VALIKKO

#studentjkl

18.6.2018 11:51

Tommi – kesätiimin asiapentti

Tommi Edufutura Jyväskylä kesätiimi 2018

Edufutura Jyväskylän kesätiimi – Tommi Kukkonen

Opiskelijatarinani

Tervehdys! Nimi on Kukkosen Tommi, 25-vuotias vastavalmistunut sähkövoimatekniikan insinööri Jyvääskylästä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen kirjoittanut ylioppilaaksi ja suorittanut ammattikorkeakouluopintoni täällä Suomen Ateenassa.

 

Hain opiskelemaan Jyväskylään kaupunkiin liittyvien positiivisten muistojen takia. Lukioaikoina rakkaaksi muodostunut Keski-Suomen maakuntakeskus tarjosi monipuolisia ja laadukkaita korkeakoulututkintoja, joista oli varaa valita. Päädyin valitsemaan sähkövoimatekniikan koulutusohjelman Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sen käytännönläheisen opetustavan takia. Valintaan vaikutti myös vahva halu työskennellä energiateollisuuden ja sähkönjakelun parissa.

 

Parasta koulutusohjelmassa oli sen laatu ja monipuolisuus. Opintojen aikana opittua teoriaa sovellettiin erilaisissa harjoitus- ja laboratoriotöissä, jotka täydentivät ennestään opittuja tietoja ja taitoja. Oman ammatillisen osaamisen lisäksi kehitettiin myös muita työelämässä tarvittavia taitoja, kuten yritystaloutta ja johtamista. Opintojen jälkeen sähkövoimatekniikkan tutkinto-ohjelmasta valmistunut työllistyä suunnittelu-, myynti- ja työnjohdollisiin tehtäviin.

Tulevaisuudessa aion kehittää omaa ammatillista osaamistani hankkimalla ylemmän korkeakoulututkinnon. Lisäksi haluaisin perustaa oman yrityksen, mikä keskittyisi uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen.

Paras opiskelumuisto

Paras opiskelumuistoni liittyy opiskelijapolitiikkaan. Ollessani Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin hallituksen jäsenenä pääsin näkemään läheltä suomalaisen politiikan raskainta sarjaa, ja päätöksenteon raadollisuutta. Hallitusvuoden aikana oppimani asiat ja luomani suhteet tulevat varmasti olemaan hyödyllisiä myös tulevaisuudessa.

Odotukset kesältä

Odotan EduFutura-kesältä ihmisten haastatteluja ja opiskelijatarinoiden keräämistä. Haluan kuulla mihin kaikkialle haastateltavat ovat päätyneet opintojen aikaisten valintojensa ansiosta.

Kesälupaus

Lupaan kesän aikana antaa kaiken osaamiseni EF-tiimin hyödynnettäväksi, ja syöväni vähintään kymmenen hot dogia kolmessa vartissa.

 

Tommi

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.