VALIKKO
3.2.2016 19:00

Pellavaa pöytään

Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla pitkän pöydän kaveriksemme pöytäliinaa. Ison, lattiaa hipovan pöytäliinan pitäminen ei meillä tällä hetkellä tule uteliaiden pikkusormien vuoksi kysymykseen, mutta kaitaliina on sekin aika hauska vaihtoehto paljaalle pöydän kannelle. Seuraakin mitä hulluin, mutta toimivin vinkki: peflettiä pöytään!

20160203-DSC_0221

20160203-20160203-DSC_0201

Kyllä vain, luit ihan oikein. Kävin eilen Eurokankaassa katselemassa, josko valikoimiin olisi tullut uusia pellavaisia tai muita kivoja kaitaliinoja, mutta varsinaiselta kaitaliinahyllyltä niitä ei harmikseni vieläkään löytynyt. Sen sijaan, myyjä vinkkasi minulle pellavaisista pefletti- ja mankelointikankaista, joita kuulemma on ennenkin ostettu pöytäliinoiksi. Ja minähän innostuin sillä silmänräpäyksellä!

Valikoima ei ollut näissäkään kankaissa laaja, mutta omaan makuuni juuri passeli – muutama eri vaihtoehto luonnonvärisiä ja mustia pellavakankaita valmiissa leveydessä. Oma valintani osui tällä kertaa yksiväriseen mankelointikankaaseen, mutta peflettitarkoitukseen ajateltua kuviollista pellavaa saattaapa sitäkin eksyä pöydällemme piakkoin. Näillä kankailla ei nimittäin ole hintaakaan kuin muutaman euron verran per metri.

20160203-DSC_0171

Tämän helpommaksi ei diy voi mennä: liina ei vaadi muuta kuin lyhyiden päiden huolittelun ja pöytään vaan! Rentoa tyyliä suosivana minua eivät pienet rypyt tai taitokset haittaa, mutta tarkempi tyyppi näyttää liinalle vielä vähän suoristusrautaa (tai sitä mankelia). Tämä mankelointiliina on muuten hitusen leveämpää kuin perinteiset, valmiit kaitaliinat, ja sekös minulle sopii.

Nyt vaan peflettikankaita penkomaan! 🙂

Hanna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.