VALIKKO
4.4.2019 08:55

Verkostoituminen ja hakukonenäkyvyys

 

Bloggaamisesta voi lähteä nopeasti motivaatio, jos sinulla ei ole yleisöä ja joudut kirjoittamaan kaiken itsellesi. Blogissa olisi hyvä olla yleisö, joka lukee ja kommentoi juttujasi, joten minä päätin kirjoittaa teille uuden blogipostauksen, jossa kerron, että miten blogin lukijamäärää voi kasvattaa verkostoitumisella ja hakukonenäkyvyydellä.

Verkostoituminen

Olen monessa blogipostauksessa sanonut, että bloggauksessa on tärkeää verkoistoitua. Esimerkiksi Facebookissa on useita ryhmiä, joihin voi bloggaajat liittyä ja mainostaa omia blogipostauksia. Valitettavasti tämä keino ei ole paras tapa kasvattaa lukijamäärää, sillä suurin osa käy vain mainostamassa blogipostausta, eikä lue muiden mainoksia. Älä kuitenkaan harkitse jättäväsi mainosta pois Facebookista, sillä joskus mielenkiintoisella blogipostauksella saatat saada satoja näyttökertoja Facebookista! Ehkä paras tapa kuitenkin on ystävöityä muiden bloggaajien kanssa, jotta voisitte mainostaa toisianne omissa someissa. Esimerkiksi blogiystäväsi voisi mainita sinut hänen uudessa Instagram-kuvassa, jossa kehuisi blogipostaustasi ja suosittelisi blogiasi. 🙂


Kommentti, joka liittyy aiheeseen ja herättää ihmisten mielenkiinnon on toimivampi ratkaisu…

Kommentoi bloggaajien postauksiin! Parhaiten suhteiden rakentaminen muihin bloggaajiin onnistuu kommentoimalla saman kohderyhmän blogeihin ja samalla saisit houkuteltua lisää lukijoita blogiisi. Älä kuitenkaan pakota toisen blogin lukijoita, tulemaan sinun blogiisi. Monessa blogin kommentointi -järjestelmässä pystyy erikseen linkittämään oman kotisivun. Pelkkä linkitys ei riitä, vaan sinun täytyy kommentoida järkevästi blogipostauksiin, jotta saisit herätettyä ihmisten mielenkiinnon. Kommentti, jossa mainostat pelkkää blogiasi ei varmasti kiinnosta ihmisiä, sillä se aistii sinun pientä epätoivoa muille. Kommentti, joka liittyy aiheeseen ja herättää ihmisten mielenkiinnon on toimivampi ratkaisu – ja todennäköisesti ihminen joka samaistuu kommenttiisi, käy ainakin vierailemassa blogissasi!

Muista jakaa blogipostaustasi mahdollisimman moneen sosiaaliseen mediaan ja käske muita jakaamaan myös!

Silloin tällöin mainostan blogipostauksia Snapchatissa, jossa kerron blogipostauksestani ja jos joku tykkää siitä, toivoisin hänen jakavan blogipostausta omille katsojille. Parhaimmillaan yli 100 ihmistä mainosti blogipostaustani omille Snapchat-katsojille! Blogipostauksen markkinointi sosiaalisessa mediassa on ilmaista, joten mikset mainostaisi itseäsi?

Hakukoneet

Monet ihmiset käyttävät hakukoneita, kuten Googlea. Sen takia suurin osa blogiliikenteestä tulee hakukoneista, eli sinun kannattaa toteuttaa blogipostaukset hakukoneystävällisesti. Kun teet artikkelia, yritä keksiä mahdollisimman hyvät avainsanat, joilla voisi olla suuret hakumäärät. Älä kuitenkaan valitse avainsanoiksi liian suosittuja sanoja, sillä ne ovat kilpailtuja, eli et näy Googlessa ensimmäisten joukossa. Tämä aiheuttaa monille pettymystä, koska suositut blogit ovat jo sijoittuneet korkeammalle suosituilla avainsanoilla. Varmista siis, että teet ainutlaatuisia avainsanoja, mutta ei liian ainutlaatuisia, jotta ihmiset osaavat löytää sinut oikealla avainsanalla.

Tee houkuttelevia otsikoita hakukoneille ja ihmisille. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa otsikko, jota ihmiset hakevat hakukoneissa. Näin pystyt tasapainottaa ihmiset ja hakukoneet. Hakukoneet eivät tykkää, jos keksit kokonaan uuden otsikon ja tämä vaikuttaa näkyvyyteen. Jotta näyt hauissa, muista ainutlaatuiset avainsanat!

Esimerkkejä hyvistä otsikoista:

 • Minun päiväni
 • Blogiliikenteen lisääminen
 • Miten tehdä rahaa?
 • Virheet affiliate-markkinoinnissa
 • Toivomuksia
 • Yksinkertainen kanakastike
 • Viikonloppu kuvina

Ja niin edelleen…

Google on siirtymässä ”Mobile-first indexiin”, joka tarkoittaa, miltä sivuston mobiiliversio vaikuttaa. Suurin osa hauista tehdään nykyään mobiililaitteilla, joten se on täysin ymmärrettävää. Jos sivustosi ei ole responsiivinen, tee asialle välittömästi muutos, sillä hakukonenäkyvyytesi muuten kärsii.


Kun poistat zombi-sivut, voit saada paremman sijoituksen hauissa ja enemmän Google-liikennettä.

Poista zombi-sivut! Ne ovat sivustosi sivuja, jotka eivät tuo mitään liikennettä. Ne ovat vain sotkua sivustollasi! Kun poistat zombi-sivut, voit saada paremman sijoituksen hauissa ja enemmän Google-liikennettä. Useat verkkokaupat kertovat, että kävijäliikenne on kasvanut merkittävästi, kun turhia tuotesivuja on poistettu.

Useat ihmiset ajattelevat, että mitä enemmän sanamääriä, sitä paremmin näkyy hakukoneissa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä laatu on paljon tärkeämpää kuin määrä, siksi 500 sanan sisältävä blogipostaus, jossa on paljon tietoa, on paljon parempi kuin huono blogipostaus, jossa on yli 2000 sanaa, jotka ei liity otsikon aiheeseen.

Jos olet sijoittunut korkealle hakukoneissa, se ei tarkoita kuitenkaan, että olisit ikuisesti kärjessä. Google ja muut hakukoneet tekevät jatkuvasti muutoksia hakutuloksien parantamiseen, eli jos et noudata SEO-päivityksiä, blogisi tulee putoamaan nopeasti hakukoneiden sijoituksissa. Muista pitää silmällä SEO-päivityksiä!

 

Kommentit

 • Amanda

  Kiitoksia näistä ihanista vinkeistä! <3 Ainakin kaksi vinkkia lähtee kokeiluun, kuten kommentoiminen muiden blogipostauksiin!

   0
 • Elias

  Perusvinkkejä, mutta olen unohtanut osan 😀 nää blogipostaukset aloitteleville on kyllä ihan parhautta

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.