VALIKKO

Koristellaan kyntteliköt

dsc_1781

Näin toisen adventin kunniaksi ajattelin vinkata teille varsin vaivattomasta tavasta koristella kynttelikkö hieman jouluisampaan tyyliin. Oma suosikkikynttelikköni on tämä nikkelinen by Lassenin Kubus, jonka hankintaa harkitsin aikoinaan varsin pitkään ja hartaasti – kuitenkin loppuviimein todetakseni, että kyllähän tämä on klassikkoasemansa ansainnut. Ehdottomasti myös oiva lahjavinkki jokaisen esteetikon kotiin.

dsc_1779

Viime vuonna näin Kubukseen tehtyjä joulutuunauksia jos jonkinlaisia, ja tänä vuonna ajattelin itsekin kokeilla, miltä kynttelikkö näyttäisi jonkinmoisilla oksilla koristeltuna. Kukkakaupan suppean valikoiman edessä päädyin suurilehtisiin, kukallisiin eucalyptuksen oksiin, jotka sain kiinnitettyä kynttelikköön ohuen ohuella rautalangalla. Kaapista sattui vielä löytymään paketillinen värikoodiin sointuvia pitkiä kynttilöitä, joten lopputuloksesta tulikin pienen alkulopahduksen jälkeen aika mieluinen.

Nyt oksat ovat olleet kynttelikössä jo viikon päivät ja vaikka lehdet ovat kuihtuneet ja valahtaneet aavistuksen alaspäin, on niissä yhä sama kaunis sävy kuin tuoreenakin. Samalla idealla saa tietysti koristeltua lähes minkä tahansa kynttelikön tai kynttilänjalan, joten suosittelen kokeilemaan – tarkoitukseen sopivat mainiosti myös erilaiset havut tai muut kauniisti kuihtuvat oksat, kuten pistaasi. Kaunis ja nopeasti toteutettava idea vaikkapa itsenäisyyspäivän pöytään.

Leppoisaa adventtisunnuntain iltaa,

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.