VALIKKO

#studentjkl

9.2.2018 11:38

Koulu ilman oppitunteja, opettajia ja tenttejä -Tiimiakatemia

Tiimiakatemia -mikä se sellainen koulu on? 

Tiimiakatemia on liiketalouden kärki, josta valmistutaan tradenomeiksi JAMKista. 210 opintopistettä ja 3,5 vuotta opintoja, jonka jälkeen lähdetään maailmanympärysmatkalle. Tiimiakatemia sijaitsee fyysisesti Lutakossa Piippukadulla, Dynamon kampusta vastapäätä.

 

Mistä opinnot koostuvat?

Opintoja suoritetaan yhdessä oman tiimin eli osuuskunnan kanssa. Perustetaan siis oikea yritys, jonka kautta opitaan tekemällä. Alkurahoitusta ei ole, ja usein kassaa kerrytetäänkin alussa tosi simppeleillä hommilla, esimerkinsi promoilla ja inventaarioilla. Jostain se on lähettävä!

Kuulostaa ehkä vähän hankalalta ja monimutkaiselta, mutta kyllä näistä on jokainen selvinnyt jo 25 vuoden ajan 😀 Opinnot koostuvat siis kolmesta jutusta:

 

        1. Projektit

Projekteja hankitaan verkostoilla, asiakaskäynneillä ja ihan vaan soittamalla. Osuuskunnassa voidaan tehdä projekteja laidasta laitaan: tapahtumatuotantoa, oma kivijalkakauppa, innovointeja, markkinointia, kirjan kirjoittamista, kesäkahviloita, saunalautta -bisnestä, videoiden tekemistä, kulmien pigmentointeja… Vain oma mielikuvitus ja rohkeus on rajana!

MARU Second Hand & Outlet on pyörinyt Tiimiakatemialaisten pyörittämänä.

 

        2. Kirjat

Jokainen tiimiyrittäjä kerää kasaan joka lukukausi tietyn määrän kirjapisteitä. Kirjapisteitä saa lukemalla erilaisia kirjoja ja kirjoittamalla niistä reflektioita. Kirjat saa valita itse omien mielenkiinnonkohteiden ja meneillään olevien projektien mukaan. Esimerkiksi, jos mulla on meneillään somemarkkinointikampanja jollekin yritykselle, luen kirjoja facebook-markkinoinnista tai tarinoiden voimasta markkinoinnin välineenä. Sen jälkeen kirjoitan siitä esseen ja sovellan oppeja heti käytäntöön.

 

        3. Tiimi

Oman tiimin eli osuuskunnan kanssa pidetään ”treenejä” kaksi kertaa viikossa, niin että yksi sessio kestää neljä tuntia. Treenit ovat tiimin yhteistä aikaa, jossa voidaan esimerkiksi käydä läpi tiimin tavotteita ja seuraavan vuoden budjettia, auttaa jotain projektia eteenpäin, miettiä, mitä asiakkaille voidaan tarjota tai mitä oppeja on saatu luetuista kirjoista. Treenit suunnittelee yleensä joku tiimin jäsenistä, jonka lisäksi paikalla on tiimin oma valmentaja. Valmentaja on treeneissä kuin yksi tiimiläisistä.

Tässä treenit kakun näkökulmasta. Pitäähän sitä tiimikaverin synttäreitä juhlia!

Pitääkö olla joku yritysidea valmiina? 

Ei tarvi olla valmista yritysideaa. Mutta jos valmis yritysidea jo löytyy, ei siitäkään haittaa ole. Vailla yritysideaa on Tiimiakatemialla aloittaessa niin moni muukin, että kun viisaat päät lyödään yhteen, keksitään ainakin jotain mistä voi aloittaa. Apuna tähän on myös Tiimiakatemian valmentajat ja vanhemmat tiimiyrittäjät. Yksin ja ilman tekemistä ei jää, se on satavarma.

 

 

Miten se kansainvälisyys? 

Tiimiakatemioita on ympäri maailmaa ja Suomea, ja usein vaihtoja on toteutettu toisiin Tiimiakatemioihin. Sen lisäksi on yleistä, että oma tiimiyritys reissaa muutenkin yhdessä, esimerkiksi jonkun yrityksen tehtävänannon perässä tai toisen Tiimiakatemian järjestämään tapahtumaan. Ja hei, jokainen tiimi lähtee valmistumisensa jälkeen maailmanympärysmatkalle osuuskunnan kautta keräämillään rahoilla!

Joka kuukausittaisessa Vahvarissa käydään läpi meneillään olevia projekteja sekä tiiien liikevaihdot.

 

 

Missä Tiimiakatemialta valmistuneita on nyt?

Tiimiakatemialla on opiskeltu jo 25 vuoden ajan, joten alumneja löytyy tosi paljon. Jyväskylässä esimerkiksi Finnchat, WayOut ja RipsiBar ovat saaneet alkunsa Tiimiakatemialta. Sen lisäksi somejulkimo Joonas Pesonen on käynyt tradenomin tutkintonsa Tiimiakatemialla. Valmistuneita löytyy ympäri Suomea ja maailmaa, paljon on lähtenyt Jyväskylästä pääkaupunkiseudulle. Ja usein ensimmäiset asiakaspuhelutkin soitetaan meiltä valmistuneille, koska vaikkei heitä tunne, löytyy silti väliltä sellainen yhteys. Tiimiakatemialta valmistuneiden työnimikkeitä voi olla esimerkiksi myyntipäällikkö, projektikordinaattori, yrittäjä, visuaalinen suunnittelija, hankeassistentti, tapahtumakoordinaattori tai vaikka tiiminvetäjä.

 

 

Kenen kannattaa hakea? 

Sellasten tyyppien, jotka kaipaa todella sitä käytännössä tekemistä. Ei tarvitse osata oikein mitään, mutta sitäkin enemmän tarvitaan taitoa heittäytyä ja uskaltaa. Tiimiakatemialla moka on lahja, jonka takia suurin epäonnistuminenkin palkitaan Kultamunaus -palkinnolla kaksi kertaa vuodessa. Erityisesti suosittelen paikkaa niille, jotka eivät vielä tiedä mitä tulevaisuudeltaan haluaisi. Täällä pääsee kokeilmaan vaikka mitä, ja toisaalta voi taas keskittyä siihen omaan juttuun, jos sellainen on jo löytynyt.

Osuuskunta Globaattori Tiimiakatemian valmistujaisissa!

Miten hakea Tiimiakatemialle? Mistä lisätietoa?

Tiimiakatemialle haetaan JAMKin liiketalouden opintojen ensimmäisen vuoden jälkeen. Eli jos et ole vielä JAMKissa, suuntana seuraavana on liiketalouden tutkinto (Tiimiakatemia) yhteishaussa! Ja jos ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot on kohta jo pulkassa, pääsee kärkiopinnoista hakemaan Tiimiakatemialle. Kärkihaku päättyy 31.3., eli sitä ennen hakemukset voi lähettää päävalmentaja Ulla Luukkaalle: ulla.luukas@jamk.fi.

 

Vielä jotain kysyttävää?

Ehkä haluat lisätietoa opiskelusta, tänne hakemisesta tai vaikka yhteistyöstä jonkun Tiimiakatemian tiimin kanssa? Älä epäile ottaa yhteyttä: Iiris Nokka, 050 540 3390 / iiris.nokka(a)globaattori.com.

 

Tiimiakatemian nettisivut

Tiimiakatemia Facebookissa

Tiimiakatemia Instagramissa

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.