VALIKKO
8.5.2016 15:07

Lastenhuoneen suunnittelua

Unihuone_1

Aurinkoista äitienpäivän iltapäivää! Toivottavasti kaikilla päivänsankareilla on ollut rennon rauhaisa päivä kera asiaankuuluvin ihanuuksin – täällä ainakin on saatu nauttia vallan kauniista kesäpäivästä ja mukavasta ulkopuuhastelusta. Päikkäriaikakin on mennyt ihan vaan rentoillessa.

Näin äitienpäivän ratoksi ajattelin vilauttaa teille pienen luonnoksen tulevasta lastenhuoneen muodonmuutoksesta, tai no, tarkemmin puhuen kai huoneen viimeistelystä, sillä tällä hetkellä huone on ollut vain varasto- ja vierashuonekäytössä. Miehen tulevan isyysloman myötä asiaan tulee vihdoin kaivattu muutos ja pääsemme rakentamaan pojille mieluisaa unisoppia. Odotan niin innolla!

Lastenhuone on tarkoitus maalata kauttaaltaan tummaksi, ja tällä hetkellä sävykisan ykkössijaa pitävät Tikkurilan Petrooli ja Denim: molemmat tunnelmallisia, tummia sinisävyjä, toinen hieman vihertävään taittava, toinen puolestaan puhtaammin sinisenä pysyttelevä. Kollaasin Petrooli olisi sävynä hieman vaaleampi kuin hyvin tumma Denim, joten voi olla, että päädymme kuitenkin siihen. Tätä äitiä värin vivahteikkuus ainakin miellyttäisi, mies kelpuuttaa innolla molemmat siniset. Olen pyrkinyt välttämään poikien vaatteissa ja leluissa niitä suurimpia stereotyyppisiä valintoja, mutta tässä kohtaa tumma sininen kuitenkin tuntuu niin luontevalta, että sillä mennään.

Seinien värin lisäksi tilan hallitsevimmat elementit lienevät sängyt, matto ja kattovalaisin. Jo viime syksynä saimme lahjaksi kotimaisen Ava Roomin upean kerrossängyn, jonka pedit on mahdollista irrottaa myös kahdeksi aivan tavalliseksi sängyksi. Ensialkuun suunnitelmana onkin käyttää sänkyjä näin, mutta ehkäpä hetken kuluttua voisi jo miettiä petien kasaamista päällekkäin. Vähän pitäisi kuitenkin ensin esikoisen kasvaa, jotta (äidin) uskallus siihen siirtoon riittäisi.

Matoksi olen ajatellut hyödyntää Linie Designin luonnonväristä juuttimattoa, joka saisi siis seilata olohuoneestamme poikien huoneeseen. Tarkoitus on kalustaa huonetta mahdollisimman pitkälti meiltä jo löytyvillä kalusteilla ja tavaroilla, joten uutta mattoa en lähde huoneeseen nyt hankkimaan. Kattovalaisinta huone kuitenkin kaipaa, ja Formakanin riisipaperivalaisin olisi mielestäni samalla sekä leikkisä että aikaa kestävä vaihtoehto – tuleehan tästä vähän mieleen kuumailmapallo, ja sekös esikoista hauskuutti. Yövaloksi sängyn viereen voisin mieluusti valita esimerkiksi Menun Bollard -valaisimen, jota voi muunnella niin katto-, seinä- kuin pöytävalaisimeksikin. Näiden lisäksi huone kaipaa vielä nojatuolia, johon voisi rauhoittua vaikkapa iltasatua lukemaan. Sitä varten täytyykin pitää silmät auki kirppareilla, josko joku kiva yksilö sattuisi vastaan.

Huoneen sisustusta olen ajatellut viimeistellä värikkäillä julisteilla, tauluilla ja muutamilla pienesineillä. Bloomingvillen söpöt korkkitaulut olisivat aika hauska yksityiskohta huoneen seiniä värittämään, ja niihin saisi ripusteltua myös pieniä muistilappusia, kortteja ja piirrustuksia. Acne jr vei tämän mamman sydämen värikkään leikkisillä sisustusesineillään, vanhan lipastomme päälle kelpuuttaisin ilolla tuosta valikoimasta melkeinpä mitä vain. Punavalkoiset rummut ja nallesöpöläiset olisivat ainakin mitä vekkuleimpia yksityiskohtia huonetta maustamaan. Toiveissa kun on, että tämä huone säilyisi astetta siistimpänä kuin päivän leikkien täyttämä lastenhuone. No, todellisuudessa leikit toki liikkuvat sinne minne lapsetkin, eikä täällä kyllä suostuta ottamaan siitä seikasta minkäänlaista stressiä. Vauhtia riittää!

Tällaisilla suunnitelmilla olisi tarkoitus lähteä puuhastelemaan uuden lastenhuoneen kimpussa. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin hyödyllistä saada vielä lisävinkkejä kivoihin lastenhuoneratkaisuihin – laittakaa toki ideanne jakoon niin katsotaan, josko meidänkin ideamme vielä tästä muotoutuvat!

Hanna

Kuvat: valmistajat

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.