VALIKKO
13.5.2018 11:02

Kuka heiluttaa soppakauhaa ja kenen grilli on kuumana?

Ketä me olemme ja millaista on Sitruunaa & Salviaa blogin kirjoittajien keittiössä?

Sini on toukokuun alusta lähtien ollut innokas uuden kodin omistaja, joka odottaa kesän grillailuja ystävien kanssa sekä uuden keittiön tuomaa ruokainnostusta. Kesän aikana tarkoituksena grillailla muutakin kuin makkaraa, katsotaan mitä kaikkea grillissä voi tehdä! Yleensä kokkailen kahdelle hengelle, mutta mieluisinta on kokata isolle ystäväporukalle!

Ansku on intohimolla ruokaan suhtautuva äiti. Halu tarjota lapsille mahdollisimman puhdasta lähellä tuotettua ruokaa on suuri ja kesällä se onkin helppoa oman puutarhan antimilla. Arkena tavoite on saada ruoka valmiiksi mahdollisimman helposti, mutta viikonloppuisin nautiskellaan, kun koko perheen osallistuu rauhalliseen kokkailuun tai leipomiseen.

Millaisia ruokia yleensä teet?

Sini: Italialaistyyppistä, yksinkertaista ja maukasta. Kesällä meillä laitetaan grilliin kaikkea mahdollista, joten reseptejä luvassa.

Ansku: Kasvisruoat ovat keittiössäni pääosassa, mutta välillä uunissa hautuu riistaa tai lihaa lähitilalta. Meillä myös leivotaan usein.

Lempijuomat:

Sini: Iso kupillinen kahvia käynnistää mut aamuisin, mutta ruoan jälkeen ehdoton lemppari on napakka espresso. Rakastan myös kasvattaa viini- ja samppanja kokoelmiani, mutta parasta on avata pullo kylmää rieslingiä perjantai-iltana. Ja no niin, tykkään kyllä myös maidosta ja cokiksesta.

Ansku: Lasketaanko smoothie juomaksi? Jos kyllä, niin erilaiset smoothiet kuuluvat lähes jokaiseen päivään. Lemppari reseptini löydät täältä. Viimeisen parin vuoden aikana olen addiktoitunut japanilaiseen gyokuro teehen. Veden keitän oikean lämpöiseksi kinkunpaistomittarin kanssa ja haudutus tapahtuu sekuntikellon kanssa.

Ruokainspiraatiot:

Sini: Sesonkiajattelu on lähellä sydäntäni ja pyrinkin ostamaan kaupoissa tuotteita tämän mukaan. Yleensä yksinkertaiset ruoat saavat minut syttymään. Luen paljon reseptejä, mutta erittäin harvoin toteutan niitä kohta kohdalta.

Ansku: Sinin tavoin sesongin tuoreet raakaa-aineet inspiroivat. Kokeilen usein uusia reseptejä ja sovellan niitä tarpeen mukaan, koska joudun monesti ottamaan huomioon erikoisruokavalioita.

Ruokabravuuri:

Sini: Sinisimpukat merimiehen tapaan ja sitruunarisotto.

Ansku: Jos lapsilta kysytään niin ehdottomasti pinaattiletut!

Jatkossa luvassa herkullisia reseptejä, ruokainnostusta kahdella eri tapaa sekä herkullisia kuvia. Joukkoon mahtuu mukaan myöskin kommelluksia, jääkaapin hävikkiruokien top 10 sekä parhaita arkiruokia.

 

Tervetuloa mukaan,

Ansku ja Sini

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.