VALIKKO
20.4.2016 17:08

Ulkotilojen ihanimpia istuimia

terassituolit2

Viime viikolla keräsin yhteen ulkotiloihin soveltuvia, kauniita valaisimia, ja nyt olisi vuorossa listaus ihanimmista istuimista – olkaapa hyvä. Tuolien kanssa iski kyllä vallan runsaudenpula, kun ulkokäyttöön soveltuvia upeita istuimia tuntuu olevan valikoimissa jo todella kattavasti. Itse suosin terassilla muovi- ja metallituoleja erityisesti niiden helppohuoltoisuuden vuoksi. Myös rottinki ja puu ovat toki tyylikkäitä, vaativat vaan huollon suhteen hieman enemmän vaivannäköä. Myös jakkarat ja erilaiset penkit ovat mielestäni ulkokäytössä vallan toimivia ja tuovat nopeasti lisätilaa kesän yllätysvieraille.

Ylärivillä komeilee tanskalaisen Skagerakin kaunis Mojo-ulkosohva. I h a n a. Suosittelen muuten katsastamaan Skagerakin tämän kevään mallistokuvat, aivan mielettömiä! Ihanaa, että yritykset panostavat inspiroiviin promokuviin.

Ylärivissä keskellä on Ikean viime kevään mallistoa, ulko- ja julkitilakäyttöön suunniteltu Janinge-tuoli. Tuolin on suunnitellut designstudio Form Us With Love, ja sitä saa sekä käsinojallisena että -nojattomana versiona, harmaana, valkoisena ja keltaisena. Aivan mainio tuoli, joka sopii erinomaisesti myös pienemmän budjetin sisustajalle. Janingen viereen on pinottu tutut Kartellin Mastersit uusissa maanläheisissä sävyissään. Vaikka Mastersit ovat olleet viime vuosina esinä oikeastaan kyllästymiseen saakka, täytyy myöntää, että niiden muotoilu on erittäin onnistunut – tuolin kaarevat ja pehmeät linjat ovat superkauniit. Tätä tuolia olisi kiva yhdistää terassille vaikkapa muutamassa toisiinsa sointuvassa sävyssä – näin saisi luotua tutusta tuolista aivan omannäköisen kokonaisuuden.

Kollaasin keskiriviin kokosin muutaman lounge-henkisen upeuden. Viininpunainen Massproductionin Tio-nojatuoli on valmistettu galvanoidusta metallilangasta ja se soveltuu näin sekä ulko- että sisäkäyttöön. Tykkään hurjasti tuolin ilmavuudesta, muotoilu on jotenkin kovin elegantti. Tuo mieleen perinteisen lepakkotuolin, mutta veikeän keveänä versiona.

Hayn tyylikäs uutuus, Palissade-sarjan nojatuoli, on upea lisä helppohoitoisten metallituolien joukkoon. Sarja on ihanan freesi, se tarjoilee pitkästä aikaa jotakin uutta ja inspiroivaa. Bouroullecin veljekset ovat kyllä onnistuneet tässäkin mainiosti. Palissaden vieressä on Ikean tämän kevään uutuus, Tunholmen -muovituoli, jota on saatavilla sekä harmaana että tummanruskeana. Tuoli on sivuprofiililtaan aika hauska, mutta edestä päin muotoilu ei näin ensi alkuun saa minulta kovinkaan varauksetonta ihailua. Helppohoitoinen, kevyt ja edullinen malli kuitenkin. Keskirivin oikeassa reunassa mennäänkin sitten jo budjettihaarukassa aivan eri äärilaitaan: Röshultsin Garden Easy -sarjan lepotuoli olisi varsinaista terassiluksusta! Tuossa olisi kyllä makoisat oltavat kera kylmän juoman ja uusimpien lehtien. Onneksi aina saa haaveilla 🙂

Alimman rivin metallilankakolmikko on tanskalaisen Houen tuotantoa, jota myydään nyt myös Vepsäläisellä. Tuolit ja keinutuoli ovat metallia ja muovia, ripauksella bambua. Tuo keinutuoli on niin söötti! Eniten ihastuin kuitenkin tuohon kermanvalkoiseen Click-sarjan tuoliin, joka yhdistää kauniisti mustaa, valkoista ja ripauksen puuta – lähes voittamaton yhdistelmä, sanoisin.

Alarivin musta sohva on Ikean Viktigt-mallistoa, joka saapuu kauppoihin toukokuussa. Yksinkertaisen koruton muotoilu nappaa täällä varsin kovaa. Täytyy ehdottomasti käydä katsastamassa nämä ihan paikanpäällä.

Huh, olipas siinä monenmoista. Ja niin moni ihanuus jäi vielä vaille esittelyä! Kyllä terassisisustajan siis tänä kesänä kelpaa!

Lokoisia hetkiä terassihaaveiden parissa,

Hanna

Muokkaus: jostain teknisestä syystä postauksen kaikki linkit eivät ole päivittyneet tekstiin, pahoittelut. Yritän korjata ne pikaisesti. Valitettavasti homma ei ole onnistunut useammankaan päivän yrityksen jälkeen, toivotaan, että saamme asiaan korjauksen mahdollisimman pian.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.