VALIKKO
8.5.2018 16:30

Sitruuna-salviapasta

Pastat ovat nopeita ja helppoja ruokia. Valitsemalla kastikkeen satokauden mukaan saat helposti vaihtelevuutta pasta-annokseen. Aloitetaan tämä blogi nyt kuitenkin nimensä mukaisesti sitruuna-salviapastalla. Tämä herkku sopii raikkautensa vuoksi hyvin kevääseen.

Sitruuna-salviapasta (2 annosta)

  • n. 200 g (luomu)pastaa
  • 6-8 tuoretta salvian lehteä
  • 1 sitruuna
  • 1,5-2 dl kaurakermaa tai tavallista ruokakermaa
  • 2 rkl rasvaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 50 g raastettua parmesaania

Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu talteen. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa valmista kastike.

Paista salvian lehtiä rasvassa pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää sitten raastettu sitruunan kuori, sitruuna mehu ja kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastikkeen koostumus on sopivan sakea.

Lisää lopuksi maun mukaan pippuri ja suola sekä puolet parmesaanista. Pastan kypsyttyä valuta siitä vesi pois. Lisää kastike pastan päälle ja sekoita. Ripottele loput raastetusta parmesaanista valmiin annoksen päälle.

Nauti raikas sitruuna-salviapasta hyvässä seurassa heti lämpimänä, niin se on parhaimmillaan.

Ensi kerralla tehdään pieni kurkistus tämän blogin kirjoittajien keittiöön. Silloin saatte tietää esimerkiksi, mistä Sini ammentaa ruokainspiraationsa ja mihin juomaan minä olen hurahtanut ihan totaalisesti.

Aurinkoista viikon jatkoa!
-Ansku

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.