VALIKKO
29.6.2016 17:31

Testilabrassa hurmaava hyttyskarkote

DSC_0486-3

DSC_0491

DSC_0460

Aurinkoista kesäpäivää! Eiliseksi ennustettu harmaa sadepäivä vaihtui lämpimään auringonpaisteeseen, ja tänään on jatkettu samalla linjalla. Niin ihanaa! Terassi oli nurmikon asennuksen ja lomareissun jäljiltä aika kamalassa kunnossa, mutta eilisessä innon- ja tarmonpuuskassa sain vihdoin paikat siistittyä ja kalusteet paikoilleen. Pojat osoittautuivat vallan innokkaiksi pesumiehiksi, siis puhdasta tuli. Nyt vaan sormet multaan ja muutamat istutukset ruukkuihin, niin meidän kesäkeidas on tältä erää valmis istuskeluun.

DSC_0477

DSC_0467

Mitä sitten istuskeluun näissä lämpimissä kesäilloissa tulee, kotimetsän hyttyskanta yrittää kovasti pistää vastaan suunnitelmillemme. Tänä kesänä hyttysiä on ollut vaivaksi asti – pienet ovat joka ilta punaisilla pilkuilla, ja omat haaveet myöhäisiltojen pihahommista ja grillaushetkistä ovat kokeneet pienen kolauksen. Hyttysmyrkyt olen halunnut kiertää kaukaa eikä niiden käyttö varsinkaan lasten ohuella iholla ole suositeltavaa, joten luonnollisemmat konstit itikoiden häätämiseksi ovat olleet mielessäni.

Hetki sitten törmäsin taas uudestaan ihastuttavan Vaneljan hurmaavaan hyttyskarkotteeseen, ja päätin kokeilla josko tästä luonnollisesta, ja ennen kaikkea turvallisesta, kotitekoisesta suihkeesta olisi apua pienten inisijöiden kaikottamiseen. Hyttyskarkotteeseen sekoitetaan vaniljauutetta sekä muutamia eteerisiä öljyjä, ja liuosta suihkitaan tai sivellään suoraan iholle – homma on siis enemmän kuin helppoa, ja mikä parasta, suihke näyttää myös toimivan. Ainakin meidän iltamme oli huomattavasti hiljaisempi tätä tuoksua ranteessa kantaessani. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan!

Hyttysvapaita ja iloisia iltoja myös sinne näytön toiselle puolelle!

Hanna

Kommentit

 • Anniina

  Kiinnostaisi kokeilla, mutta mistä ostit noita aineksia? Itselle uusien ainesosien ostaminen tuottaa aina päänvaivaa 😀

   0
  • Nimetön Nimetön

   Muillakin muuten innostus usein lopahtaa jos en tarkkaan tiedä, mistä aineksia johonkin löytyisi helposti 😀 Vaniljauutteen nappasin Punnitse&Säästä keskustan liikkeestä, ja öljyjen perässä suuntasin Sokoksen luontaistuoteosastolle. Sieltä ei vaan sitten löytynytkään tuota sitronella-öljyä, joten piti käydä vielä Torikeskuksen Lifessa :/ Sieltä olisi kerralla löytynyt kaikki kolme öljyä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.