VALIKKO

Maaliskuun makeimmat

maaliskuuHuikeaa, että nyt mennään jo maaliskuussa, sieltä se talvi taas taittui, vaikka pitkältä tuntuikin. Kokosin yhteen muutamia tämän hetken inspiroivimpia juttuja sisustusrintamalta, ja kylläpä ne tummat tunnelmat viehättävät yhä vaan.

Jos Marimekon kevätkokoelma iski kovaa ja täysillä, saman teki myös ruotsalaisen Linumin kotimallisto, joka on täynnä toinen toistaan upeampia materiaaleja ja kuoseja. Tekstiileistä löytyy niin pellavaa, puuvillaa, samettia kuin silkkiäkin, ja muun muassa sinisen ja ruosteisen oranssin värimaailmoissa liikkuvat sävyt houkuttavat kokeilemaan kotiin uusia värejä. Tuo pöytäliinassa pilkahtava Nouveau-printtikuosi on muuten aivan mieletön, sitä näyttää onnekseni löytyvän useammassa värissä niin tyynyistä, pöytäliinoista, istuintyynyistä kuin tarjottimistakin. Tunnelmalliset stailauskuvat ovat myös kovin mieleeni, erityisesti tuo runsaasti katettu pöytä vie ajatukset kesään ja ulkona syömisen ihanuuteen. Kesä- ja ulkotuotteiden mallisto taitaakin olla Linumilta aivan uusi aluevaltaus – ehdottomasti hyvä lisä kokoelmaan!

Kollaasin upeat, jalokivisävyiset samettityynyt löytyivät Artillerietin sivuilta, noissa on makuuni todella kauniit, mystiset sävyt. Sopisivat vaivattomasti yhteen vaikkapa juuri Linumin uutuuksien kanssa.

Kesähaaveissani törmäsin myös näihin tanskalaisen Sika-Designin käsintehtyihin Simone -jakkaroihin ja baarituoleihin, jotka toisivat pienen ripauksen romantiikka selkeälinjaiselle terassille. Rottinki taisi lyödä läpi kunnolla jo viime kesänä, mutta näiden jakkaroiden luvataan kestävän ulko-olosuhteita, UV-säteilyä ja lämpötilanvaihteluita selkeästi tavallista rottinkia paremmin – olisivat siis varmasti oiva vaihtoehto perinteisille rottinkikalusteille. Meidän terassimme kaipaa kesäksi vielä lisää istuimia, ja olen ajatellut jonkinlaisten jakkaroiden olevan erittäin passeli vaihtoehto tavallisille tuoleille. Nämä olisivat aivan ihanat, mutta omalla kohdalla taitaa olla tyytyminen vähän kukkaroystävällisempään ratkaisuun. Haaveilu on onneksi ilmaista!

Hanna

Kuvat: artilleriet.se / linum.se / sika-design.com

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.