VALIKKO

#studentjkl

29.6.2018 15:26

Uuden korkeakouluopiskelijan ToDo-lista

Tämän kevään viimeisetkin korkeakoulujen yhteishakutulokset ovat julkistettu. Jyväskylän ammattikorkeakouluun ja yliopistoon haki tänä keväänä yhteensä noin 30000 tiedonjanoista hakijaa, ja hieman alle 3800 onnekkaalle tarjottiin opiskelupaikkaa Suomen parhaaseen opiskelukaupunkiin. Kesätiimi onnittelee jokaista opiskelupaikkaa saanutta!

Listasimme viisi asiaa, mitkä jokaisen opiskelijan tulee ottaa huomioon ennen opintojen aloittamista. Tämän listan lisäksi kannattaa tutustua oman korkeakoulunsa uusille opiskelijoille tarkoitettuun opinto-oppaaseen, jossa on tarkemmat ohjeistukset opintojen alkuun pääsemiseksi (JAMK & JYU).

Vastaanota opiskelupaikka

Vastaanota sinulle tarjottu opiskelupaikka Oma Opintopolku-palvelun kautta, ja ilmoittaudu läsnäolevaksi. Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 10.7. klo 15 tai muuten sinulle osoitettu paikka raukeaa, ja sitä tarjotaan varasijoilla oleville hakijoille.

Hanki asunto

Opiskelupaikan vastaanotettuasi on sinulla oikeus hakea ainoastaan opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja. Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö ja Kortepohjan ylioppilaskylä tarjoaa paljon erilaisia asumisvaihtoehtoja opiskelijaystävälliseen hintaan. Lisäksi kannattaa tarkistaa kaupungin yksityisten asuntomarkkinoiden tarjonta.

Hae opintotukea

Opintojen aikana olet oikeutettu saamaan opintotukea, joka koostuu opintorahasta, yleisestä asumistuesta ja opintolainasta. Opintotukea ja yleistä asumistukea haetaan erillisillä lomakkeilla. Opintorahaa ja yleistä asumistukea voidaan täydentää vapaaehtoisella opintolainalla, jota haetaan pankista.

Tutustu korkeakoulusi opiskelijatoimintaan

Opiskelu Jyväskylässä ei ole pelkkää pänttäämistä. Kaupungin korkeakoulujen opiskelijajärjestöt järjestävät erilaisia tapahtumia hektisen arjen keskellä. Nämä tapahtumat ovat oiva tilaisuus tutustua muihin opiskelijoihin ja kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tutustu ennakkoon korkeakoulusi opiskelijakuntaan tai ylioppilaskuntaan sekä oman alasi ammattikorkeakoulun tai yliopiston ainejärjestöön.

Pidä mieli avoinna

Korkeakouluopinnot ovat ainutlaatuinen ajanjakso ihmisen elämässä. Tänä aikana kannattaa kokeilla omia rajojaan, ja olla aktiivisesti mukana itseään kiinnostavien asioiden parissa. Korkeakoulujen tarjoamat mahdollisuudet aukaisevat ovia asioihin, joita et myöhemmässä elämänvaiheissasi välttämättä pääse kokemaan. Lähde vaikka vaihtoon tai opiskele pääaineesi ohella kokonaan uusi kieli. Vain taivas on rajana!

Pidä siis mielesi avoinna, ja ota kaikki ilo irti opiskeluajastasi Jyväskylässä!

Tommi

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.