VALIKKO
16.6.2016 02:06

Jääteetä ja kultaisia säteitä

DSC_1272

DSC_1277-2

Aurinkoiset kesäillat ovat olleet kovin odotettuja. Tuoreelle nurmelle paistavat aivan viimeisetkin auringonsäteet, ne kultaisimmat. Siihen aikaan talo on yleensä jo hiljennyt, ja on kiva nauttia pienistä rauhallisista hetkistä ennen seuraavan päivän täysiä kierroksia. Tällä viikolla onkin ollut varsin haipakkaa, mutta tovi ilta-auringossa, raikas jäätee käsissä, piristi jo kummasti.

Parasta jääteetä saa ehdottomasti itse tehtynä – kunhan muistaa hieman ennakoida ja laittaa teen hautumaan viileään jo edellisiltana. Jäätee kannattaa muuten hauduttaa kylmään veteen, kuuma vesi kitkeröittää makua. Kaikki hedelmäteet toimivat mutkattomasti tässä kylmässä juomassa, ja veden sekaan voi lisäillä esimerkiksi mintunlehtiä pientä lisävivahdetta tuomaan.

Nyt tein aivan superherkkua päärynäjääteetä, joka ei kaivannut lisäkseen kuin hieman sokerisiirappia ja muutaman mintunoksan, orvokit vielä kaunistivat kylmän lasillisen. Tämän kesän suosikki, suosittelen testaamaan.

Kultaisia auringonsäteitä loppuviikkoonne!

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.