VALIKKO
10.8.2016 07:00

Keskiviikon kattaus: kukkaruukut

Kuulasta keskiviikkoaamua, muruset ja muut! Elokuisen perusarjen myötä ajattelin startata blogissa uuden viikottain ilmestyvän juttusarjan, keskiviikon kattauksen. Tuumin, että syksyisen sisustusinnon nostaessa taas vähitellen päätään, olisi mukava tuoda säännöllisesti esille joitakin kivoja tuotevinkkejä ja inspiraatiokuvia tietyn teeman ympäriltä. Toivottavasti tällainen sisältö kiinnostaa teitäkin – otan myös erittäin mieluusti vastaan ideoita ja toiveita tulevien kattausten sisältöön. Ensimmäisenä vuoroon kuitenkin pääsevät erilaiset kukkaruukut, jotka ovat viherkasvibuumin myötä saaneet alleen aivan uutta nostetta. Itse haaveilen löytäväni meille jonkin oikeasti suuren (ja helppohoitoisen) kasvin tai puun, joten omalle vinkkilistalleni pyrin löytämään nyt vähän isompia ruukkuja. Tässäpä siis kattaus omiin suosikkeihini.

naturallight-sawseries-castle-black-tree-web-2

12335_f10f140776-castle_small_raw_aloevera-2

11486_9f37f43d4a-castle_raw_medium-2

Artelliertin valikoimista löysin nämä Castle Planterin Raw-ruukut, jotka on valmistettu käsin kierrätetystä alumiinista. Raaka alumiinipinta on karun kaunis, tällainen sopisi erinomaisesti vaikkapa vähän loft-tyyliseen, karsittuun asuntoon. Tykkään tämän sarjan simppelistä muotoilusta ihan hurjasti. Harmi homma, että hinta karkaa varsin vauhdikkaasti yli oman sietokykyni. Niisk.

Eniten huumaannun juuri nyt harjatuista, sylinterinmuotoisista teräsruukuista, tämä oikeastaan yllätti itsenikin. Katselin teräksisiä ruukkuja Viherlandiassa jo hetki sitten, ja Helsingin Artekin myymälässä esillä ollut suuri teräsruukku vielä vahvisti ihastustani – harjattu, himmeä teräspinta toi hienoa kontrastia puuhun ja pehmeisiin tekstiileihin. Vaikka kuinka googlettelin, en löytänyt tähän postaukseen yhtään kuvaa vastaavasta astiasta (ei siis taida olla kovin trendikäs versio, ainakaan vielä, heh). Oma interiööri ei nyt ihan vedä vertoja Artekin lippulaivalle, mutta näkisin tällaisen kyllä meilläkin. Kuten myös monessa muussa talossa tyyliin katsomatta.

Mood5_Wire-alusta-ja-ruukku-musta-Menu_www.domdom.fi_-2

menu-wire-base-and-flower-pot-white-from-777528-2

Menun Wire Pot -sarjan ruukkuja voi käyttää joko yksistään tai erillisen telineen kera. Telineitä on saatavilla kolmessa eri koossa, joiden avulla sarjaa voi käyttää myös näyttävän kasvirykelmän luomiseen. Meiltä löytyy yksi sarjan ruukku telineineen, ja olen vallan tykästynyt tähän monipuoliseen ruukkuun, johon sopivat mainiosti niin roikkuvat kuin ylöspäinkin kasvavat kasvit. Kovin isoa kasvia, saati sitä haaveilemaani puuta tässä ruukussa ei kuitenkaan mahdu kasvattamaan. Monikäyttöisyydessään malli on kuitenkin vertaansa vailla.

byLassen-Rimm-Flowerpot-Camel-White-Ambiente-05-2

byLassen-Twin-Bookcases-Cool-grey-Rimm-Vase-Flowerpot-Ambiente-01-2

By Lassenin Rimm-ruukkujen muotoilu on – merkin muiden tuotteiden tapaan – yksinkertaisen tyylikästä ja eleganttia. Tykkään siitä, että ruukut eivät huuda nimeään vaan jättävät kauniisti tilaa kasveille, luoden niille raikkaan ja simppelin taustan.

1810405-Edge-Pot-OE18-Outdoor-03-2

l2-2

Skagerakin Edge-saviruukut ovat saaneet   innoituksensa klassisista egyptiläismaljakoista, ja jatkavat samankaltaista simppeliä, hieman huomaamatonta linjaa kuin edelliset kaunokaiset. Saviruukkujen karhea pinta tuo sisustukseen kivaa tekstuuria ja neutraalin lämpimät värit ovat myös kovasti makuuni. Hyvä pari esimerkiksi syvälle siniselle tai violetille. Tästä sarjasta löytyy myös laajasti eri kokovaihtoehtoja, plussaa ihanasta laakamaljasta.

5345_3-2

Ferm Livingin betonisista Ochre-ruukuista löytyy myös kattava väri- ja kokovalikoima. Isoimpiin ruukkuihin saisi varmasti istutettua isommankin kasvin, kunhan ruukun aktiivinen liikuttelu ei ole tarpeen – tällainen betonimöhkäle multineen saattaa nimittäin viedä voiton siitä kaikkein vaihtelunhaluisimmastakin sisustajasta.

08k-2

13150855_498139633730084_953689853_n-2

Granit tarjoaa myös jatkuvan malliston erilaisia betoni- ja polystoneruukkuja, joihin on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppo ihastua. Rouheat pinnat ja puhtaat linjat ovat monen skandisisustajan mieleen, mutta ruukut sopivat mainiosti monenlaisiin sisustuksiin aina lofteista puutaloihin. Kannattaa tutustua valikoimaan, sillä nykyään Granit toimittaa tuotteitaan myös postitse, ja hinnat ovat varsin kohtuulliset.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: kannattaa myös muistaa katsastaa paikallisten markettien ja puutarhamyymälöiden saviruukkuvalikoimat! Perinteisistä terrakotan ja ruskeanharmaan sävyisistä saviruukuista löytyy usein monenlaisia kokoja, ja mikä parasta, hinnat ovat näissä verrattain edulliset. Ajaton klassikko, joka kestää varmasti sekä aikaa että katseita. Suosittelen siis tarkistamaan ne kauppojen pölyisimmät takahyllyt, joilla nämä ruukut usein majailevat – saatat yllättyä iloisesti!

Näillä ideoilla kohti istutuspuuhia!

Hanna

Kuvat: valmistajat

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.