VALIKKO

Helmikuun houkuttavimmat

helmikuu_3

Kokosin kuunvaihteen kunniaksi taas pienen kollaasin minua juuri nyt inspiroivista tyyleistä ja tunnelmista. Miguel Milánin yli 50 vuotta sitten suunnittelema Cestita-valaisin on jo pitkään pyörinyt mielessäni. Valaisin antaa kauniin pehmeän valon ja olisi siten oiva tunnelmanluoja vaikkapa olohuoneeseen. Muotoilu tuntuu ajattomalta ja pehmeät, taivutetut linjat ovat kovasti mieleeni. Pitkällä Sinnerlig-sarjan korkkitasollamme se olisi aika herkullisen näköinen!

Keramiikkaa, keramiikkaa, taas – ja missä väreissä! Vihreän ja sinisen syvät sävyt jaksavat ihastuttaa, koko ajan vaan kovemmin. Näiden Artillerietistä löytyvien kupposten käsintehty ilme ja kaunis lasitettu pinta luovat syvien jalokivivärien kanssa aivan mielettömän kokonaisuuden.

Heidi vinkkasi taannoin blogissaan näistä u p e i s t a Jujujustin moderneista ryijytöistä. Seurasi välitön ihastuminen ja hetki kiivasta googlettelua – jokin tuollainen pikkuryijy olisi aivan omiaan piristämään valkoisia seiniä. Se sopisi mainiosti myös taulukollaasiin tuomaan vaihtelua tavallisten taulujen keskelle. Ja kuinka mieletön katseenvangitsija tuo olisi vaikkapa eteisessä! Itseasiassa minulla onkin ollut aikomus tehdä itse jonkinlainen moderni, ryijyn tapainen lankaviritys, johon langatkin ovat jo valmiina, mutta vielä en ole saanut tartuttua toimeen. Ihan tällaista jälkeä en kyllä varmasti osaisi saada aikaan 🙂

Törmäsin tuohon kollaasin alareunan inspiraatiokuvaan Vitran Akari-sarjan riisipaperivalaisimia ihastellessani. Kuvan valaisin on muun sarjan ohella kovasti mieleeni, ja olenkin suunnitellut hankkivani lastenhuoneeseen perinteisiä katosta roikkuvia riisipaperivalaisimia. Niitähän löytää monesta paikasta todella edullisesti. Ja roikkuihan sellainen omassakin huoneessani joskus kauan sitten! Kuvan rauhalliset, seesteiset sävyt tuntuvat myös erityisen ihanilta – rauhoittavilta, mutteivät kliinisiltä. Puunsävyt tuovat viileisiin sinivihreisiin sävyihin sopivasti lämpöä. Seinät ovat todella kauniin väriset, ja huomaatteko kuinka upeasti valkoinen valaisin ja taulut pääsevät esille, kun tilan muissa elementeissä on käytetty värejä? Kaunista, kerrassaan.

Hanna

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.