VALIKKO

#studentjkl

31.1.2018 21:13

Unelmat & inspiraatio

Unelmat nähdään helposti kaukaisena haavemaailmana, johon tavallisella tallaajalla ei ole mitään saumaa. Jo pelkällä sanalla unelma on varsin taianomainen ja epärealistinen kaiku. Tuntuu vaikealta saada otetta niistä unelmista, koska ne vaikuttavat niin kaukaisilta ja välillä jopa mahdottomilta. Ei tiedä mistä lähteä liikkeelle ja on helpompi luovuttaa, koska eihän siitä ois ikinä mitään tullut.

Unelmat ei automaattisesti tarkoita reppureissaamista Balille, lottovoittoa tai sielunkumppanin löytymistä. Se voi olla mitä tahansa. Voi olla, että saavutat sun tavoitteen, oot oppinut jotain uutta tai tehnyt tänään enemmän leukoja kuin viime viikolla.

Mieti siis hetki sitä yhtä sun unelmaa, haavetta, toivetta, inspiraation lähdettä, joka saa sut hymyilee, vaikkakin se saattaa myös vähän pelottaa. Oon itse kohdannut vastustusta silloin kun muut ei ole ymmärtäneet mun unelmia. Älä anna sen pysäyttää sua. Voin luvata, että oot entistä vahvempi sen jälkeen. Saat voimaa ja itseluottamusta. Eli kuuntele itseäsi, vaikka se ääni olisikin joinain päivinä hiljaisempi. Unelmat ei aina ole mitään vaaleanpunaista hattarahöttöä. Niiden eteen täytyy usein nähdä vaivaa, jopa taistella.

Mä unelmoin jatkuvasti. Haaveilen unelmien työpaikasta, inspiroidun uusista reissuideoista ja unelmoin jonain päivänä asuvani ulkomailla. Tärkein unelma on kuitenkin se, että haluan nauttia elämästä ja olla onnellinen arjen pienissä hetkissä. Tää unelma on tavoite, joka muuntautuu mun arjessa inspiraatioksi. Se ajaa eteenpäin ja saa jatkuvasti yrittämään. Unelmia on erilaisia ja ne on kaikki tavoittelemisen arvoisia.

Osta se menolippu, adoptoi koiranpentu, kerro että haluat viettää loppuelämän sen toisen kanssa. Tee kaikkesi, että saat sen duunin tai opiskelupaikan. Jos et halua kumpaakaan, tee jotain aivan muuta. Opettele soittamaan kitaraa, mene tanssitunneille, käy yöllä avannossa, ota aikaa itsellesi tai inspiroidu upeista ihmisistä. Opiskele sua kiinnostavia asioita tai älä vielä opiskele ollenkaan.

Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei anna elämän valua hukkaan unelmia jahdatessa. Välillä on tärkeämpää pysähtyä. Pysähtyä ja miettiä, onko se asia sulle edelleen tärkeä vai kaipaako se päivitystä. Jos se on edelleen asia, joka ruokkii juuri sun motivaatiota ja inspiroi sua, anna mennä. Ja kun pysähdyt, nää se hetkessä elämisen hienous ja arjen kauneus. Inspiroidu sun unelmista, koska niin sä saat niille siivet.

– Julia

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.