). Pelaamalla esimerkiksi tietokilpailuja pystyt yhdistää hauskuuden ja oppimisen. Opiskelupelit voivat olla erittäin hauskoja ja jopa toimivampia, kuin tavallinen lukeminen. Pelaaminen on vielä hauskempaa kavereiden kanssa!

Ole ystäväsi kanssa

Me kaikki tiedämme, että kaksi päätä on parempi kuin yksi. Vaikka ystäväsi ei opiskele kanssasi, se ei tarkoita, ettei hän voisi autaa sinua. Ystäväsi voi motivoida sinua lukemaan ja asettaa haasteita sinulle, jotta asiat jäisi paremmin mieleen.

Kommentit

 • Lukiolainen

  Nämä opiskeluvinkit tulee 100% varmuuel käyttöön!

   0
 • Pelaaja

  ”Pelaa pelejä” pelien ansiosta oon saanut kokeista tosi usein hyviä numeroit :3 suosittelen jokaista pelaamaan!

   0
 • Kuuntelija

  Täytyy testata tota kuuntelua! En ole koskaan hoksannut tota! 😮

   0
 • Suklaa

  nyt on hyvä syy syödä suklaata 😀 menen tänään ostaa suklaata monta kiloa koetta varten :3

   0
 • Saimi

  Käyn aina lyhyellä kävelyllä, kun aloitan kokeisiin lukemisen. Se on toiminut minulla aina keskittymään.

   0
 • Ina

  Otin varmuude vuoksi nämä kaikki vinki talteen jos seuraava koe tuntuu vaikealta!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.