VALIKKO
14.3.2019 11:00

Vesipaasto

Hei, ajattelin kokeilla vesipaastoa, jota monet puolustavat ja kritisoivat. On totta, ettei vesipaastosta ole löydetty mitään kovin suuria terveydellisiä hyötyjä, mutta omasta mielestäni vesipaasto oli kuitenkin oikea ratkaisu minulle. Se ei ole kuitenkaan oikea ratkaisu kaikille. Vesipaastoa ei suositella odottaville tai imettäville äideille, eikä elinten vajaatoiminnoista kärsiville, koska paastoaminen aiheuttaa tutkimuksien muukaan elimistölle ”stressiä”.

Olen pudottanut painoani jo jonkin verran kuukausien aikana. Viikonloppuna tuli syötyä liikaa ja huomasin tämän viikon maanantaina (11.3), että miten turvoksissa olin, jonka seurauksena ajattelin aloittaa ensimmäistä kertaa elämässäni paaston. Ensimmäisten tuntien kohdalla huomasin, että miten paljon ajattelin ruokaa. Meinasin jatkuvasti mennä jääkaapille ja aloittaa vasta seuraavana päivänä paasto, mutta onneksi sain kerättyä itseni kasan ja pysyin päätöksessäni: nyt pidän sen paaston ja sillä siisti!

Aloin keksimään itselleni tekemistä, kuten menin katsomaan televisiota. Sillä yritin saada hetkeksi unohdettua nälän tunteen. Tähän väliin kaiken maailman professorit olisivat saattaneet sanoa, että lopeta jo se pelleily, mutta kuinkas kävikään – tuntien kuluessa nälän tunne katosi kokonaan. Siinä vaiheessa minulla oli jostain kumman syystä voittajafiilis! 😀

Aamulla noin vuorokausi paaston aloituksesta aloin huomaamaan jo ensioireita: olin erittäin väsynyt, vaikka nukuin pitkät yöunet. Pelkästään koirien vieminen ulos tuntui erittäin raskaalta ja syke oli korkealla. Menin tämän jälkeen hetkeksi sängyn päälle, mutta uni ei tullut, vaikka olo oli todella väsynyt. Pian alkoi päänsärky ja pahoinvointi. Olin jo menossa tekemään itselleni leivän, kunnes oireet katosivat ja minusta tuli ylivirkeä, joten jätin leivä tekemättä. Ylivirkeyden vuoksi minusta alkoi tuntua, että olisiko pitänyt lähteä lenkille, mutta en kuitenkaan uskaltanut, jos olotila heikkenisi yllättäen.

Vesipaastoni loppumetrit

Jo vuorokauden paastoamisen aikana huomasin, että pöhötys oli hävinnyt naamastani. Joten päätin itselleni, että pidän silloin tällöin vuorokauden mittaisia paastoja, mutta en kuitenkaan kovin usein, koska ​terveys on itselleni tärkeintä. Edelleen mottoni painonpudotuksessani on: ”syö vähemmän kuin kulutat”. Joskus tulee vain hetkiä, kun haluaa palkita itseä esimerkiksi pizzalla, jonka jälkeen tällainen paasto voisi toimia.

Suunnilleen 30 tunnin kohdalla söin sämpylän, koska päätin lähteä liikkumaan. En nähnyt enää järkeväksi lähteä liikkumaan tyhjällä vatsalla. Syötyään sämpylän huomasin miten vatsa vaati lisää ruokaa, joten päätin syödä vielä tonnikalaa ja kevyen smoothien. Aloitan syömisen nyt kevyesti, mutta yritän mahdollisimman pian palata takaisin normaaliin ruokavalioon.

Tämä on ollut todennäköisesti itselleni pisin aika ilman ruokaa. Yllätyin siitä, miten hyvin pärjäsin ilman ruokaa, kun keksin tilalle jotain muuta tekemistä. Ehkä olen vaan syönyt liikaa sen takia, koska minulla ei ole järkevää tekemistä? On tullut syötyä huomaamatta kaiken maailman herkkuja, kun olen esimerkiksi suunnitellut sisältöä somekanavilleni ja vastaillut sähköposteihin.

Kommentit

 • Sanni

  Kiitos tästä rehellisestä vesipaasto -kirjoituksesta, jota ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa! ☺️ Nykyään tuntuu, että jokainen joka kirjoittaa vesipaastosta hyvään sävyyn, on kirjoitus tehty jonkun tahon kanssa yhteistyössä. Tai jos joku kritisoi, ei ole koskaan itse kokeillut..

   0
 • Miina

  Mielenkiintoinen ja avartava blogi jälleen kerran! Tällaisia jatkossakin lisää!

   0
 • Liisa

  kiva kun viimein joku mun seuraamista bloggareista ottaa kantaa paastoihin ✌️

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.