VALIKKO
19.1.2016 21:21

Meidän keittiössä

20160119-20160119-DSC_0763

20160119-20160119-DSC_0715-7

Pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme vajaa vuosi sitten, joten nyt hetken aikaa täällä asuttuamme, voisin kertoa muutaman sanasen keittiöstämme. Keittiö oli rakennusvaiheessa yksi isoimmista ja mielenkiintoisimmista projekteistamme, ja sen suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin. Etsin inspiraatiota Pinterestistä, blogeista ja lehdistä, törmäten mitä upeimpiin versioihin erilaisista keittiöistä. Keittiön suunnittelu tuntui kuitenkin myös hankalalta, sillä halusimme tehdä valintoja, jotka kestäisivät aikaa, eivätkä olisi vain tämän hetken trendien mukaisia. Pelkäsin, että päädymme ratkaisuun, joka tuntuisi jo muutaman vuoden päästä aikansa eläneeltä ja muistuttaisi katsojaansa talon rakennusvuoden kuumimmista sisustustrendeistä.

Lopulta teimme valinnat siltä pohjalta, mikä tuntui iskevän juuri omaan makuumme – toivoen, että valinnat osoittautuisivat mielekkäiksi myös muutaman vuoden kuluttua. Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa, joten keittiön ulkonäkö vaikuttaa paljolti koko ison tilan ilmeeseen. Keveyden nimissä päädyimme yläkaapittomaan keittiöön, jossa värimaailma koostuu luonnonvärisestä tammesta sekä sitä raikastavasta valkoisesta. Kaappien ovet ovat siis tammiviilua, kvartsikivitaso ja seinät puhdasta valkoista.

20160119-20160119-DSC_0682

Keittiön takaseinälle, hanan taakse, valitsimme ihanaa, kuusikulmaista Tulikiven Calcatta Oro -marmoria. Tämä marmori ehti tulla markkinoille juuri keittiövalintoja pohtiessamme ja ihastuin siihen aivan ensi silmäyksellä. Nythän marmoria on kyllä ollut kovin paljon esillä, mutta toisaalta koen sen myös ajattomaksi valinnaksi, joka vaan nostaa päätään aina aika ajoin. Muistan perustelleeni miehelleni, kuinka marmorin elävät kuviot yhdistävät valkoisen, tammen ja valaisimien sekä kodinkoneiden vaaleanharmaan sävyt kauniisti toisiinsa. Ja tätä mieltä olen edelleen, tykkään!

Koska keittiöön ei tullut lainkaan yläkaappeja, oli työtason valaisimia mahdollista valita vähän normaalista poikkeaviksi. Valoiksi valikoituivat Artemiden Tolomeo Micro Farettot, jotka ovatkin olleet käytössä todella toimivat ja tehokkaat. Näiden lisäksi keittiötä valaisevat tarvittaessa kattoledit.

20160119-20160119-DSC_0655-3

Keittiökaupat teimme lopulta Puustellin kanssa. Alkuun pyörittelimme muutamaa muutakin vaihtoehtoa, mutta lopulta tuntui tärkeältä, että keittiöasiat saadaan hoidettua paikallisesti eikä niitä varten tarvitse reissata vaikkapa Helsinkiin. Rakennusaika kun oli muutoinkin todella tiivis projekti täynnä pitkiä iltoja ja lukemattomia valintoja. Keittiösuunnittelijan ensimmäisessä tapaamisessa meillä oli jo melko tarkat suunnitelmat siitä, mitä keittiöön halusimme, mutta kokeneen suunnittelijan mielipiteet ja vinkit keittiön toimivuuden suhteen olivat kullanarvoisia (terkut vaan Villelle!), ja päädyimmekin tässä vaiheessa tekemään vielä pienen muutoksen keittiön viereisen väliseinän mitoitukseen. Käytännöllisyyden nimissä joustin muutamasta visuaalisesta seikasta, mutta näin jälkeenpäin olen ollut todella tyytyväinen keittiön toimivuuteen.

