VALIKKO
11.2.2016 16:51

Takkasyvennyksen tuleva muutos

Olohuoneemme takkaseinälle tehtiin rakennusvaiheessa kiinteä penkkisyvennys, joka on toiminut suosittuna lukunurkkauksena ja päiväunipaikkana. Tykkään syvennyksestä kovasti, mutta sen maalisävyn valinta meni rakennusvaiheessa pieleen – liika varovaisuus ei ollut tässä asiassa ollenkaan hyvä juttu, vaan rohkeampi valinta olisi jälkikäteen ajatellen toiminut selkeästi paremmin. Kuten aiemmin kerroin, takasta piti alunperin tulla vaaleanharmaa. Raksaprojektin loppuvaiheessa takkapinnoitteen vaihtuminen tummempaan aiheutti ehkä jonkinasteiset paniikkihepulit eikä asiaa osannut miettiä loppuun asti, tuloksena varsin varovainen ja mitäänsanomaton pala seinää. Oli miten oli, penkkisyvennyksen takaseinä kaipaa päälleen uutta maalia, ja tällä kertaa siis selkeästi tummempaa ja tunnelmallisempaa sävyä.

20160211-20160211-DSC_0897

20160211-20160211-DSC_0894

Ajatuksena on löytää takaseinän väriksi samansävyinen harmaa kuin takassakin. Harmi kyllä, kivipinnoitteiden sävyt eivät vastaa normaalien seinävärien värikarttoja, joten oikean sävyn löytäminen vaatii ehkä muutamaa kokeilua.

Uskoisin kuitenkin, että koko leveän takkaseinän saadessa päälleen saman tummanharmaan värin, tilan kokonaisilme rauhoittuu ja muuttuu intiimimmäksi, antaen samalla paremmat mahdollisuudet muiden lisävärien kanssa leikittelyyn. Pääsisi tuo sohvatyynyvarastokin monipuolisempaan käyttöön! 🙂 Nykyinen beigeen vivahtava harmaansävy tuntuu tässä tilassa tunkkaiselta ja vaikeuttaa myös muiden värien yhdistelyä. Ja jotenkin itselleni mieluisan lukunurkkauksen ideaan sopisi tietty hämyisyys ja tunnelmallisuus, jota tumma sävy korostaisi.

20160211-20160211-DSC_0906

Seinään kiinnitettiin jo rakennusvaiheessa tammiset pikkuhyllyt kirjojen ja muiden pienesineiden säilytystä varten. Toistaiseksi hyllyt ovat saaneet olla aika tyhjinä ja ilmavina, saa nähdä, tuleeko niille kerrytettyä jossain vaiheessa lisää kirjoja. Nekin kyllä tulevat näyttämään tuossa paremmilta, kun taustaväri vaihtuu! Kay Bojesenin vintageapina on löytö paikallisesta vanhan tavaran liikkeestä, se saa roikkua hyllyssä milloin missäkin.

20160211-20160211-DSC_0945

Ihana sammaleenvihreä Furninovan tyyny taasen tuli vastaan pikaisella huonekalukierroksella, ja pitihän se kotiuttaa. Huomaavainen myyjä onneksi tunnisti sisustusharrastajan kärsimättömyyden ja myi hyllystä myymäläkappaleen, ettei omaansa joutunut odottamaan useampaa viikkoa. Nyt kaikki vahvempitekstuuriset kankaat ja pinnat inspiroivat kovasti, samettikin on erittäin jees.

Mutta onko siellä muita tummista maalisävyistä innostuneita? 

Hanna

 

Kommentit

 • Nimetön Swedu

  Mietin kovasti takan väriä, joka toinen päivä ainoa oikea väri on valkoinen ja joka toinen tumman harmaa….vaikeaa.

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Tuo on kyllä hankala valinta, takassa väriä ei niin vain vaihdetakaan. Meilläkin suunnittelu nimittäin alkoi valkoisesta, ja päätyi vaaleanharmaan kautta tuohon tummaan harmaaseen. Valkoinen on ihanan raikas, tumma ehkä tunnelmallisempi.. Mutta riippuu toki siitä, millainen takka on ja missä tilassa 🙂 Tsemppiä pohdintoihin!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.