VALIKKO
9.2.2019 16:00

Räntää sataa

Pakkasta on ollut pitkään, mutta tänään on ollut lämmin päivä. Parhaimmillaan ollaan päästy tänään ”nauttimaan” nollasta asteesta. Käytin äsken koirat ulkona ja samalla otin kuvia. Keli oli surkea, eikä ulkona pystynyt olemaan kauan, kun satoi räntää. Oon huomannut tänään, että puissa oleva lumikuorma on saanut lisää painoa, kun puut olivat hyvin vinoja eikä edes tuullut.

Aamupäiväni

Lauantai on mielestäni viikon paras päivä. Voi levätä ja katsella televisiota, eikä ole kiire mihinkään. Kävin aamulla kaupassa hakemassa itselleni välipalaa ja juomista. Heti kauppareissun jälkeen lähdettiin perheen voimin synttäreille.

Synttäreiden jälkeen lähdettiin hakemaan puita. Meidän puutilanne on ollut pitkään huono, kun ollaan käyty usein saunassa ja lämmitetty taloa, mutta onneksi nyt on puita melkein loppu vuoteen saakka. 🙂 Tänään on siis saunapäivä! En tiedä, että kuinka jotkut ihmiset pärjäävät ilman saunaa, sillä mielestäni sauna on paikka, jossa pääsee rauhoittumaan ja nauttimaan.

Tekisi mieli hirveästi lähteä kävelemään, mutta minusta tuntuu, että ehtisin kävellä 200 metriä ja kääntyisin takaisin huonon sään takia. Apple Watch on todella kätevä älykello liikkumiseen. Jos unohtaa kertoa Apple Watchille, että on menossa kävelemään, saattaa älykello automaattisesti mitata kävelymatkan.

Onnettomuuksia

Äsken oli mahtavaa olla ulkona, kun olin puun alla ja yhtäkkiä lunta tippuu valtavasti niskaani. En loukannut itseäni, mutta palelluin. 😀 Se oli sitten tossua toisensa alle, kun lähdin sisälle – nyt on kaikki talvivaatteet märkinä.

Tänä aamuna tapahtui myös toinen ”onnettomuus”, sillä kävelin crocseilla ulkona ja oli liukasta , joten kaaduin lumihankeen kokonaan ja oli vaikea päästä pois sieltä, koska se oli syvä! Oli vielä koira sylissä, kun kävin viemässä sen ulkohäkkiin, mutta onneksi molemmat selvittiin säikähdyksellä. 😀

Päivän suunnitelmat uusiksi

Alun perin tarkoituksena oli putsata palju lumesta, jotta voisin täyttää sen vedellä ensi viikoksi. Nyt huonon sään takia päätin siirtää työni huomiselle. Voi olla, että huomennakin on surkea päivä, joten saattaa olla että paljun siivoominen jää pitkälle ensi viikolle.

Toinen tärkeä tehtävä oli kolata lumet koirien ulkohäkin ympäriltä. Sen homman yritän tänään vielä tehdä, jos sää paranee. Meidän koirat eivät yleensä karkaa, vaikka siihen olisi mahdollisuus – en tiedä, miksi, mutta molemmille koirille riittäisi lapio esteeksi, jota ne eivät ylittäisi. 😀

Mitä ajattelin tehdä illalla?

Todennäköisesti olen sikiöasennossa sohvalla ja nautin lomasta. Voi olla, että pelaan Xboksilla, jonka jälkeen alan kahlaamaan Netflixin valikoimaa. Jos Netflixistä ei löydy katottavaa, saatan ottaa sen tilalle Viaplayn tai HBO:n.

Alan myös kohta tekemään ruokaa. En vielä tiedä mitä, mutta katson mitä ruoka-aineita kaapeista löytyy. En tajunnut ostaa kaupasta muuta, kuin välipalaa ja juomista, joten nyt on pakko turvautua kaappien antimiin. <3


Kommentit

 • Aino

  meidän koirat pääsee varmaan viisimetrisenki esteen ylitse joten saanko udella minkä rotusia koiria teillä on? oot varmaa joskus sanonut, mutta on mennyt kokonaan ohi se.. ☺

   0
 • Irina

  Mitäääh.. käyttääkö joku oikeasti crocseja? mielestäni kautta aikojen epämiellyttävimmät kengät JA VIELÄ YLIARVOSTETUIMMAT! omistin joskus crocsit ja käytin kerran jonka jälkeen heitin ne pois..

   0
 • Olivia

  Täällä on satanut tietääkseni jo monta päivää räntää. Itse tykkään rännästä, kun tietää kevään kohta alkavan.

   0
 • XayAnA

  Näyttää olevan paljon lunta. Onneksi oon vielä lämpösessä viikon, niin ei tarvitse miettiä kylmyyttä. 🙂 Crocsit on parhaat kengät!

   0
 • Peppi

  Tykkään kovasti sun aitoudesta ja miten suunnittelet näitä kirjoituksia. Kivaa viikonloppua!

   0
 • Sophia

  Täällä kirjottaa aktiivinen lukija, mutta muistaakseni en oo aiemmin kommentoinut tänne mitään? 😀 No nyt kommentoin. Voisit joskus kertoa mitä kokkaat ja antaa meille lukijoille esimerkiksi ruoka-ohjeita? Tekstisi on laadukkaita ja upeita – kiitos.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.