VALIKKO

Joulukuun ensimmäinen

dsc_1843

Hei vaan, onpa ihanaa olla taas täällä! Toivottavasti joku muukin vielä löytää tiensä juttujeni pariin, vaikka pienenpieni blogitauko vierähtikin useamman kilometrin mittaiseksi. Ja vaikkei löytäisikään, varsinkin näin joulun alla inspiraatio kaiken kauniin pariin polttelee taas, enkä  millään malttanut enää pysytellä poissakaan. Siis tervetuloa joukkoon taas!

Syksy on ollut kaikessa pimeydessään virkistävä, tuonut paljon uutta virtaa, uusia haasteita ja ajatuksia – samalla kaikki on mennyt eteenpäin sellaista haipakkaa, etten pitkään aikaan tuntenut minkäänlaista paloa palailla tänne blogin puolelle. Ehkäpä siksi, että uudet työjutut veivät mukanaan ja arkirutiinit ovat pyörineet jonkun aivan muun kuin sisustamisen tai estetiikan maailmassa – kuten nyt vaikkapa aikaisissa aamupaloissa, työntäyteisissä päivissä ja varsin vauhdikkaissa illoissa.

dsc_1817

Joulun alla on tosiaan ihanaa huomata, kuinka inspiraatio oikein iskee kaiken kauniin äärellä. Virpi Mikkosen ja Riikka Kantinkosken Joulukirja on ollut yksi viime viikkojen lemppareistani – nidos täynnä huikaisevan kauniita kuvia ja varsin toteuttamiskelpoisia ideoita. Kirjan ruokakuvat ovat niin herkullisen näköisiä, että tekisi mieli kokeilla lähes kaikkea, vaikken raakaleipomusten suurin ystävä olekaan. Jos jokin näyttää niin tautisen hyvältä, se ei ehkä voi olla kovin pahaa? Oletteko kokeilleet, entä tykänneet?

Hetki sitten väsäämäni eucalyptus-kranssin ohje löytyy myös tästä ihanaisesta kirjasta – ja sen  kaveriksi ajattelin kokeilla taitojani tuon vihreistä lehtinipuista kootun jouluviirin parissa. Yksinkertaisuudessaan niin raikas ja uuden tuntuinen idea! Huomaan muuten tykkääväni yhä enemmän juuri tällaisista simppeleistä koristuksista vailla kimalteita ja turhan tarkkoja yksityiskohtia – erityisesti luonnonantimista tehdyistä. Kaapista löytynyt vanha lasikupukin sai sisälleen vain vähän sammalta ja kaksi valkoista hyasinttia, kyllä tuokin jo sopivasti joulun tuntua tuo.

dsc_1851

Kuvissa vilahtelee kirjan lisäksi myös toinen tämän hetken ehdoton lempparini, ruskeansävyinen lampaantalja, jonka löysin viikko sitten keskustan joulukojujen seasta. Hullaannuin tuohon ruskeiden sävyjen upeaan sekamelskaan aivan ykskaks, eikä mukavan herrasmiehen luota voinut enää kääntyä tyhjin käsin – vaikka värivirheeksi tätä kaunokaista kutsuikin. Kuvassa värit eivät edes päässeet oikeuksiinsa, sävy on oikeasti todella kaunis ja vivahteikas. Varsin kelpo joululahjaidea myös, kukapa nyt ei pehmoisista taljoista tykkäisi?

Kaunista ja tunnelmallista joulukuun ensimmäistä teille. Varsinaista joulukalenteria en tohdi luvata, mutta palataan kauniin arjen merkeissä vielä tällä viikolla!

Hanna

Kommentit

 • Maria

  Kiva kun oot täällä taas 🙂 Oonkin miettinyt, että palaatko vielä. Täällä ainakin yksi seuraamassa kauniita kuviasi 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, Maria! 🙂 Eihän minun virallisesti pitänyt taukoa pitääkään, mutta niin vain arki vei.. Nyt tuntuisi ideoita taas riittävän, toivottavasti aikaa myös. Sulla on ollut tosi kivoja diy-ideoita blogissa, vaikken olekaan ehtinyt kommentoida 🙂

    0
 • Nimetön Nimetön

  Kiva että olet tullut takaisin Kiva nähdä sinun joulun valmistelua.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.