VALIKKO

Puutarhainspiraatiota vierailta mailta

DSC_1669

DSC_1673

DSC_1865

DSC_1869

DSC_1870

No hei taas. Meidän reissupoppoo palasi eilen kotikonnuille, ja pääsin purkamaan muistikortilta viikon aikana linssille tarttuneita otoksia. Ihan ekana halusin jakaa teillekin nämä itseäni suuresti inspiroineet puutarhamaisemat Münchenin eläintarhan syvyyksistä. Porhalsimme tänne heti reissun alkupäivinä, hiukka sateisena aamuna. Pisarat olivat kastelleet istutukset, ja kaikkialla oli ihanan vihreää, vehreää ja raikasta. Runsaat ja rehevät istutukset tekivät minuun suuren vaikutuksen. Niin upeaa jälkeä oli saatu aikaan vain erilaisia vihreitä yhdistelmällä. Kukkivia kasveja täällä ei ollut juuri lainkaan, enkä niitä myöskään osannut kaivata – ja toisaalta tämä tietynlainen yksinkertaisuus toi ne muutamat kukkaset esiin vallan kauniisti, niiden omaa kukoistusta korostaen.

DSC_1872

DSC_1875

DSC_1879

DSC_1881

Puiston monimuotoisuus ja kasviston runsaus oli upeaa katseltavaa. Isoja kiviä, vesialtaita, paljon sammalta ja puiden oksia pitkin kiipeileviä köynnöksiä – simppeliä ja luonnollista, mutta varmasti tarkan suunnittelun tulosta. Kaikki nämä elementit olisivat varsin tervetulleita myös omaan pihaamme, mutta täytynee tunnustaa tosiasiat ja todeta, ettei hiekkapohjaiselle pihallemme saa loihdittua aivan tällaisia upeuksia, vaikka osaamista jostain löytyisikin. Onneksi inspiroitua ja ideoida voi kuitenkin.

Omaan puutarhaamme olen suunnitellut jonkin sortin köynnöskasvia ja sammaleen käyttöä jo aiemmin, ja tästä paikasta nämä suunnitelmat saivat vielä lisää tulta alleen. Jotenkin tämänkaltaiset mystiset puutarhat ovat kovin mieleeni, saavat ideat laulamaan. Myös ekoissa kuvissa vilahdelleet lehtilepotuolit ihastuttivat meitä molempia, ja aloin jo haaveilemaan niiden tiimoilta pientä nikkarointiprojektia miehen kesälomapäiville. Saa nähdä, miten tämä projekti tulevina viikkoina etenee, pihahommaa kyllä riittää.

DSC_1882

DSC_1883

DSC_1889

DSC_1892

DSC_1891

Kauniita kesäpäiviä teille, kaverit. Palataan taas ihan pian!

Hanna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.