Luotettava keittiömyyjä myös todisti asiakaspalvelutaitonsa, kun kivitaso saapui pihaan kahdessa osassa, luvatun yhtenäisen tason sijaan. Ei tarvittu kuin yksi puhelinsoitto ja väsyneiden rakentajien huolet kaikkosivat – tämä oli koko rakennusajan ehdottomasti mieleenpainuvin ja hienoin asiakaspalvelukokemus!

20160119-20160119-DSC_0639-3

20160119-20160119-DSC_0624-3

20160119-20160119-DSC_0626

Vedenkeittimet ja mikro piiloutuvat kivasti kaappien uumeniin, josta ne vedetään ulos käytettäessä. Alunperin näin oli tarkoitus toimia myös kahvinkeittimen suhteen, mutta ison erikoiskahvikoneen (hups) myötä myös (miehen) Moccamaster sai jäädä näkösälle. Muutoin tykkään pitää keittiön tasot suht tyhjinä, ja valitsen esille vähän kookkaampia ruukkuja tai kupposia – pienet tiherrykset eivät oikein pääse esille isossa tilassa. Viherkasvit isoissa ruukuissa näyttävät mielestäni kivoilta laajoilla pinnoilla, ja tarkoitus olisi hankkia peikonlehden oheen vielä jokin toinen isohko kasvi. Näillä pakkasilla ei vaan ole ollut asiaa kasvikaupoille.

20160119-20160119-DSC_0699-2

Ikkunan vierustalla roikkuviin mustiin By Lassenin Stropp -ripustimiin saa kivasti ripustettua keittiöpyyhkeen tai vaikka kokkausaiheisen lehden resepteineen. Tai sitten sisustuslehden!

20160119-20160119-DSC_0575-5

Ehkä ainoa asia, jonka keittiössämme haluaisin nyt muuttaa, ovat vetimet. Niiden valikoima oli mielestäni suppeahko, tai ainakin omaan makuuni turhan perinteinen. Tarkoitus onkin vaihtaa vetimet uusiin sirompiin malleihin, kunhan mieleiset sattuvat eteen. Ihania olen bongannut viime aikoina ainakin Superfrontin valikoimista.

Sellaiselta näytti meidän keittiö tänään ainakin poikien päikkäriaikaan.

Onko siellä muita viime aikoina rakentaneita tai remontoineita? Jaa ihmeessä omat parhaat vinkkisi keittiötä suunnitteleville! Olisi myös kiva kuulla, minkälainen olisi sinun unelmakeittiösi jos pääsisit sellaista nyt toteuttamaan? 🙂

Hanna

 

Kommentit

 • Liina

  Remontoimme oman keittiömme pari vuotta sitten. Mitään rakenteellisia muutoksia ei tehty ja oikeastaan ainoa iso asia jota jäin kaipaamaan, oli saareke. Tähän nykyiseen tilaan sitä ei olisi saanut mitenkään järkevästi asemoitua joten jouduin tyytymään nykyiseen U-malliseen, joka sekin kyllä ihan mukava on. Kaipaan saareketta erityisesti kun kokataan isommalla porukalla tai meillä on vieraita. Tuntuu niin tylsältä häärätä hellan äärellä selkä muihin päin! Täytyykin jossain välissä tehdä juttua remontistamme. 🙂
  Teidän keittiö näyttää aivan ihanalta ja olet osannut valita materiaalit siten että ne kestävät aikaa. Upea keittiö! <3

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, Liina! Saareke on kyllä siitä kiva, että siinä kokatessaan näkee ruokapöydän ja olkkarin, ei tarvitse tosiaan olla selin juttukaveriin 🙂 Teillä on myös upea keittiö, olisi kiva lukea siitä enemmänkin!

    0
 • Riikka

  Onpa tyylikäs keittiö! Me ollaan rempattu yksi keittiö, ja tässä talossa on sama homma edessä jossain vaiheessa. Yläkaapittomuus mua mietityttää. Se tekee tilasta kyllä jotenkin tosi freesin. Mahtuuko teillä kuitenkin kaikki tavarat helposti keittiöön?

