VALIKKO

#studentjkl

13.8.2018 12:16

Tarinoita, naurua ja ystävyyttä – Kesätiimin 2018 unohtumaton matka

Kesäkiertueen viimeinenkin kilometri on takana ja kesätiimin työt ovat kääntyneet loppusuoralle. Paljon on näihin kahteen kuukauteen mahtunut iloja, haasteita, naurua, kokemuksia ja ystävyyttä, eikä suinkaan pidä unohtaa lukemattomia videoita, kuvia ja podcasteja. Kesän aikana olemme keränneet 29 opiskelutarinaa, jotka on julkaistu podcastina. Jokaisen viikon tiistaina on tullut ulos summer bucket list -video, jossa olemme toteuttaneet kiertueen starttipäivänä ehdotettuja kesäisiä puuhia. Matkan varrella otettuja kuvia on voinut seurata meidän instagram-tilitä ja facebookista. Somessa olemme siis toimineet aktiivisesti ja toivottavasti teillä on ollut ilo seurata matkaamme sieltä käsin. Lisäksi meidät on voinut kohdata kasvotusten monipuolisesti erilaisissa tapahtumissa Keski-Suomessa Jämsän torilta aina Konneveden festareille. Toivomme, että saimme luotua hymyä ja kesäfiilistä ympärillemme niin somessa, katukuvassa kuin tapahtumissakin. Nyt on aika muistella mennyttä matkaa ja fiilistellä, mitä kaikkea kesällä saimmekaan kokea.

 

Ensimmäisiä työtunteja vietettiin esittelyvideon kuvauksissa, jolloin kesätiimi vasta tutustui toisiinsa ja valmistautui tulevaan kesään ja sen metkuihin. Tuolloin oltiin tietämättömiä siitä, mitä kaikkea kesä tuo tullessaan. Alusta asti tiimi kuitenkin puhkui innostusta ja iloa.

 

Kesäkiertuestartin tienoilla alkoi hahmottua se, minkälaista kuvaa haluamme antaa itsestämme ulospäin ja miten se näkyy meidän ulkoasussa. Niin kuin tästä kuvasta huomaa, loimme hyvin iloisen kesäisen ulkoasun, johon liittyi vahvasti rento meininki ja kaikki, mikä oli väriltään keltasen eri sävyjä. Tästä tyylistä ollaan ylpeitä ja sitä on ollut kiva kantaa läpi helteisen kesän.

 

Alkukesästä kuvattiin paljon summer bucket list -videoita, jossa teimme kesäkiertuestartissa ehdotettuja kesäisiä puuhia ja jaoimme omia ideoita siitä, mitä kaikkea Jyväskylässä voi kesällä tehdä. Tässä Ella ja Jutta iloisina testaamassa Jyväskylän ihanimpia kesäkahviloita.

 

Tiimin festarikesä starttasi käyntiin Häyrylänranta Popissa Konnevedellä, joka jäikin jokaisen tiimin jäsenen mieleen tunnelmallisena tapahtumana. Tässä kohtaa kesää EduFuturan toiminnasta, opiskelusta ja opiskelijakaupunki Jyväskylästä kertovat lauseet alkoivat jo jäsentyä entistä paremmin kohdilleen ja pääsimme todenteolla nauttimaan tapahtumissa olosta.

 

Jyväskylän kesässä perinteisen kesätiimin kesäpelin parissa. Kesäpeli keksittiin monien sattumien summassa, mutta se oli sitäkin suositumpi ja jatkui läpi kesän.

 

Jälleen summer bucket list videon parissa tällä kertaa Tuomijärven rannalla piknikillä. Kyllä vähintään yksi piknik ystävien kanssa kesään kuuluu. Kesätiimi innostui piknikillä fiilistelemään omia koulutuspolkujaan ja Jyväskylää opiskelukaupunkina ja tunnelmoinnista syntyi podcast.

 

Reissuilla Mauno pakussa soi usein HesaÄijän biisi Sauna lämpee, joka lähti meidän mahtavasta rantasauna tapahtumasta Tuokkarilla. Sauna tosiaankin lämpesi ja ihmiset olivat iloisia päästessään uimisen ohella meidän peräkärrysaunaan. Onko parempaa paikkaa keskustella koulutuksesta, kuin Suomalainen sauna?

 

Kesän edetessä tiimi sai idean luoda festarilookkeja glitterillä ja UV-maaleilla ja mm. suomipopeilla festarikansa ilahtui ideasta. Kuvaan on päässyt iloisten festarikävijoiden lisäksi myös yksi kumiankoistamme. Ankat toimivat tiimin maskottina läpi kesän ja niitä saikin pitää silmällä, sillä monet havittelivat niitä omakseen. Ei kuitenkaan hätää, kaikki ankat ovat kesän jälkeen tallella.

 

Ny ollaa Poris! SuomiAreena oli kesätiimin reissu Keski-Suomen ulkopuolelle ja mahtava reissu olikin. Siellä päästiin kertomaan MTV3-lavalle Jyväskylästä opiskelijakaupunkina ja tavattiin mielenkiintoisia henkilöitä. Tää tapahtuma on kyllä maineensa arvoinen.

 

Kalevan kisat järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä Harjun stadionilla ja kesätiimi oli tottakai menossa mukana. Lämpöä riitti ja mm. Tero Pitkämäki osallistui meidän kesäkisaan. Kisan jälkeen kerettiin hymyilemään myös kameralle. Mahtava viikonloppu täynnä kohtaamisia ja jännittäviä urheiluhetkiä!

 

Wroomwroom, kesätiimi rallikadulla viihdyttämässä rallikansaa. Leikkimielisyys pysyi kesätiimin mukana kiertueen tapahtumasta toiseen ja naurua riitti.

 

Mikrofoni kävi kuumana ja podcasteja syntyi pitkin kesäkiertuetta. Ellan ja Jutan suunnittelutauko, mitä seuraavaksi keksitään.

 

Kesäkiertueen huipensi road trip ympäri Keski-Suomen hulppeita järvimaisemia. ”Täällä sitä ollaan Maunon katolla” Ella ja Jutta tunnelmoivat. Mauno oli luotettava menopeli, niin road tripin, kuin koko kesäkiertueen ajan.

 

Kesätiimi kiittää unohtumattomasta matkasta. Paljon uusia kokemuksia rikkaampana kohti syksyä! Pitänee muistaa, ettei EduFuturan tarina toki ollut tässä, vaan se jatkaa kulkuaan. Pysy siis mukana matkassa. Tarinoidaan kun tavataan!

 

-Jutta

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.