VALIKKO
27.3.2016 11:53

Ne pienet detaljit

20160324-20160324-DSC_0224-2

20160324-20160324-DSC_0211-2

Täällä on vietelty leppoista pääsiäisaamua, nukuttu ”pitkään” ja etsitty suklaamunia. Hetki sitten tuli huomattua myös viimeöinen kellojen siirto – ja tajuttua, että eiväthän ne pikkuiset sitten oikeastaan nukkuneetkaan tavallista pidempään, vaikka kello niin väittikin. Tulevan päivän ohjelma on ihana, eli ei ohjelmaa ollenkaan. Simppeliä sitruunapastaa ajattelin kuitenkin kokkailla, olen tykästynyt sen raikkauteen (ja helppouteen) kovin.

Ennen pääsiäistä tilasin Sisustuksen Koodista muutaman kivan pikkujutun keittiötä piristämään. By Lassenin uutuus, keraaminen alusta on aivan ihana! Miten noin pieni detalji voikaan tuoda kivan säväyksen keittiöön, tai minne tahansa muuallekin. Annen vinkistä suunnittelin käyttäväni tätä kauniina alustana keittiön öljy- ja maustepulloille, mutta olisihan tämä passeli myös kynttilänalustaksi tai minkä tahansa pienen asetelman kokoajaksi. Monikäyttöiset esineet ovat ehdottomasti eniten mieleeni, uudessa paikassa ne tuntuvat taas aivan uusilta eikä nopeastikaan vaihtelua kaipaava pääse kyllästymään. Mielestäni yksi hyvän suunnittelun ja designin tunnuspiirre.

20160324-20160324-DSC_0204-2

20160324-20160324-DSC_0226-2

By Lassenin tuotteet ovat viime aikoina tuntuneet itselleni jotenkin tosi erityisiltä. Suunnittelu on taidokasta, ja tuntuu painottuvan juuri tuohon yllämainitsemaani monikäyttöisyyteen. Olen ihastunut useisiin malliston pienesineisiin, omaan silmääni ne huokuvat laadukkuutta, ajattomuutta ja ihan vaan omaan makuhermooni iskevää suunnittelua. Seinäkoukut ja peili ovat meiltä jo löytäneet paikkansa, ja olisivathan nuo heidän valokuvakehyksensä aivan upeita myös. Monista muista puhumattakaan. Tämä Kristina Damin luonnostelema arkkitehtuuriprintti olisi muuten aivan omiaan vielä pientä viimeistelyä kaipaavan taulukollaasini puuttuvaksi palaseksi.

Kyllä detaljeilla vaan on suuri merkitys siihen, miltä tila näyttää ja tuntuu, kodin tunnelma syntyy pitkälti niistä. Toisaalta yksityiskohtiin keskittyminen vaatii myös aikaa, heti uuteen kotiin muuttaessa pieniin juttuihin ei oikein osaa tai ehkä jaksakaan tarttua. Vai onko teillä samanlaisia ajatuksia?

20160324-20160324-DSC_0230-2

20160324-20160324-DSC_0215-2

20160324-20160324-DSC_0222-2

Taulukollaasista kukkaruukkuun; osa aiemmin istuttamistani mintuista on päässyt jo valloilleen ja suuhun asti. Löysin vihermintun lisäksi myös erikoisempaa greippiminttua sekä kuulemani mukaan aivan erityistä lasten suosikkia, mansikkaminttua. Niiden taimet ovat vielä aivan pieniä, mutta innolla odotan, että pääsen istuttamaan ne kesän tullen ulos. Mintut kasvavat tosi nopsaan, joten niiden sadosta pääsee varmasti nauttimaankin, kunhan säilyvät elossa tämän alkukevään ajan. Kunnolla kasvaessaan niitä saa napattua vaikka maljakkoon, tuoksu on niin huumaava, jokaisessa minttulajikkeessa ihan omanlaisensa.

Leppoisan aurinkoista pääsiäissunnuntaita! 🙂

Hanna

 

Kommentit

 • Mirella

  Mikä yhteensattuma … juuri äsken kotiuduttiin pääsiäisen vietosta Turusta ja lauantaina kävin Sisustuksen Koodista Annelta ostamassa juuri samanlaisen keraamisen laatan ja vähän muutakin pientä kivaa. =)

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Heh, hyvä maku sulla! 😉 Koodista voisi kyllä kotiuttaa niin paljon kaikkea ihanaa, onneksi tännekin voi heiltä tilata jos ei satu olemaan käyntiä Turussa 🙂

    0
   • Mirella

    Thänx Hanna. Niin sullakin.
    Ensi kertaa kävin kyseisessä liikkeessä, aivan ihana. Haaveissani on saada lähitulevaisuudessa se oma kivijalkamyymälä, mihin saan sitten samaan yhteyteen suunnittelutoimistonkin. Hyvin paljon Sisustuksen Koodin tyylinen.

     0
    • Hanna | skandilinjalla

     Oi, kuulostaapa tositosi hyvältä! Toivottavasti saat oman liikkeen, minä tulen kyllä sinne vierailulle 😀

      0
     • Mirella

      Katsotaan, missä vaiheessa se oma kivijalkamyymälä olisi mahdollista toteuttaa. Unelma olisi saada se jo nyt tämän vuoden joulumyyntiin. Kauppakeskus Matkuksessa oltiin jo kiinnostuneita liike-ideastani ja brändeistä, mitä ottaisin myymälääni myyntiin … nähtäväksi jää, minne lopulta sitten päädyn liikkeeni kanssa. =D

       0
 • Anne Malia

  Näyttää ihan tosi nätiltä tuo alusta teidän keittiössä. Tuo kuosi myytiinkin jo aika lailla loppuun meiltä, joten täytyy sitä tilata lisää 🙂 Itsekin vähän himottaisi omaan keittiöön tuo alusta. Nyt mulla on alumiinisessa vuoassa öljypullot ja myllyt, kiva sekin, mutta vaihtelu virkistäisi.

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, Anne! Tuo kuosi onkin minusta jotenkin tosi ihanan raikas, eikä omaan makuuni liian ”kova”, vaikka onkin graafinen ja mustavalkoinen. Kiitos siis keittiövinkistä, tämä sopii tähän(kin) tarkoitukseen aivan loistavasti 🙂

    0
 • Anne Malia

  Mirellallekin vielä hei tätä kautta 🙂 oli mukava tavata ja höpötellä!

   0
  • Mirella

   Kiitos Anne viimeisestä ja ihanista sisustusherkuista. =)
   oli todella mukavaa tavata ja rupatella. On teillä kyllä niin upea myymälä, voisin avata Kuopioon samanlaisen oman Sisustuksen Koodin … haaveissanihan on se oma kivijalkamyymälä. =D

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.