VALIKKO
3.6.2016 20:05

MAINOS: Kirppiksen käsityötarvikkeista syntyi kravattimekko

Kirrin SPR-kirppiksen takaosassa asiakkaiden huomio on voinut kiinnittyä kravateista valmistettuun juhlamekkoon. Mekko on vain yksi kirpputorilla esillä olevista tee-se-itse -ideoista, joiden toivotaan inspiroivan kävijöitä.

mekko

Mekko on yksi harvoista kirppiksen tuotteista, joka ei ole myynnissä.

Vaatetusalan opiskelija Vivian Lehti haki työharjoitteluun SPR-kirppikselle, sillä kirpputorien vakioasiakkaana hän oli kiinnostunut niiden toiminnasta ja kirppis vaikutti kivalta ja mielenkiintoiselta työympäristöltä. “Kierrätysmateriaalien käyttö on hauskaa ja luovaa, kun lähtee suunnittelemaan käytettävien materiaalien perusteella, eikä päinvastoin etsimään tarkkaan suunnitelmaan sopivia tarpeita”, sanoo Lehti. SPR-kirppikseltä löytyy monipuolisesti materiaaleja, vaatteiden ja tekstiilien lisäksi myynnissä on esimerkiksi ompelutarvikkeita. Lehti mainitsee yhdeksi hyväksi puoleksi sen, että hienoihin lopputuloksiin voi päästä hyvinkin edullisesti ja rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Kirppiksellä panostetaan ympäristöystävällisyyteen, myyntiin soveltumattomista tuotteista otetaan kaikki hyöty irti. Lehti tekee tätä myös kotona: “Valmistaessani vaatteita säilön ylijäämämateriaalit, hauskoista ja kirjavista kankaista myös pienemmätkin kappaleet, sillä niistä on myöhemmin hauska lähteä suunnittelemaan värikkäitä tuotteita. Myös vanhat vaatteet ja laukut jotka eivät enää ole myyntikunnossa, koluan läpi ja kerään kaiken kierrätettävän materiaalin, kuten vetoketjut ja napit.”

kravatit

Mekko on vain yksi mahdollisuus hyödyntää kravatteja käsityömateriaaleina.

Suunnittelusta nauttiva Lehti päätti hyödyntää kirppikselle kertyneitä kravatteja lopputyössään. “Mielenkiintoisinta mekon valmistuksessa oli muotoilu ja tasapainoisen kokonaisuuden tavoittelu kaikenkirjavista kravaateista. Haastavinta taas erilaatuisten ja paksujen materiaalien yhdistäminen, kun kravatteja ei ollut tarkoitus purkaa, jolloin niistä olisi voinut saada kevyempiä ommella”, sanoo Lehti.

helma

Lehti suunnitteli eriväristä kravateista tasapainoisen kokonaisuuden.

Jos taitotaso ei riitä kravattimekon valmistamiseen, löytyy kirppikseltä esimerkkejä myös muiden työntekijöiden pienemmistä käsityöprojekteista aina kodin sisustuselementeistä koruihin. Kierrätysmateriaaleja käytettäessä vain mielikuvitus on rajana, eikä koskaan voi tietää mitä kaikkea kirppiksen laajasta valikoimasta löytyy. Lehti itse valmisti viime vuonna vanhoista farkuista ja pitsistä pirteän farkkumekon.

Kirrin myymälässä on käsityötarvikkeille oma osastonsa.

Kirrin myymälässä on käsityötarvikkeille oma osastonsa.

Mitä vinkkejä Lehti antaa suunnittelusta kiinnostuneille? “Kierrätysmateriaaleja käyttäessä kannattaa ottaa huomioon eri materiaalien käyttöikä sekä pesuolosuhteet. Tuote ei kestä pidempään kuin sen lyhytikäisin materiaali, ja käytössä likaantuvan tuotteen kannattaa olla helposti pestävissä.”

rusetti

Mekkoa ei solmita perinteisellä kravattisolmulla.

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.