VALIKKO
12.1.2016 14:37

Kurkistus meille

Olohuone_jakkara_3

Otetaanpas seuraavaksi pieni kurkistus meille. Tässä siis lyhyt virtuaalikierros erään esteetikon kotiin!

Aina tammikuussa mieleni alkaa kaivata kotiin selkeyttä, heleyttä ja raikkautta. Väljää, jopa karsittua, mutta rentoa kuitenkin. Taljat ja torkkupeitot saavat tuoda mukanaan pehmeyttä ja kivaa tekstuuria – ja niillä onkin ollut näillä paukkupakkasilla ihan todellinen tehtävä!

Itselleni mieluisin sisustus on täynnä yllättäviä vastakohtia. Niitä olisi vielä kiva lisäillä.

20160111-DSC_0417

Meillä olohuoneen sisustus koostuu lähes poikkeuksetta käytettynä tehdyistä löydöistä. Sekä sohva että nahkadivaani kotiutuivat pitkähkön etsinnän tuloksena Torin kautta. Myös olohuoneen itämainen matto ja lasten keinutuoli ovat vintagea. Kärsimättömälle luonteelleni tällainen ajan kanssa etsiminen ja odottelu oli kyllä hitusen ärsyttävää puuhaa, mutta toisaalta sopivien kalusteiden löydyttyä, tuli niistä kotiin omaan makuuni juuri sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Ja fiilis mieluisan kalusteen löydyttyä on kyllä aivan eri verrattuna kaupasta kotiin kannettuun.

Tyylini ei ole kovinkaan graafinen, mutta tämä Artekin juhlavuosijuliste aiheuttaa nyt suuria tykytyksiä. Se voisi luoda aika hauskan kontrastin tuon itämaisen maton kaverina. Itselleni mieluisin sisustus onkin täynnä yllättäviä vastakohtia. Niitä olisi vielä kiva lisäillä. Vaikka olemme asuneet tässä kodissa jo pian vuoden, tuntuu sisustus vielä monin tavoin keskeneräiseltä. Toisaalta, ehkeipä sen tarvitse koskaan varsinaisesti valmistuakaan.

Normanncopenhagen_knot

20160111-DSC_0403

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä avaraa tilaa ilman väliseiniä. Tiloja on ryhmitetty toisistaan poikkeavilla, mutta yhteensointuvilla värimaailmoilla: keittiössä valkoista ja tammea, olohuoneessa syvempiä graniitin ja sinisen sävyjä sekä luonnonväristä nahkaa. Yksi onnistuneimpia ratkaisuja tässä tilassa ovat nuo isot ikkunat, ne tuovat tilaan todella paljon valoa jopa vuoden synkimpänä aikana.

Woodnotes_siro

Tällaiselta meillä näyttää nyt pienen selkiyttämisen ja karsinnan tuloksena. Seuraavaksi taidan taas hakea esille muutamat kynttilänjalat, kukat ja lehtipinot. Johan tätä radikaalimpaa minimalismia tuli viikon verran toteutettua 🙂 Kotikin elää hetkessä, heijastellen eri vuodenaikoja, ajatuksia – ja mitä nyt milloinkin.

Olisi mielenkiintoista kuulla, muunteletteko te sisustusta paljonkin vuoden mittaan, ja mitkä asiat muutoksiin vaikuttavat? Vai pysyykö koti samanlaisena pitkiäkin aikoja?

Hanna

Kommentit

 • elisa

  Ihanan näköistä! 🙂 onko nuo lampaantaljat mistä? I

  tsellänikin vuoden ajat vaikuttavat sisustukseen, kyllähän sitä tylsistyisi, jos aina olisi samannäköistä 😀

   0
 • Hanna | skandilinjalla

  Kiva, kun kommentoit 🙂 Vaaleanpunainen talja on Shepherdin, ostettu Stockalta. Luonnonvalkoinen on puolestaan tooosi vanha, olen itse köllötellyt lastenrattaissa sen päällä vajaat 30 vuotta sitten 😀 Täytyy siis sanoa, että laatu kyllä kestää! Kotiin on tosiaan mukava tuoda pientä vaihtelua ainakin vuodenaikojen mukaan. Välillä sitä innostuu runsaammasta ja välillä pelkistetymmästä ilmeestä 🙂

   0
 • Sisustuksen Koodi

  Hei Hanna, taidettiin jo löytääkin tänne 🙂 terkut Turusta Sisustuksen Koodista! Hyvältä näyttää tämä blogisi, nyt odotellaan lisää sisältöä. Intoa bloggaamiseen!

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos, Viivi! Ihan aloittelijoita tässä ollaan ja paljon on opeteltavaa, mutta kiva kokeilla blogijuttuja myös tältä puolelta ruutua 🙂

    0
 • Liina

  Upea koti, en malttaisi odottaa laajempia kuvia!
  Täytyy kyllä sanoa, että sisustus-/lifestylebloggaajaksi kotimme sisustus vaihtelee todella vähän. Matot saattavat vaihtaa paikkaa ja kynttilöitä tulee ja menee, mutta isommat linjat ovat kyllä hyvin pitkälti samanlaiset vuodesta ja vuodenajasta toiseen. Ainoa asia, minkä päivitys on ihan varmaa, ovat sisustustyynyt. 😀

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kaunis kiitos ihanasta kommentista! 🙂

   Tyynyillä ja muilla tekstiileillä on kyllä helppo muuttaa ilmettä vähän hillitymmin. Meilläkään ei sentään kalusteet vaihdu/uusiudu kovinkaan, mutta tykkään välillä vaihdella pienempien kalusteiden paikkaa, suosikkituolitkin saattaa seilata keittiöstä eteiseen ja kohta makkariin 😀 Sohvaa en kyllä vielä ole siirrellyt!

    0
 • Hanna

  Ihana koti teillä:). Mahtavaa sinun kärsivällisyytesi ja löydöt mitä olet tehnyt. Itsekin yritän opetella samaan. Meillä vaihdetaan sohvatyynyjä ja pikkutavaroita aika ajoin:).

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiitos kaunis 🙂 Kärsivällisyys ei yleensä oikein ole mun juttu, mutta todistetusti ainakin jossain olen malttanut (tai joutunut) odottelemaan 😀

    0
 • Omakotirakentaja

  Hei, tosi kaunista! Mikä lattia teillä on?

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Hei, ja kiitokset! Lattia on Barlekin valkolakattua lankkuparkettia, väri taisi olla nimeltään cheesecake 😀 Tämä ostettiin K-raudasta. Ainakin näin vuoden verran parketti on kestänyt kahden hulivilin autoleikit, mustikanjäljet ja muut vastaavat ilman jälkiä, vain muutama pikkulommo on ehtinyt tulla. Sävyssä on jonkun verran elävyyttä eli ihan tasavärinen se ei ole, mutta isona pintana yleisilme on melko tasaisen vaalea. Tsemppiä rakentamiseen!

    0
 • Omakotirakentaja

  Kiitos vastauksesta! Kirjoitin aiemmin kommentin nopeasti kännykästä, nyt koneelta käsin voin vielä monisanaisemmin ihastella lisäksi teidän kauniin sävyisiä sohvia ja keittiön marmoria & kaappeja. Kivalla tavalla persoonallisia ja hirmu tyylikkäitä valintoja! Kiitos onnentoivotuksista!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.