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos kaunis, Riikka 🙂 Kaappitilan tarve varmasti riippuu käyttäjästä ja tilan koosta noin ylipäätään, mutta ainakin meillä kaappitilaa on todella paljon. Lähes kaikki laatikot on vetolaatikoita, joista tavarat on kätevästi otettavissa, vaikka ne olisikin siellä ihan taaimmaisena. Lisäksi saareke on niin iso, että sen laatikot ovat todella syvät, niiden kestämä painorajakin oli joku ihan hurja lukema 😀 Valitettavasti laatikoihin mahtuu vähän sitä turhaakin tavaraa..

    0
 • Hanna Laine

  Kaunis keittiö! Minua ilahduttaa erityisesti tuo luonnonvalon määrä. Meillä on keittiö ja ruokailutila ankeasti pimennossa 24/7, koska keittiön ikkunan edessä on lähellä kerrostalo, joka estää valon pääsyä huoneisiin… Olenkin yrittänyt pähkäillä, millaisilla valoratkaisuilla tilasta saisi paremman.

  Huomasin myös, miten hienosti tuo Ikean jakkara sopii keittiönne sävyihin 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, kaima! 🙂 Tykkään kyllä itsekin, että tilaan tulee paljon luonnonvaloa, kyllähän siitä tulee oma fiiliksensä. Meilläkin on muutamassa vanhassa asunnossa ollut vähän sama ongelma valon puutteen ja valaistuksen kanssa, niitä ei ole kovin helppo ratkoa. Keittiössä kun tarvitsisi tehokasta työvaloa ja sitten kuitenkin vähän tunnelmallisempaa valoa niihin hetkiin, kun siellä ei varsinaisesti kokkailla. Jotenkin kun saisi molemmat huomioitua.. teepä postaus ideoistasi! 🙂

    0
 • Minna Keto

  Teillä on välitilassa just samaa laattaa, mihin iskin itsekin silmäni rakennusvaiheessa! 🙂 Meillä sitä olisi tullut kylppäriin, mutta pinta-ala oli niin iso, ettei raaskitukaan laittaa. Muistaakseni sitä taisi olla myös harmaana vuolukivisenä, jompaakumpaa näistä on vielä pakko saada johonkin asuntoon. 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Oijoijoi, se vuolukivi-ihanuus on vieläkin mielessäni! Kylppäri siitä, kyllä kiitos! 🙂 No joo, budjetti iski aika rankasti vastaan siinä kohdassa, mutta välitilaan tätä tarvitsi niin pienen määrän, että onnistui. Marmori sopi meillä keittiökokonaisuuteen paremmin, mutta oli se vuolukivikin u-p-e-a.

    0
 • Riikka Leinonen

  Tuo kuusikulmainen marmorilaatta on kyllä upeaa! Oon ite kans fiilistelly viime aikoina kuusikulmaisia laattoja hirveästi. Ja marmori on kyllä aina klassikko!

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Mäkin tykkään tuosta kuusikulmaisuudesta laatoissa, ihan peruslaattaakin tulee vähän jotain omaa fiilistään siitä 🙂

    0
 • Maria Korhonen

  Ihana keittiö teillä 🙂 Me kanssa asioitu pari vuotta sitten samaisessa liikkeessä samaisen asiakaspalvelijan kanssa 😉 Nuo vetolaatikot on kyllä parhaita, niitä olisi pitänyt silloin aikanaan tajuta itsellekin enemmän ottaa.

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos Maria! Heh, sepäs sattui Vetolaatikot on kyllä käteviä käyttää ja niihin mahtuu paljon tavaraa.

    0
 • Kirsi

  Kaunista teillä! Mistä olet hankkinut nuo viherkasvien ruukut?

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitokset, Kirsi, kiva kun kommentoit! Tuo isompi ruukku (jossa peikonlehti), on Ikean Sinnerlig-sarjan ruukku. Ja tuo pienempi, jossa oksia, on muistaakseni Magisson kannu, olen ostanut sen Sokokselta. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.