VALIKKO
9.5.2019 17:36

Puhutaan lyhyesti epäonnistumisesta

Vain harva ihminen kykenee välttämään epäonnistumisen. Esimerkiksi Thomas Edison epäonnistui yli tuhat kertaa ennen kuin hän onnistui luomaan lampun. Kuinka monta kertaa sinä olet epäonnistunut?

Oikeastaan minua ei kiinnosta epäonnistumisesi.  En välitä siitä monesti olet epäonnistunut – enemmän minua kiinnostaa se, mitä teit jokaisen epäonnistumisen jälkeen? Otitko opiksesi vai menikö elämäsi pilalle? Jos otit opiksesi, pystyt kehittämään itseäsi ja välttämään ettei sama virhe toistu.

Kaikilla meillä on kertomuksia epäonnistumisesta. Kuulemme menestystarinoita. Kuulemme, miten epäonnistuminen osoittautui lopulta onnistuneeksi. Lähes jokainen ihminen epäonnistuu jossain vaiheessa elämässään, mutta miksi silti pelkäämme epäonnistumista, vaikka se on niin yleistä? Ehkä ihmiset vaan ajattelevat epäonnistumisen jälkeen epäonnistuneen elämässään?

Kuten ehkä postauksesta ilmenee, on epäonnistuminen väistämätöntä mikä tarkoittaa, että tulet epäonnistumaan jossakin asiassa. Suurin osa ihmisistä, jotka väittää ettei ole koskaan epäonnistunut missään, todennäköisesti valehtelevat. Kun epäonnistut ja nouset siitä – sinusta voi tulla yhtä kuuluisa, kuin Bill Gates, Walt Disney tai Albert Einstein, jotka ovat myöntäneet epäonnistuneen suuresti ennen kuin pääsi parrasvaloihin.

​Mitä kauemmin jäät tuleen makaamaan, sitä varmemmin sinne jäät. Jos kaadut polkupyörällä, saatat alkaa pelkäämään polkupyöriä etkä enää tahdo ajaa polkupyörällä – tämän vuoksi monet eivät enää tahdo yrittää.

Opimme enemmän epäonnistumisesta kuin menestymisestä. Ajatus kuulostaa varmasti järjettömältä ja erittäin epätodennäköiseltä, mutta tosiasiassa se on totta. Tavallaan epäonnistumiset auttavat meitä kehittymään. Kun epäonnistunut, alat miettimään miten ratkaista ongelma. Jokaisesta persoonasta löytyy aina parannettavaa, vaikka olisit kuinka älykäs tai täydellinen.

On mahdotonta välttää epäonnistumista. Jos yrität välttää epäonnistumista, saatat elää elämää, joka ei ole elämää. Sinun täytyy joskus epäonnistua, jotta voisit nauttia jokaisesta onnistumisesta.

Kiitos lukemisesta!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.