VALIKKO
23.3.2016 15:19

Remonttiesittelyssä

Kaupallinen yhteistyö: Remister

20160320-20160320-DSC_0338-2

Viime viikonloppuna Jyväskylässä järjestettiin perinteiset rakennusmessut, kantavina teemoinaan rakentamisen lisäksi remontointi, sisustus ja pihanlaitto. Vierailin messuilla lauantaina yhdessä muiden paikallisten sisustusbloggaajien kanssa, ja pääsimme yhdessä tutkimaan messujen tämänvuotista tarjontaa. Jyväskyläläinen remontointifirma Remister oli mainiolla tavalla laajentanut omaa osastoaan myös varsinaisen messutapahtuman ulkopuolelle: ympäri kaupunkia oli järjestetty remonttiesittelyitä, joissa oli mahdollista tutustua tämän perinteikkään remonttifirman työnjälkeen käytännössä. Sain ilokseni kutsun käydä tutustumassa erääseen Remisterin juuri valmistuneeseen kohteeseen – kylpyhuone- ja saunaremontin läpikäyneeseen nuoren miehen kaksioon.

20160320-20160320-DSC_0265

20160320-20160320-DSC_0276

Oma raksaprojektimme on yhä kirkkaana mielessä, eikä ole vaikea muistaa kuinka lukemattoman määrän erilaisia valintoja jouduimme projektin aikana tekemään, turhan usein myös erittäin tiukalla aikataululla. Toki monia valintoja olimme suunnitelleet jo kauan ennen kuin raksailussa päästiin siihen vaiheeseen, että valinnat alkoivat viimein myös konkretisoitua. Ja onneksi niin, sillä tiiviin projektin loppuvaiheessa olimme jo niin puhkipoikkiväsyneitä, että monikin pieni, mutta tärkeä asia muuttui tämän esteetikon silmissä muka-merkityksettömäksi – kunhan vaan päästiin hommassa eteenpäin, pysyin tyytyväisenä.

20160320-20160320-DSC_0284

Remister on jyväskyläläinen, vuodesta 1989 remointointialalla toiminut yritys, jolla on kokemusta jo tuhansien remonttien suunnittelusta sekä toteutuksesta. Oman kodin remontointi on monella tapaa haastava projekti; unelmoinnista siirrytään ensin käytännön ideointiin ja suunnitteluun (siihen osioista ihanimpaan), mutta sen jälkeen on edessä vielä lukematon määrä työtunteja ennen kuin päästään nauttimaan ensimmäiset aamukahvit remontoidun keittiön rauhassa. Rakentaminen ja remontointi kuormittavat myös kukkaroa, ja harvassa taitavat olla ne raksaajat, joilla ei ole budjettia jouduttu venyttämään projektin loppusuoran vasta häämöttäessä horisontissa. Remister tarjoaa asiakkailleen aina kokonaisvaltaista remontointipalvelua, johon sisältyvät kaikki projektin osa-alueet: suunnittelu, tuotteiden ja tarvikkeiden hankinta ja logistiikan hallinta, asennustyö, työnjohto sekä rahoitus.

Niin kliseiseltä kuin iänikuinen sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty kuulostaakin, on tuossa vanhassa lauseessa kyllä paljon perää, mitä remontointiin tulee. Loppuun asti hiotun suunnitelman avulla remontti etenee jouheasti ja joutuisasti, budjetissa pysyen. Remister panostaakin paljolti juuri remonttikohteidensa suunnitteluun: koulutetut remonttisuunnittelijat tapaavat asiakkaat aina heidän omassa kodissaan, ja rakentavat suunnitelman asiakkaan tarpeiden ja toiveiden perusteella, budjetin ja materiaalivalinnat huomioiden. Remisterin remonttisuunnittelijan voi pyytää kotikäynnille täysin veloituksetta –  pääset yhdessä suunnittelijan kanssa kartoittamaan remonttitarpeitasi ja suunnittelemaan mahdollisia muutostöitä materiaaleineen. Suunnitelman ja hintalaskelman saatuasi voit tehdä päätöksen siitä, jatketaanko projektia toteutukseen saakka.

20160320-20160320-DSC_0326

Rakennusalalla työskentelee laaja joukko eri toimijoita, putkimiehistä sähkösuunnittelijoihin ja maalareista muurareihin. Kaikkien eri osa-alueiden osaajien kilpailuttaminen, valitseminen ja yhteydenpito vie suunnattomasti aikaa, vieläpä kun näiden omien sektoreidensa ammattilaisten tulisi usein olla perillä myös toistensa tekemisistä. Omassa projektissamme työt tehtiin lähes poikkeuksetta itse, mutta jo pelkkä tarvikkeiden kilpailutus, tilaus ja toimitusaikataulujen hallinnointi veivät paljon aikaa. Näin yhden omakotitaloprojektin mieheni kanssa omatoimisesti vetäneenä voin siis lämmöllä suositella muille rakentajille ja remontoijille toimimista toisin. Vaikka projektin johtaminen oli mielenkiintoinen ja varsin kutkuttava haaste, ensi kerralla olisin valmis luovuttamaan ohjat myös ulkopuoliselle ammattilaiselle.

