VALIKKO
14.4.2016 20:38

Valoa ja tunnelmaa terassille

valoa_terassille

Vas ylh. Menu / Ikea / Serralunga / kesk. Eva Solo / Granit / alh. Sirius / Eva Solo

Tämän päivän viitävän kylmästä tuulesta huolimatta aurinko on alkanut jo mukavasti lämmittää ja kevät etenee. Terassilankut ovat paljastuneet lumipeitteen alta ja mieli suuntaa jo kovasti kesään: aamukahvit terassilla siintelevät jo silmissä. Tänä vuonna onkin ihanaa päästä suunnittelemaan myös ulkotilojen sisustusta, kun terassit ovat viime kesän uurastuksen myötä valmiit heti kevään korvilla (samalla yritän aktiivisesti unohtaa sen, kuinka paljon muualla pihassa olisi kyllä tehtävää..). Ajattelin toteuttaa tänne blogiin muutaman postauksen mittaisen juttusarjan terassin sisustamisesta, ja näin alkuun hain inspiraatiota terassi- tai patioalueiden tunnelmavalaisuun.

Mikään ei voita elävän tulen luomaa tunnelmaa. Menun ulkotulisarja öljylamppuineen ja tulikoreineen (vas. ylh.) iskee omaan makuhermooni just eikä melkein. Tuotteiden muotoilu on skandinaavisen simppeliä ja eleetöntä, yksityiskohdat huokuvat laatua ja viimeistelyä. Näistä saisi koottua ulkotiloihin varsin tyylikkään kokonaisuuden. Myös merkin Wire-ruukut ja kasvituet kuuluvat samaan tuoteperheeseen ja sopivat saumattomasti yhteen näiden tulituotteiden kanssa.

Ikealla on ilahduttavan laaja ulkokäyttöön soveltuvien valaisinten valikoima, riisipaperivalaisinta muistuttava pallero on yksinkertaisuudessaan tosi kaunis. Kaikki Solvinden-sarjan valaisimet toimivat ladattavalla aurinkovoimalla, ja valikoimassa on sekä yksittäisiä isoja valaisimia kuin pidempiä valaisinsarjojakin. Tänä keväänä valikoimaan on tullut valkoisen lisäksi myös kuviollisia versioita.

Serralungan uutuus, ladattava led-lyhty Honey, on helposti siirreltävissä ympäri puutarhaa. Nahkahihna on ihana yksityiskohta, vaikka rajoittaakin toki hieman valaisimen säänkestävyyttä. Tämä näyttäisi niin ihanalta vaikkapa omenapuunoksassa roikkumassa!

Eva Solon SunLight-sarjaan kuuluu erilaisia aurinkovoimalla toimivia valaisimia: katto-, pöytä- ja jalkalamppuja (kuvat vas. kesk. ja oik. alh.). Lamppujen varjostimet ovat etsattua lasia ja rungot alumiinia, ja led-polttimot ja litium-akku ovat upotettuna umpinaiseen rakenteeseen, joten näiden luvataan kestävän ulkosalla vaikka läpi vuoden. Valaisimet saa myös ohjelmoitua syttymään ja sammumaan automaattisesti tiettyyn aikaan, mikä on varsin toimiva ominaisuus juuri ulkovalaisimille. Varsin laadukkaan oloisia uutuuksia, jotka kotiuttaisin meille mielelläni 🙂

Viime vuosina yleistyneet erilaiset puutarhavalosarjat (kuvissa Granitin ja Siriuksen versiot) tuovat myös mukavaa tunnelmaa terassi- ja ulkotiloihin. Sarjoja taitaa löytyä nykyään monelta valmistajalta, meiltäkin nämä jo löytyvät. Sarjoja voi varioida monella eri tavalla ja niitä voi kiinnittää niin terassin pylväisiin, kattoon kuin puihin ja pensaisiinkin. Vain mielikuvitus rajana!

Seuraavaksi ajattelin koota yhteen kauniita ulkokäyttöön soveltuvia istuimia, olkaahan siis kuulolla jos terassiasiat kiinnostavat! <3

Hanna

 

 

Kommentit

 • Anniina

  Kiva postaussarja! Laitathan sitten terassilta kuvia myös? 😉 Meilläkin on parvekkeen sisustaminen ajankohtaista, vaikka eipä sinne paljon mahdu. Kuulemma pitäisi hommata baden-baden, mutta oon yrittänyt etsiä jotain nättiä versiota… 😀 Tuollaiset ”sirkusvalot” olen saanut jo kattoon. Mun äidillä on muuten tuo Eva Solon pöytälamppu, se on kiva 🙂

   0
  • Hanna | skandilinjalla

   Kiva kuulla! Kuvaan kyllä sitten meidänkin terassia, kun saadaan kalusteet paikalleen ja lämpötilat kohdilleen 🙂 Muistelen viime kesänä törmänneeni joihinkin kivoihin baden-badeneihin.. missähän ne oli? Sellainen vähän modernimpi versio olisi tosi kiva.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.