VALIKKO
5.8.2018 20:35

Helteisen sunnuntain lounaspasta

Meillä valmistui tänään nopea, kevyt, mutta erittäin maukas pasta myöhäiseksi lounaaksi. Lämpöisenä päivänä lounaan kriteerinä kun useimmiten on keveys, pastat ilman kermakastiketta ajavat asian. Tämän kesäisen pastan voi myös tehdä grillissä, kun paistaa kauniin pinnan kesäsipuliin, tomaatteihin ja ilmakuivattuun kinkkuun.

Juusto tuo pastan makuun kuitenkin täyteläisyyttä ja tässä käytinkin jääkaapissa olevaa vuohenjuustoa. Vuohenjuuston maku jakaa mielipiteitä, joten sen voi aina korvata omaan makuun sopivalla juustolla.

Kirsikkatomaatti & prosciutto – pasta

Kesäsipuli

150 -200g Kirsikkatomaatteja

150 g Prosciuttoa

200g vuohenjuustoa (käytin vuohenjuustoa, mutta myös parmesan, pecorino tai muut kovat juustot käyvät)

Spagettia

+ 2 dl spagetin keitinvettä

Basilikan lehtiä

 

Laita spagettien vesi kiehumaan ja mausta se runsaalla suolalla & öljyllä. Vesi saa maistua suolaiselta, jolloin keitinvesi toimii paremmin kastikkeena. Spagettien keittämisen aikana lämmitä paistinpannu ja paista sipuleihin ja tomaatteihin kaunis pinta. Lisää ilmakuivatut kinkut pannulle ja paahda niitä hetken aikaa.

Spagetin ollessa kypsä, kaada suurin osa keitinvedestä pois mutta säästä n. 2 dl. Kaada spagetit paistinpannulle tomaattien, sipulien ja prosciuttojen joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää juustoraaste, sekoita ja koristele basilikan lehdillä. Pasta on valmis tarjottavaksi.

Buon appetito!

 

 

 

 

 

Kommentit

  • Jenna

    Näyttää super hyvältä! <3

     1
    • Sitruunaa & Salviaa

      Ja sitä se onkin, suosittelen kokeilemaan.

       0
    • Sitruunaa & Salviaa

      🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.