VALIKKO
29.5.2016 18:47

Kesäeteisessä

DSC_0897

DSC_0924

DSC_0933

Kesän korvilla kulku sisä- ja ulkotilojen välillä käy tiuhaan, ja siirtyy meillä suurelta osin sisäpihan puolelle – terassilta kun on kulku suoraan keittiön nurkille. Ihan alunperin visioimme tähän miehen kanssa jopa hulppeita lasiliukuovia, mutta aika nopeasti realiteetit pudottivat askeleet hitusen lähemmäs lattiaa ja päädyimme ihan perusoviratkaisuun, joka on toiminut arjessamme mainiosti. On kiva, kun terassilta pääsee hipsimään suoraan sisälle ja takaisin, se helpottaa kovasti kaikkia meidän pikkuaskareita.

Kuten arvata saattaa, parketti on tällaisessa käytössä kesäaikaan aika kovilla, ja vaikkei lattiassa vielä viime kesän jäljiltä mitään kulumia näkynytkään, halusin varmistaa, ettei niitä ilmestyisi siihen tämänkään sesongin jäljiltä. Useiden suosittelujen perusteella kynnysmatoksi päätyi Sisustuksen Koodin kamppiksen myötä monien hehkuttama Pappelinan muovimatto, joka on tähän asti onnistunut täyttämään kaikki sille asettamani odotukset. Ja kyllä, kyse on siis vain kynnysmatosta, ei mistään maata mullistavasta. Mutta täytyy myöntää, että matto on kaiken hehkutuksensa ansainnut: se ei näytä lainkaan muoviselta, pysyy tiukasti paikallaan, on helppo imuroida ja kestää konepesun. Kahden pikkuvilpertin vanhemmat ja hiekasta täyttyvä imuri kiittävät.

Yksinään matto olisi näyttänyt tuossa ovella vähän hassulta, joten kannoin siihen myös uudessa betoniruukussaan viihtyvän viikunapuun, ja siirsin Ikean korkkipenkkiä vähän lähemmäksi ovea. Noita ruukkuja on meillä itseasiassa jo useampi, löysin ne Plantagenista ja ihastuin kovin tuohon simppeliin muotoon. Olikin hauska sattuma, kun eilen huomasin samojen ruukkujen aiheuttaneen sydämentykytyksiä myös Ruotsissa supersuositun Trendenser -blogin kirjoittajalle – ja kerrankin minä bongasin omani ennen isompaa hypetystä, hehe. No, pääsenpäs suosittelemaan siis minäkin.

DSC_0949

DSC_0943

DSC_0942

Myös takkasyvennykseen siirretty peikonlehti viihtyy samaisessa ruukussa, koko on sillekin juuri passeli. Saa nähdä, mitä tämä peikko tykkää hitusen hämärämmästä nurkasta, toivon ainakin, että menestyy myös siellä. Siro peili ihastuttaa aina vaan, nappivalinta meille siis.

Ensi viikolla meillä riittääkin puuhaa, kun viikonloppuna päästään vihdoin isompiin pihahommiin. Maatöiden perään olisi tarkoitus päästä vihdoin nauttimaan vehreästä nurmesta, sitä onkin jo todella, todella odotettu. Siitepölyräjähdyksen kokenut terassikin pitäisi putsata, jotta pääsisin laittamaan oleskelualueen kivempaan kuntoon. Uusi daybed on ihana, tuolit enää puuttuvat. Ja tilasinpa muuten samalta puusepältä yhden toisenkin kauan haaveilemani jutun, siitä lisää tuonnempana.

Aurinkoista viikkoa myös teille!

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.