VALIKKO

#studentjkl

25.6.2018 14:43

10 vinkkiä, mitä tehdä kesällä Jyväskylässä

Kesä on hyvä syy kokeilla uusia asioita ja nauttia aurinkoisista kesäpäivistä. Jyväskylä on tunnetusti aktiivinen kesäkaupunki, josta löytyy paljon kivaa tekemistä. Kesätiimi kokosi 10 vinkkiä, mitä kannattaa ainakin tehdä Jyväskylässä kesällä. Vinkeissä on huomioitu opiskelijaystävälliset hinnat ja listasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kesätiimi suosittelee rohkeasti kokeilemaan yhtä tai vaikka kaikkia listan ideoita.

 

1. Treenaa ulkona porukassa  

Kesällä kannattaa ehdottomasti treenata ulkona. Esimerkiksi korkeakoululiikunta järjestää edullisesti (20€ maksulla koko kesä) opiskelijoille liikuntamahdollisuuksia myös kesällä. Kesäohjelmasta löytyy sisällä treenaamisen lisäksi yhteislenkkejä ja pesäpalloa ulkona. Lisäksi Jyväskylän Naisvoimistelijat järjestävät alban rannassa kesäjumppia 2€ kertamaksulla kesä- elokuun ajan maanantaista keskiviikkoon klo 19-20. Mahtava mahdollisuus!

 

2. Ota kesämuistot talteet Ifolorilta

Kesältä on kiva tallettaa hetkiä, tapahtumia, reissuja ja maisemia, joita voi myöhemmin muistella. Pidä kamera mukana ja tilaa kuvat helposti kotiin. Jos tilaat kuvasi Ifolorilta, saat frankin opiskelijakoodilla jopa -28% alennuksen. Koodin löydät Frankin nettisivuilta https://www.frank.fi/ .  

 

3. Lähde kesäreissuun edullisesti

Reissut kuuluvat myös kesään ja välillä on kiva lähteä vähän kotiovea kauemmas. Lähdit sitten roadtripille tai festareille, omena hotellissa majoittaudut -15% halvemmalla. Alekoodin saa Frankilta. Ei muuta kuin reissuun!

 

 

4. Kokeile frisbeegolfia

Frisbeegolf on hauskaa ulkoilua yhdessä kavereiden kanssa. Tarvitsen vain frisbeen, muuten lysti ei maksa mitään. Kannattaa käydä ainakin tsekkaamassa Tuomiojärven, Laajavuoren ja Harjun frisbeegolfradat.

 

5. Ulkoile Tourujoen luontopolulla

Lisää ilmaisia liikuntamahdollisuuksia. Mene nauttimaan luonnonrauhasta Tourujoen luontopolulle. Harvoin pääsee nauttimaan luonnonpuistoista näin lähellä keskustaa. Kävely kauniin luonnon keskellä saa varmasti unohtamaan mahdollisen kesätyö- tai opiskelustressin. 

 

6. Mene katsomaan Kuokkalan lampaita

Eläimet ovat ihania. Mene katsomaan ilmaiseksi lampaita Kuokkalan Suurpäähän, joka sijaitsee Jyväsjärven rantaraitin varrella, vaikka pyörälenkin lomassa. Käy heittämässä yläsorkat näiden suloisuuksien kanssa.

 

7. Syö kesälläkin edullisesti

Opiskelijaravintoloita on auki myös kesällä ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Ihan keskustan tuntumassa oleva Kasvisravintola Katriina on koko kesän auki ma-pe klo 11-14.30. Siellä lounas kustantaa opiskelijalle 2,60€. Lisäksi opiskelijahintaista lounasta saa myös lähellä keskustaa olevasta ravintola Aimosta, joka on koko kesän auki ma-pe klo 10.30-13.30. Myös Jyväskylän keskustan ravintoloista saa hyviä opiskelija-alennuksia. Esimerkiksi Amarillon opiskelijaburgeri kustantaa vain 10€. Herkullista!

 

8. Penkkiurheile halvalla  

Ota kaveri mukaan ja lähde katsomaan JJK:n, Kirittärien tai JyPK:in jännittäviä pelejä. Kaikista näistä on mahdollista saada opiskelijahintaisia lippuja peleihin. Katso lisää hinnoista ja pelien ajankohdista joukkueiden nettisivuilta. Penkkiurheilusta auringon alla voi samalla saada rusketusta pintaan.

 

9. Nauti järvimaisemasta M/S Rhea risteilyllä

Nauti kesäpäivästä kolmen tunnin Päijänneristeilyllä. Risteilyt eivät ole kohtuuttoman hintaisia ja ne ovat ainutlaatuinen mahdollisuus Jyväskylässä. Normaalien risteilyjen lisäksi kesällä on myös mukana tähtiristeilyjä, jossa saat järvimaisemien, hyvän ruoan ja juoman lisäksi nauttia esiintyjästä. Esiintyjänä kesällä on mm. Arttu Wiskari ja Olavi Uusivirta. Katso lisätiedot nettisivuilta. http://www.matkarhea.fi/index.php?tid=49

 

10. Koe kesäteatteri

Perinteinen tapa viettää kesää Suomessa on mennä ihanan tunnelmalliseen kesäteatteriin. Jyväskylässä pääset nauttimaan kesäteatterista esimerkiksi Latoteatterissa, josta opiskelija saa lipun halvemmalla hinnalla (16€). Varaa lippusi nettisivuilta. http://www.kulissi.fi/grease/

 

 

Mikä on sun suosikkipuuha kesällä? Kommentoi alle, mitä tähän listaan voisi vielä lisätä. Itsellä heräsi ainakin tätä kirjoittaessa pakottava tarve päästä katsomaan noita Kuokkalan lampaita.

Tapahtumarikasta kesää!

 

Jutta 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.