VALIKKO
10.4.2019 15:48

Takatalvi

 

Tänään se tapahtui, jota pelkäsin pitkään, nimittäin takatalvi! En yleensä luota sääennustuksiin, mutta tällä kertaa se piti paikkaansa. Vaikea uskoa, että viikonloppuna pärjäsin ilman takkia ja oli täys kesä. Nyt täytyy taas hetki odottaa, että lumet sulaa, jotta pääsen taas valokuvailemaan kesäistä maisemaa – huoh!

Tänä talvena on satanut lunta todella paljon ja voitte vain arvata minun fiiliksen, kun herään ja näen ulkona paljon lunta, eli minun piti herättyäni lähteä heti lumitöihin. Lumitöistä ei tullut mitään, koska lumikola ja lapio olivat hautautuneet lumen alle. Kukaan meistä ei tajunnut ottaa niitä näkyville, kun oli sulaa, sillä tuskin kukaan osasi odottaa näin suurta lumimyrskyä huhtikuussa.

Jätin lumityöt kesken ja hain koirat lenkille. Meidän pienempi koira ei pystynyt kunnolla kävelemään, kun upposi heti lumeen, mutta onneksi edes meidän labrarodinnoutaja nautti lumesta. Minä en ole oikein koskaan ollut lumen suuri ystävä, sillä olen inhonnut talviurheilulajeja. Nuorempana hiihdin, mutta sekin harrastus jäi, kun aloin hiihtämään umpimetsässä ilman latuja, jonka jälkeen hiihtäminen on tuntunut kuvottavalta.

Tilasin sähköpyörän, mutta sitä ei ole vielä näkynyt. Ehkä hyvä vaan, sillä nyt ajaminen ei varmaan olisi kovinkaan nautinnollista, kun lumi pyryttää suoraan naamaan ja tiet ihan lumessa, kun auraajaa ei ole vielä näkynyt. 😀 Odotan lämpösiä päiviä, että pääsisin kunnolla kurvailemaan uudella pyörällä.

Luulin lumisateen jo loppuvan, mutta äsken tuli pari hiutaletta, kun olin ulkona! Ei tässä nyt malta mennä lepäämään, kun tietää kohta joutuvan taas ”töihin”. Kyllä se siitä vielä kunnon lumimyrskyksi muuttuu.

Jos jotain positiivista täytyy miettiä, niin on ainakin yksi syy olla sisällä. Ulkona ei pysty olemaan, joten käytän tämän ajan blogipostauksien kirjoittamiseen ja verkostoni kehittämiseen. Verkostoni sai todella hyvän vastaanoton, sillä ensimmäisen päivän aikana tuli yhteydenottoja useilta somevaikuttajilta ja yrityksiltä.

Nyt lähden miettimään, että mihin olisin lumilapion jättänyt. Vaihtoehtoja on monia, sillä siitä on pitkä aika, kun viimeksi olen joutunut lumitöitä tekemään. Pitäkää kiva päivä! 🙂

Onko teillä päin satanut lunta?

 

Kommentit

 • Ina

  Haha, täällä päin on satanut ainakin 30cm lunta yhden vuorokauden aikana.. Oli hyvä syy myöhästyä töistäkin kun ei päässyt autolla lähtemään pihasta.. 😀

   0
  • Severi

   Voi ei.. 😀 Toivottavasti työnantaja ymmärsi!

    0
 • Eevi

  ei sada enää mut ärsytti kyllä kun odotin jo lumien häipyvän..

   0
  • Severi

   Minuakin ärsytti.. Tänään tein viimeiset lumityöt.. 😀

    0
 • Rauh

  Miten takatalvi voi tulla yllätyksenä? Oot kyllä tyhmä, jos tämä tuli nyt sulle yllätyksenä..

   0
  • Severi

   Oli jo niin keväistä, että en osannut enää odottaa takapakkia.. 😀 Olisi pitänyt arvata! Ensi vuonna olen varmasti viisaampi! 🙂

    0
 • Irina

  Onneksi täällä etelän lämmössä ei ole ollut lumimyrskyä. Toivottavasti takatalvi on ohitse, kun palaan takaisin Suomeen täältä lämmöstä. 😀

   0
  • Severi

   Olet kyllä onnekas! Minäkin olisin satakertaa mielummin etelässä, kuin täällä tekemässä lumityötä.. 🙁

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.