VALIKKO
3.5.2016 14:47

Koti täynnä kauniita sävyjä

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o9_1280

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o8_1280

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o7_1280

Fantastic Frank lienee monelle sisustusintoilijalle tuttu sivusto. Ruotsalaisen kiinteistönvälitysfirman myyntikohteet ovat aivan poikkeuksetta stailattu ja kuvattu todella taidokkaasti, ja niistä saa kivasti inspiraatiota myös oman kodin sisustuspuuhiin. Tämä juuri myyntiin tullut tukholmalaiskoti pysäytti katseeni kerran jos toisenkin – kuinka upeaa sävyjen yhdistelyä! Sinistä, vedenvihreää, harmaan ja vihreän eri sävyjä yhdistettynä lämpimän ruskeisiin nahka- ja puupintoihin. Kerrassaan ihastuttavaa!

Ruokailusalin ilme on mielenkiintoinen, sieltä löytää monta herkullista kohtaa, joita katsella. Kevytrakenteinen kirjahylly on täytetty värikkäillä kirjoilla, jotka on aseteltu hyllyille huolettoman oloisiksi pinoiksi, vähän sikinsokin ja sinnepäin. Ruokapöydän tuolit ovat ajanhenkisesti kaikki erilaisia, mutta toimivat hienosti yhteen, ja löytävät väripareja huoneen muista yksityiskohdista. Tauluseinän tiiviissä sommitelmassa on mielestäni kiva rytmi ja seinään kiinnitetty vihreä lipasto jatkaa samaa ilmavuutta kuin vastapäisen seinän kirjahylly. Läheisiin makuuhuoneisiin avautuvat näkymät sointuvat myös hienosti ruokailutilan väreihin. Vaikka asunnossa on käytetty paljonkin eri värejä, on kokonaisuus todella hallittu ja harmoninen.

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o5_1280

Tämä lastenhuone kiinnitti huomioni aivan erityisesti, sillä meillä on suunnitelmissa aloittaa toisen lastenhuoneen maalaus- ja sisustustyöt vielä toukokuussa. Seinän tummansininen väri luo upean taustan tilan vaaleille huonekaluille, ja murrettu keltainen toimii mukavana piristeenä. Kuvitelkaapa, kuinka paljon kovemmaksi huoneen ilme muuttuisi jos tehostevärinä olisikin lastenhuoneissa perinteisempi kirkkaankeltainen? Itse tykkään kovasti tällaisesta vähän pehmeämmästä ilmeestä – huoneessa on lapsekkuutta ja väriä, mutta jotenkin ihanan hienostuneella tavalla.

Myös omassa lastenhuoneprojektissamme olen ajatellut kääntyä sinisen puoleen: poikien unihuoneen seinät olisi tarkoitus maalata tummansinisiksi, hyvin pitkälti tämän kuvan sävyjä seuraten. Tykkäisin kovin siitä ajatuksesta, että poikien yhteinen makuuhuone olisi vähän hämyisempi ja tunnelmallisempi kuin vaaleapohjaisempi leikkihuone. Mutta palataan näihin omiin lastenhuonesuunnitelmiimme tarkemmin vielä tällä viikolla.

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o6_1280

Näyttökuva 2016-05-02 kello 22.54.01

Entäpä tämä makuuhuone sitten?

M u u t t a i s i n. Värimaailma hipoo makuuni kadehdittavaa täydellisyyttä: vedenvihreää, tummaa sinistä, helmenharmaata ja valkoista, ripauksella tyylikästä viininpunaista sekä konjakkia. Myös materiaalien tuntu tulee läpi jopa näistä kuvista: rouheaa ja kauhtunutta pellavaa, patinoitua nahkaa ja kulunutta puuta. Tärkeän osansa huoneen tunnelmaan tuovat myös tuo upea kaappirivistö sekä sängyn laidan eripariset designvalaisimet. Ja voi että, kuinka nuo vanhanajan peiliovet sopivatkaan tähän asuntoon, olisivatkohan peräti alkuperäiset? Simppeliä ja rentoa, ilman mitään ylimääräistä. Juuri niinkuin makuuhuoneessa kuuluukin.

Näyttökuva 2016-05-02 kello 22.56.10

Viimeistään tämän lastenhuoneen kohdalla olin jo aikalailla sanaton. Värimaailma edelleen niin upeaa, ajatonta, ja kuitenkin pikkuasukastaan ilmentävää. Tämän kuvan nähtyäni aloin vakavasti pohtimaan, pitäisikö oman lastenhuoneemme osalta ajatus tummansinisestä seinämaalista kuitenkin vaihtaa tämänkaltaiseen pehmeään, siniharmaaseen sävyyn? Tämä on niin kaunis. Väri toimii upeasti myös tummansinisen ja ruskean parina, luoden samalla tarpeeksi neutraalin pohjan myös pirteille väripilkuille – nuo julisteet ja piirrokset ovat niin ihania! Sanoinko vielä, että tämä oli ihana?

tumblr_o6g8yfXlPb1r6kaa9o1_1280

Näyttökuva 2016-05-02 kello 22.55.38

Myös parveke on stailattu todella kutsuvaksi, oikein vihreäksi keitaaksi. Tasot ja pikkupöydät notkuvat viherkasveista erikokoisissa saviruukuissaan. Parvekkeen päätyyn on nostettu kiva tilanjakaja, joka tuo tilaan kotoisaa ja pehmeää ilmettä. Tumma puulattia luo myös kodikkuutta, perusbetonilla fiilis ei olisi ollenkaan sama.

Toivottavasti sinäkin sait näistä kuvista inspiraatiota tähän toukokuun ensimmäiseen viikkoon!

Hanna

Kuvat: fantasticfrank.se

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.