VALIKKO

Paras vielä edessä

DSC_0323

DSC_0306

DSC_0359

Oivoi, minkä teit, toukokuu. Tällaista lämpöä ja auringon säihkettä ei ole kovin usein vielä näihin aikoihin ollut tarjolla – siis vallan ihanaa on. Toukokuu on aina edustanut minulle jonkinlaista kauden päätöstä: ilmassa on jännää, kutkuttavaa odotusta tulevasta, mutta samalla eletään jo keskellä kauneimmilleen heräävää luontoa. Ja kaikkialla vihertää.

Keskellä hätäistä kauppareissua bongasin ne. Suloiset, herkät pionin nuput, viimeinen kimppu laatuaan. Vaikka kuinka yrittäisin, en voisi olla huumaantumatta tästä ihanaisesta – aina toukokuussa, aina uudestaan. Ovathan nämä nyt aivan jumalaisen kauniita.

DSC_0328

DSC_0326

Auringonpaiste, hellehattu ja ohut kimono toivat mieleen jo kesän. Aivan kuin nämä kuvat olisi otettu viime heinäkuussa, keskellä hiostavaa helleaaltoa. En tosin muista, oliko viime heinäkuussa sellaisia, mutta tälle kesälle olisivat vahvasti tilauksessa. Nyt aion nauttia niistäkin enemmän, viettää koko kesän ulkosalla. Pienet pojat näyttävät mallia, heitä ei saisi sisälle, ei niin millään.

Mitä ulkosalla olemisen mukavuuteen tulee, sain tänään naapurin puusepältä mitä parhaimman yllätyksen, pikapikaa ideasta toteutukseen ehtineen daybedin. Eilen illalla törmäsin tähän tee-se-itse-päiväpetiin, josta ajattelin napata itselleni pikkuprojektin helatorstain vapaille. Selvittelin heti aamusella, löytyykö tarvittavia materiaaleja paikallisten rautakauppojen hyllyiltä, mutta puhelinsoitto miehelle muutti suunnitelmat kertaheitolla – ja nyt terassilla nojailevat valmiiseen mittaan sahatut vanerit ja jalat vain pientä maalausurakkaa odottaen. Pedin mallikin on mitä mainioin. Valmiin lopputuloksen esittelen innolla teillekin, kunhan siihen asti päästään.

DSC_0365

DSC_0351

DSC_0363

DSC_0321

Tällaiset turhat höpinät tällä kertaa. Aurinkoista, laiskaa helatorstaita toivottelen myös teille.

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.