Remister tarjoaa kaikkiin remonttikohteisiinsa oman vastuuasentajan, joka pitää projektin langat käsissään: vastaa aikataulun ja budjetin pitämisestä, yhteydenpidosta asentajiin ja huolehtii siitä, että kaikki tarvittavat materiaalit ovat kohteessa juuri oikeaan aikaan (tämä viimeisinkään ei muuten ole oman kokemukseni perusteella mitenkään itsestäänselvä asia). Useimmitenhan remontin keskellä täytyy myös asua – eivätkä keskelle keittiötä viikkoa liian aikaisin toimitetut kalustelevyt siis ehkä ole se kaikkein miellyttävin ratkaisu asumismukavuutta ajatellen 😉

20160320-20160320-DSC_0271

20160320-20160320-DSC_0326-2

Remontoinnissa pienilläkin asioilla on merkitystä, ja vain viimeistelty työnjälki tuo lopputulokseen hyvän tunnelman. Alalle perehtymättömän asiakkaan olo saattaa päätöksenteon kynnyksellä olla epävarma, on vaikea vakuuttua siitä, kuinka kukin hommansa hoitaa. Siksi innostuin kovin Remisterin remonttiesittelyistä, joissa yrityksen työnjälkeä on mahdollista päästä tutkimaan aivan käytännössä. Tästä mahdollisuudesta myös taloutemme insinööri olisi varmasti mielissään.

Esittelyissä pyritään tarjoamaan laaja kattaus Remisterin remonttikohteisiin, näyttelyhetkellä on siis aina nähtävillä niin keittiöitä, kylppäreitä, saunoja, sisustusremontteja ja liukuoviakin. Kohteista saa mainiosti ideoita myös oman kodin remonttiin, mutta ennen kaikkea tarkoituksena on esitellä tehdyn työn laatua. Materiaalit ja värit kun ovat aina makuseikkoja – työnjäljestä ei niinkään sovi kiistellä. On mielestäni hienoa, että paikalla on aina myös kodin asukas, jolta voikin halutessaan kysellä projektin sujumisesta ja rempan työnjäljestä. Remontti on usein sen verran iso projekti, että kaikki kokemustenvaihdot ja vinkkivitoset ovat projektia suunnittelevalle tarpeen! Lisävinkkinä mainittakoon, että Remisterin nettisivuilta löytyy paljon heidän asiakkaidensa remonttikokemuksia, sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille loistava remontin ostajan opas.

20160320-20160320-DSC_0269

Sisustusintoilijana olin tietysti kovin kiinnostunut myös siitä, kuinka vallitsevat rakennus- ja sisustustrendit näkyvät remonttisuunnittelijoiden työssä, ja ovatko asiakkaiden toiveet remontoinnin suhteen muuttuneet viime vuosien aikana. Sain kuulla, että Remisterin sopimuskumppanit esittelevät suunnittelijoille tuoteuutuuksiaan usein jo ennen tuotteiden virallisia lanseerauksia, samalla myös tulevia trendejä ja ilmiöitä esitellen. Tuotevalikoimaa päivitetäänkin jatkuvasti vastaamaan juuri sen hetkistä kysyntää sekä tulevia trendejä.

Suomalaisten kotien remonttisykli on perinteisesti ollut melkoisen hidas, ja tästä johtuen on useimmiten pyritty suosimaan ajan hammasta kestäviä ratkaisuja – sitä painottaisin pitkälti itsekin. Oli kuitenkin mielenkiintoista kuulla, että viime aikoina Remisterillä on huomattu pientä nostetta myös rohkeampien valintojen tekemisessä. Usein niin, että nämä rohkeammat ratkaisut ovat ydinremonttia helpommin uusittavissa: tapetit, maalit, vetimet ja kalusteovet ovatkin juuri niitä elementtejä, joita muuttamalla kodin ilmettä saa päivitettyä helposti ja nopeasti (nimimerkillä, uusia vetimiä odotellessa.. 😉 ). 

Onko linjoilla remppaa suunnittelevia tai juuri nyt rempan keskellä asuvia? Olisi kiva kuulla ajatuksianne remppaamiseen ja rakentamiseen liittyen. Mikä on mielestäsi projektin paras, entä pahin vaihe?

Hanna

 

 

Kommentit

 • Nimetön Ritva

  Todella mielenkiintoinen postaus, mukava kuulla myös tällaisista vaihtoehdoista. Itselläni on juuri menossa remontin suunnittelu ja monta asiaa täytyykin muistaa huomioida. Paras vaihe taitaa kyllä tosiaan olla tämä suunnittelu 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Suunnittelu on kyllä hauskaa, silloin on (lähes) kaikki vielä auki, valintoja voi pyöritellä suuntaan jos toiseenkin. Varsinainen tekeminen on siitä työläämpää, että muistettavia ja hoidettavia asioita on niin kovin paljon. Tsemppiä projektiin! 🙂

    0
 • Nimetön Nimetön

  Minä en voi kehua Remisteria. Homma kusi ja suuresti.

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Harmillista kuulla, että sinun projektisi ei ole sujunut niinkuin toivoit 🙁 Toivottavasti olet ollut asiasta yhteydessä Remisterin tiimiin, jotta kaikki voivat oppia mahdollisista ongelmakohdista. Aurinkoista kevättä!

    0
 • Nimetön tuleva remppaaja

  Onpa kiva kuulla, että on toimija jonka työn jälkeen voi käydä tutustumassa ennen päätöksentekoa. Hieno homma, näin ei tarvitse lähteä projektiin aivan sokkona. Todella hyvä palvelu 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Eikö, tämä on minustakin aivan loistoidea! 🙂 Alalla on niin paljon toimijoita, että työnjäljessä on varmasti aika isojakin eroja tekijöiden välillä. On huojentavaa tehdä tällaisia isoja päätöksiä, kun on käytännössä päässyt näkemään vastaavien remonttien lopputuloksia. Toivottavasti pääset pian aloittelemaan omaa projektiasi!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.