VALIKKO

Jäälyhdyt ja terassin talvi

20160115-DSC_0859

Kerttu vinkkasi omassa blogissaan upeista havujäälyhdyistä, joita hän oli tehnyt viime päivien kovilla pakkasilla. Tajusin, etten ole tainnut tehdä näitä sitten ala-asteen ja tartuin heti toimeen itsekin – mainiota talvipiristystä pihaan, terassille tai parvekkeelle! Hätäinen kun olen, en jaksanut enää pimeällä lähteä metsään havunoksia katkomaan, joten nappasin sankoihin jo kuivahtaneet eukalyptuksen oksat ja nostin ämpärit ulos. Oksat toivatkin lyhtyihin aika kauniin ilmeen – eukalyptuksen pienet, pyöreät lehdet ovat jotenkin valloittavat tuolla jään sisällä.

20160115-DSC_0805

Ajattelin, että 15 asteen pakkasilla lyhdyt jäätyisivät hetkessä, mutta eivätpä ne niin nopeita olleetkaan, seurauksena yksi rikkoontunut sekä yksi hitusen kärsinyt yksilö. Yksi sentään onnistui hienosti, mutta ensi kerralla täytynee pitää näitä pakkasessa reilusti yön yli. Kannattaa irrottaa jäätyneet lyhdyt sangosta tuomalla ne hetkeksi sisälle, jolloin lyhty irtoaa ihan hujauksessa.

20160115-DSC_0868

20160115-DSC_0738

Meillä on saunasta suora kulku katetulle terassille, joten muutama säänkestävä tuoli saa odottaa saunojia ympäri vuoden. Havuköynnös valoineen saa sekin vielä koristaa seinän laitaa. Leveä lehtikuusilankku on osoittautunut terassilla todella ihanaksi valinnaksi.

20160115-DSC_0797

Talvella on ihana haaveilla ja suunnitella, mitä kaikkea pihaan voisikaan päästä tekemään, Pinterest käy siis kuumana.

20160115-DSC_0747

20160115-DSC_0791

Saviruukkujen sammaleet ovat saaneet päälleen paksun lumikerroksen. Syksyllä kasasin ruukkuihin ohuet sammalkerrokset – siitä ei syysistutusten tekeminen juuri helpommaksi käy. Yksinkertaista, selkeää ja raikasta. Ylipäätään tykkään yhdistää pullukoihin punasaviruukkuihin juuri vähän yksinkertaisempia kasveja, ne tasapainottavat mukavasti toisiaan. Ruukut saavat ajan kuluessa pintaansa mielenkiintoista elävyyttä, tykkään tuosta vähän rosoisesta pinnasta kovasti. Muovisten aluslautasten tilalle pitäisi kyllä keväällä löytää jotkin keraamiset vaihtoehdot.

Johan tässä kevät ja pihasuunnittelu alkavat vähitellen kutkuttaa, kun valo lisääntyy. Meidän piha on vielä kirjaimellisestikin aivan tyhjä paperi, sillä kansalaisopiston pihasuunnittelukurssi odottaa jo nurkan takana! Toiveissa olisi luoda pihaan toimiva ja hyvä suunnitelma, jonka pohjalta eri alueita päästäisiin ajan kanssa rakentamaan. Nyt talvella on ihana haaveilla ja suunnitella, mitä kaikkea pihaan voisikaan päästä tekemään, Pinterest käy siis kuumana.

Onko siellä muita pihanlaittajia? Voisin kevään mittaan raportoida pihasuunnittelusta ja -toteutuksesta enemmänkin, mikäli se kiinnostaa teitä lukijoita?

Puuhakasta talviviikonloppua!

Hanna

Kommentit

 • Anniina

  mulla ei ole pihaa, mutta syksyllä muutettiin uuteen, elämäni ensimmäiseen parvekkeelliseen asuntoon. olen siitä ihan super innoissani, aion kokeilla kasvattaa siellä kaikenlaista, sisustaa ja laittaa kukkia. pihajutut kiinnostaa siis! ehkä joskus mullakin on myös oikea piha 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Meilläkin on vasta nyt ekaa kertaa varsinainen piha, joten pitkään tuli laiteltua parveketta, se oli kyllä tosi kivaa 🙂 Partsillekin voi mukavasti laittaa kaikenlaista, jopa talvellakin. Itse oon innostunut kovasti juuri ruukkuihin istuttamisesta! Kaikki ruukkupuutarhat on tosi kivannäköisiä 🙂 Viime kesänä meillä olikin vain terassi ruukkukasveineen, kun pihaa ei ole lainkaan laitettu.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.