VALIKKO

#studentjkl

12.7.2017 13:33

Kaustinen folk music festival – törkiän koriat pirot

Kesäkiertue jatkaa matkaansa läpi Suomen. Tiistaina opiskelijatiimi kävi Kaustinen folk music festivaleilla. Kaustisen perinteikkäät kansanmusiikinjuhlat järjestetään 10.-16.7. eli vielä ehtii hyvin fiilistelemään!. Kaustinen folk music festival on perhetapahtuma, jossa kävijät pääsevät nauttimaan kansantanssista ja kansanmusiikista sekä harrastajat pääsevät esiintymään.

Opiskelijatiimistä, me emme kukaan olleet aiemmin käyneet Kaustinen folk music festivaleilla. Festivaalin tunnelma on lämmin, ja musiikin ja tanssin ystävät toivetaan iloisesti tervetulleiksi! Kaiken kaikkiaan todella onnistuneet festivaalit, jonne tulee varmasti vielä suunnattua toistekin.

Pääsimme katsomaan mm. kansantanssia, näppäreitä ja kuulemaan upeita musiikkiesityksiä. Lisäksi Oona ja Joonas pääsivät haastattelemaan tulevaa kirjaa varten muutamaa festarikävijää, Kaustisen koulusihteeri Ira Korkalaa ja Näppäreiden kansanmusiikki-instituutin koulutusvastaavaa Anni Järvelää. Kiitos kaikille haastateltaville!

Haastattelussa Ira Korkala

Haastattelussa Anni Järvelä

Meillä oli tosiaan vain tiistai-iltapäivä aikaa tutustua Kaustisen alueeseen. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, lähtisimme loppuviikosta vielä kuulemaan ja katsomaan seuraavia ohjelmanumeroita:

Gájanas

Gájanas (suomeksi kaiku) on vuoden ikäinen nelihenkinen yhtye. Sen musiikissa kaikuu saamelainen perinne, joka kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Myös opiskelijatiimillä oli ilo päästä kuulemaan yhtyeen keikkaa tiistaina.

Ke 12.7. klo 20:00 Café Mondo

Kalevauva.fi

Nykypäivän trubatuuriyhtye, jonka ohjelmiston tekstit on kerätty suoraan kansan suusta internetin vauva.fi-foorumilta ja sävelletty yhtyeen toimesta tunnelman mukaisiksi.

To 13.7. klo 16:30 Café Mondo

Erin

Persoonallinen artisti nousi tähtiin vuonna 2011 Vanha nainen hunningolla -albumillaan ja on siitä lähtien valloittanut Suomea koskettavilla tulkinnoillaan.

To 13.7. klo 21:30 Keskipohjanmaa-areena

Hässäkkä goes Ultra Bra – sokeana hetkenä

Kansantanssiryhmä Hässäkän tribuutti ei kumarra nykytanssille eikä pyllistä perinteelle vaan luo aivan oman, vahvasti kansantassipohjalla liikkuvan modernin tanssikielen, showkansantanssin.

Pe 14.7. klo 00:15 Keskipohjanmaa-areena

Fiddlers BID (GB)

Shetlantilaisen kansanmusiikinperinteen lähettiläät tunnetaan maailmalla paitsi tarttuvista melodioistaan, myös huikean energisestä esiintymisestään.

Pe 14.7. klo 23:15 Kallioklubi

La 15.7. klo 23:30 Keskipohjanmaa-areena (mukana myös Frigg)

Esiintyjien kuvaukset ovat Kaustinen folk music festival käsiohjelmasta. 

Kaustisen folk music festivaaleilla on kyllä huikeita ohjelmanumeroita, joita riittää joka päivälle. Suosittelenkin tutustumaan ohjelmaan paremmin Kaustisen nettisivujen kautta. Nettisivuille pääset täältä.

Kaustinen kyllä onnistuu tavoitteissaan järjestää ”törkiän koriat pirot” moninkertaisesti!

 

Kommentit

  • Aino Malin

    Kiitos käynnistänne Kaustisella! Samoin hyvästä blogitekstistä ja kuvista. Olisimme mielellämme pitäneet teidät siellä pidempäänkin…

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.