VALIKKO

#studentjkl

2.7.2017 20:00

Opiskelijatiimi esittäytyy – Joonas

Viimeistä kesätiimin esittelyä viedään. Päästetään vielä ääneen opiskelijatiimin Joonas.

Kerro lyhyesti kuka olet ja mistä tulet? 

Moi! Mun nimi on Joonas Mannonen. Oon kotoisin Helsingistä ja muuttanut Jyväskylään 5 vuotta sitten. Mä opiskelen Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteitä Master’s Degree Programme in Educational Sciences –nimisessä kansainvälisessä ohjelmassa. Helsingin ja Jyväskylän lisäks oon asunut puoli vuotta Hongkongissa opiskelijavaihdon aikana.

Mitä Jyväskylä merkitsee sinulle?

Viiden vuoden aikana Jyväskylästä on tullut mulle toinen kotikaupunki. Parasta Jyväskylässä on se, miten täällä tapaa ihmisiä ympäri koko Suomea. Kun vielä lisäks opiskelen kansainvälisessä ohjelmassa, oon saanu kaiffareita esimerkiks Koreasta, Alavudelta, Brasiliasta, Pellosta, Intiasta…eli oikeesti aivan kaikkialta! Musta on aina kiinnostavaa tavata ihmisiä, joilla on ihan erilaiset taustat.

Miten päädyit EduFuturan kesäkiertueelle?

Mun hyvä kaveri vinkkas, että nyt olis sulle sopiva homma. Tää vaikutti musta alusta asti hyvältä seikkailulta. Avainasemassa mulle oli se, että viedään koulutuksen ilosanomaa ympäri Suomen. Harva duuni pystyy tarjoomaan niin paljon kokemuksia kuin tämä.

Mitä tavoitteita sinulla on kesäkiertueelle?

Kasvatustieteilijänä etenkin meiän kirjaprojekti on mulle tosi tärkee juttu. Ihmiset on ottanu meidät todella avoimesti vastaan ja jakaneet arvokkaita näkökulmia kouluun ja sen uudistamiseen. Meiän tehtävänä on löytää jokaisesta haastattelusta se kertojalleen tärkein viesti ja koota niistä ajatuksista kirja. On mahtavaa saada kuunnella näitä ideoita työkseen.

Alotin myös kesäkiertuetta varten uuden harrastuksen ja kävin ostamassa ukulelen! Jo musakaupassa huomasin ihmisten reaktioista, että nyt on hyvänmielen soitin kyseessä. Mimmi haluu täyttää stadikan kolmesti, musta ois siistiä ansaita muutama euro katusoitolla.

Mistä sinut löytää vapaa-ajalla?

Tykkään lenkkeillä Jyväsjärven ympäri, käydä Kortepohjan kuntosalilla ja pelata eri pallopelejä. Oon myös mukana ainejärjestötoiminnassa kansainvälisyys- ja kehitysyhteistyövastaavana. Opiskelukavereiden kanssa käydään paljon ulkona ja pidetään esimerkiks musiikkiaiheisia iltoja.

10 sattumanvaraista

Minkä supervoiman haluaisit?  Kävin eka tsekkaamassa muiden tiimiläisten supervoimat. Hilma, kukaan ei luottais suhun enää, jos osaisit muuttuu näkymättömäks. Sähän voisit olla kaikkialla stalkkaamassa! Oona, en todellakaan haluais muistaa ja tietää liikaa asioita, siinähän hajoais kuuppa. Mun on ehkä pakko lähtee Mimmin tavoin klassikolla eli lentämisellä.

Jos voisit kenen tahansa kanssa viettää illallisen, kenen kanssa viettäisit sen? Varmaan mun systerin kanssa. Asutaan eri kaupungeissa ja aina kun meen himaan Helsinkiin tuntuu, että aikaa on liian vähän.

Mikä on lempipuurosi?  Syön joka aamu kaurapuuroa, eli ei ainakaan se. Riisipuuro joka joulu.

Minkä taidon haluaisit osata? Haluisin osata laulaa. On tosi kiusallista, kun on fiilis minkä haluis välittää, mut kukaan ei tajuu sitä.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Oisin siili. Ne vaan menee pusikosta pusikkoon ja näyttää symppiksiltä. Mahtavia otuksia.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa? Oon aina painottanut, että lottovoittajien pitäis edistää voittorahoillaan yhteistä hyvää. Oisin maailman noloin, jos tän jälkeen voittaisin ja pitäisin kaiken ite. Sijoittaisin suuren osan ja lähtisin rakentamaan jotain pysyvämpää hyvää. Haluisin kuitenkin viedä perheeni ja kaverini pitkälle reissulle.

Mikä on lempijätskisi? 3 Kaverin mustikka-kardemumma.

Mikä on lempiäänesi? Mustarastaan laulu, kun kävelee kesällä aamuyöstä jostain illanvietoista kotiin.

Mikä on lempipaikkasi Jyväskylässä? Jyväsjärven ympäristö. Tykkään olla veden äärellä.

Mikä on paras koulumuistosi? Mun lämpimimmät koulumuistot liittyy ala-asteeseen. Mulla oli huikeet luokanopettajat, jotka oli omistautuneita ja ties just mitä sen ikäset lapset tarvitsee. Meillä oli ala-asteella niin hauska meno, että kouluhommat meni siinä sivussa ihan itestään. Kiitokset kasvatustieteistä uravalintana kuuluu pitkälti mun ala-asteen opettajille.

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.