VALIKKO
16.3.2016 22:58

Ideoita toiminnalliseen leikkihuoneeseen

lastenhuone_1

Lastenhuoneiden suunnittelu (ja toteutus) jäi meillä muuton yhteydessä vähän puolitiehen, ja toinen huoneista onkin tähän saakka toiminut lähinnä varasto- ja vierashuonekäytössä. Jo alusta asti on kuitenkin ollut selvää, että toinen lastenhuoneista toimisi poikien yhteisenä leikkihuoneena, toinen taasen rauhallisena unipaikkana. Piakkoin olisi aika siirtää pojat yhdessä nukkumaan omaan huoneeseensa, ja samalla olisi paikallaan pohtia tarkemmin, mitä kaikkea kahden vauhdikkaan taaperon leikkihuoneessa olisi kiva puuhailla päivisin.

Leikkihuoneesta löytyy tällä hetkellä iso, vanha voimistelupukki, jonka löysin vanhan tavaran liikkeestä muutama vuosi takaperin. Pian pojat alkavat jo olla siinä iässä, että pukista voisi olla iloa muunakin kuin sisustuselementtinä – siinäpä siis kaluste, joka toimii sekä lasten että äidin näkökulmasta! Kummitädiltä synttärilahjaksi saadut voimistelurenkaat odottavat kiinnitystä kattoon, ja tuovat kivasti lisää mahdollisuuksia kaikenlaiseen temppuiluun. Tasapainoilu on myös mukava ja tärkeä osa pienten lasten liikkumista, ja Ikean PS-sarjan tasapainopuomi voisi olla ihan kelpo valinta tasapainoaistia kehittämään (vanha voimisteluvalmentaja täällä vaan, hei! ;)). Puomia pitäisi tosin päästä katsastamaan ihan paikan päälle, sillä sen tukevuus ei oikein kuvista käy esille.

Värillisillä paperiteipeillä leikkihuoneen lattiaan ja jopa seiniin saisi toteutettua monenlaisia vaihtelevia leikkejä: autoratoja, hyppyruudukkoja, tasapainoratoja tai vaikkapa maaleja, joihin potkia palloa tai kokeilla mailailutaitoja. Viimeisimmässä puuhassa voisivat tosin listat ja maalipinnat olla kovilla! Niin tai näin, teipit olisivat kuitenkin helppo, nopea ja edullinen tapa tuoda huoneeseen uusia ideoita (ja uusia värejä!) aina tilanteen sitä vaatiessa – autoradat ovat olleet meillä iso hitti, ja nämä teippiradat ovat myös erilaisia valmiita automattoja käytännöllisempi ratkaisu vaihtelua kaipaaville.

Kollaasin jänistapetti jaksaa hymyilyttää aina vaan, olen ihastellut tuota jo pitkään. Tapetissa on kivana lisänä magneettipinta, joten päälle saisi kiinnitettyä vaikkapa valokuvia, piirustuksia tai erilaisia leikkikortteja. Yläkulman pyörillä kulkeva puulaatikko puolestaan on Ikean uutta Flisat-sarjaa, joka tulee myyntiin huhtikuussa. Muutamaan tuollaiseen voisi koota siististi poikien legot, junaradan palaset, pehmolelut ja kaikki muut sekalaiset lelut, jotka usein etsivät paikkaansa pitkin lattiaa. Voi tosin olla, että tuollainen liikkuva versio olisi poikien mielestä vallan erinomainen kulkupeli!

Mitä toiminnallisia ideoita teidän lastenhuoneistanne löytyy? Kuinka suunnitella leikkihuoneesta (tai kodista) paikka, jossa lapset pääsevät purkamaan energiaansa liikkumalla? Kerro ihmeessä vinkkisi meille muillekin!

Hanna

Kommentit

 • Riikka

  Kivoja ideoita! Meillä on aika pienet makkarit, joten ollaan vähän sillä linjalla että sisällä leikitään suht rauhallisesti ja ulkona on sitten ne liikkuvammat leikit. Mutta jos tilaa olisi enemmän, niin puolapuut ja voimistelurenkaat olis kivat. 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Se on kyllä totta, että mitä pienempi huone, sitä enemmän joutuu karsimaan juuri tällaisista tilaa vievistä jutuista. Olisi kuitenkin kiva keksiä sisäleikkeihinkin jotain uutta ja liikunnallista, täytyy jäädä pohtimaan 🙂

    0
 • Nimetön Niina-maria

  Kiinnostavia ideoita kaikki edellämainitut! Viime ikean reissulla näin myös voimistelu/painimattoja ,sellainen/sellaisia varmaan tulee poikien huoneeseen. Parkour on niin suosiossa,että kaikkialla pitäisi tätä toteuttamaan päästä. Onneksi siihen on mahdollisuus suuremmalla kaavalla ulkona Ainakin voimistelurenkaat on harkinnassa. Legorakennelmille pitäisi suunnitella kunnon hyllykkökokonaisuus, niitä kun alkaa jo reilusti olemaan. Tällä hetkellä aluksia ,laivoja ja tukikohtia siellä täällä

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, Mimmu ja kiva kun kommentoit! 🙂 Painimatot olisikin aika loistoidea, pitäisiköhän kohta vuorata niillä koko huone.. 😉 Parkour on kyllä loistolaji! Meilläkin duplot on aina pitkin lattioita, niille ja tuleville legoilla olisi kyllä hyvä keksiä joku näppärä idea.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.