VALIKKO
20.7.2016 21:30

Piha mielessäin

pihajuttuja

Heinäkuun alku on sujahtanut ohi ihan noin vaan, olen näemmä pitänyt itseni varsin kiireisenä näin lomalaiseksi. Nyt kun sateet ovat hetkeksi hellittäneet, on katse siirtynyt tiiviisti ulos ja työn alla oleviin pihajuttuihin. Näkyvin osa pihastamme, vihreä nurmi, on juurtunut vauhdilla ja kasvanut hienosti. Tästä aiheesta kirjoittelen kuitenkin vielä ihan oman tarinansa – sen kuitenkin jo totean, että ruskean hiekkakasan vaihtuminen vehreään viherkenttään on ollut suuri ilonaihe tälle pihanrakennuspoppoolle. Tarkempaa raporttia odotellessa ajattelin kuitenkin vilauttaa teille tulevien viikkojen suunnitelmiamme, mitä pihanrakentamiseen näin jatkoa ajatellen tulee.

Lankkuterassin kylkeen olemme suunnitelleet liuskekivialuetta, jossa voisi paistatella päivää aamun ja keskipäivän auringossa. Kuten joskus aiemmin kirjoitin, löysimme onnekkaasti erän mustaa liuskekiveä varsin edullisesti, ja nyt alkaisi vihdoin olla aika päästä hommaan käsiksi. Liuskekivet on tarkoitus asetella nurmelle, se saa vapaasti kasvaa kivien välistä. Tykkään siitä, että nurmi vähän pehmentää kivien kovempaa ilmettä – toivottavasti siis toteutuksesta saadaan mieleinen. Liuskekivialueen kupeeseen siirrämme muutamia suuria kiviä, ja näiden läheisyyteen olen suunnitellut jotain kivaa nuotiopaikkaa. Kuvan upea kupariroihu jäänee aika kauaksi omasta väkerryksestämme, mutta esimerkiksi tämän Hennan suunnitteleman pihan nuotio on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi ihana, ja samalla helpon tuntuinen ratkaisu, jota fanitan kovin. Jotain samantyyppistä voisin siis kuvitella meillekin.

Kivetykselle olen haaveillut Hayn Palissade-sarjan kalusteita, mutta saapa nähdä, jäävätkö nämä vain haaveiden tasolle. Jotkin lounge-tyyppiset tuolit tässä kuitenkin näkisin, siinäpä sitä olisi leppoisaa katsella poikien touhuja ja paistella vaikka lettuja. Sitä ennen olisi kuitenkin muutama kivi kannettavana…

Touhukasta viikkoa!

Hanna

Kommentit

 • Asuntomessuilla oli yhdessä pihassa tehty tulenpitopaikka betonisesta kaivonrenkaasta, mutta rengas oli käsitelty mustaksi (maalattu?). Se oli varsin tyylikkään näköinen.

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kuulostaapas hyvältä, kiitos vinkistä, Kati! 🙂 Meillä on ollut vähän auki, lähdetäänkö käymään messuilla ollenkaan, kun ei varsinaista raksaamista ole jäljellä, mutta täytyypä ainakin kuvista yrittää etsiskellä tuota kohdetta.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.