VALIKKO
19.6.2016 10:00

Ideoita pieniin kesätuliaisiin

DSC_1355

DSC_1408

DSC_1425

Pian starttaava juhannus käynnistää mökkikauden aivan viimeisen päälle, ja monelle mökittömälle käy kutsu johonkin kivaan kesäpaikkaan. Pienet kesätuliaiset ovat näissä tilanteissa usein paikallaan, onhan se kiva ilahduttaa isäntäväkeä jollakin pienellä huomionosoituksella. Itse myönnän olevani tuliaisasioissa verrattain kelvoton, sillä usein asia vaan kiireessä unohtuu, vaikka ajatus olisi päässä muhinutkin.

Jos sieltä näyttöjen takaa löytyy myös muita hajamielisiä kesävieraita, tässä muutama erittäin simppeli idea, joilla muistaa kutsujaa. Kuten huomaatte, itse suosin pieniä juttuja, jotka pääsääntöisesti katoavat parempiin suihin jo vierailun aikana:

  • Laadukas kahvi tai tee, vaikkapa joku astetta spesiaalimpi tapaus. Jyväskylän tyttönä suosittelen tietysti kokeilemaan Papu-paahtimoa tai Teeleidiä, näihin ihastuu vaativinkin.
  • Suussasulavaa suklaata ja tuoreita marjoja – kyllähän te tiedätte.
  • Yrttikimput: yrteillä voi maustaa niin ruokia kuin juomiakin, mutta kimpun voi vallan hyvin myös kuivata, jolloin yrttejä voi käyttää kauemminkin. Tuoreet yrtit ovat toki kesän juttu, ja kimppu kaunis pöydälläkin.
  • Yrtin taimi aidossa saviruukussa on paitsi hyödyllinen, myös kaunis ja kestävä tuliainen.
  • Herkkujen joukkoon voi helposti sujauttaa oman kesäisen lempireseptinsä, vaikkapa jääteen tai helpoista helpoimman jälkkärin valmistamiseen.
  • Pienet kotijutut, kuten tarjottimet, käsipyyhkeet, kankaiset lautasliinat ja essut ovat tarpeellisia joka torpassa, ja kesän alennusmyynneistä voi tehdä laadukkaita löytöjä hyvään hintaan. Kaikkein erikoisimmat löydöt kannattanee kuitenkin sivuuttaa, jollei saajan maku ole varmasti siihen suuntaan kallellaan.
  • Kynttilät tuovat tunnelmaa kesäiltoihin – sujauta mukaan spesiaali tulitikkurasia, ostettuna tai omin käsin näperreltynä.
  • Lisää mukaan itse askarreltu kortti tai simppeli viesti, se tuo saajalleen takuuvarmasti hyvän mielen. Eräs ystävämme on tässä erityisen taitava, ja ihastelen aina hänen taitoaan tehdä kaikesta niin kovin kaunista <3 Jos haluat tehdä vaikutuksen, panosta tähän.

Näillä ideoilla kohti juhannuksen valoisia öitä,

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.